Help - Search - Members - Calendar
Full Version: GPL pe Astra Classic in garantie ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
adrian81563
pot sa pun gpl fara sa pierd garantia? cam cat ar costa?
ca vin de pe un forum "benzina vs diesel" si m-am saturat de fanii tractoarele care stiu doar ca au un consum mai mic.
eddie
Nu.Garantia se pierde !

Un fan tractorase.
florin55503
nu. garantia se pierde in cele mai multe cazuri.

off topic: ai mers cu un diesel? nu de alta dar motorul de 1.4 de pe classic are niste zgomote de diesel
vma
adica nu esti fan tractorase dar vrei sa batjocoresti masina noua cu GPL?
adrian81563
usor, nu sariti asa
nu ma gandeam la consum din punct de vedere al costului ci doar sa fie mai mic ca sa vada tractoristii ca sunt alternative.
ma credeti ca nu stiu ce consum am? ca nu ma intereseaza. bag cam 2 plinuri pe luna cand clipeste beculetul. si nu stiu nici cat costa benzina (stiu doar ca s-a mai ieftinit), nici unde este mai ieftina. nu mi-am luat 1.6 benzina ca sa-mi fac griji pentru 300.000 (sau cat or fi) la plin.
urmatoarea masina va avea motor de 2000 pe benzina
stiu ca sunt masini care au din fabricatie gpl. nu are cat de daunator sa fie. stiu ca nu poti merge numai cu gpl, trebuie sa alternezi, deci nu ar o economie mare. dar dimineata cand plec la serviciu si fac 30 min de la veteranilor la leu si nu am nevoie de putere decat sa plec de pe loc parca ar merge niste gpl. duminica seara este cu totul altceva ....
A K U
QUOTE(vma)
adica nu esti fan tractorase dar vrei sa batjocoresti masina noua cu GPL?


Sunt de acord. Nu mi-as pune GPL nici daca mi-as lua masina cu motor de 5 litri. GPL la motor de 1.6?? Cat naiba poate sa consume? blink.gif
eddie
Cred ca ar trebui sa-ti schimbi viziunea si sa te faci fan tractorase daca vrei cu tot din-adinsul o economie la pretul carburantului.
Si eu m-am saturat de astia care numara foile la placinta !
Cine vrea economie accepta compromisuri,nu le poti avea pe toate !
Pana si unii taximetristi si-au luat masini diesel pentru economie,s-au saturat si ei de butelia aia de GPL in portbagaj si de mirosul ala de gaz ! :puke: Cine stie cati clienti cu bagaje mai mari au pierdut din cauza asta ?
florin55503
mai alternativa nu e. pt ca un motor similar casi cilindree iti va consuma mai putin.

comparand opelul tau cu al meu, la aceiasi putere daca vei merge cu al meu vei vedea ca are mai multa forta, ca are un consum mai mic. si daca ar fi din acelasi an (ceea ce nu e posibil pt ca nu s-au mai fabricat cu motorul asta pt classic) ai fi vazut ca mi-as fi recuperat si diferanta intre benzina si un diesel
adrian81563
nu, nu as pune gpl pe masina mea.
florin tu vrei sa spui ca la un diesel e mai ieftin km decat la gpl?
eddie ai inteles gresit (poate nu ai citit tot postul), nu vreau sa fac economie.
iar urmatorul motor va fi de 2000 pe benzina ca sa nu miros a gaz si nici sa duduie motorul diesel
eddie
Atunci de ce ai deschis topicul cu GPL-ul pe Astra ?Apropos de motoarele diesel,sa-ti spun cate ceva despre ele.
Suntem in mileniul 3,sa stii ca tehnologia a avansat,numai sunt dieselurile care erau odata ! Pornesc si la -30 de grade fara probleme,iar zgomotul este destul de redus.
Nu o fi el ca motorul de benzina,dar inafara de economie are si alte avantaje,printre care si cuplul mare.
Daca te-ai sui intr-un diesel,sa stii ca tehnologia a lucrat atent si in folosul insonorizarii,te asigur eu ca nu prea faci diferenta din interiorul masinii ! Cu siguranta zgomotul specific dieselului,probabil ca te-a deranjat in calitate de pieton,nu de sofer biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
adrian81563
ca sa fiu sincer ma gandesc si la un 2.2 hdi.
iar postul l-am deschis pentru ca sunt chiar curios cat ar costa. ca informatie
florin55503
ca sa monteze o butelie in spate in jur de 1000 de euro. dar ca o parare personala mersul pe benzina apoi pe gpl si tot asa uzeaza supapele si motorul in general mai repede.

ceea ce vreau sa spun e urmatorul lucru: daca pui gpl pe masina pentru a reduce din costuri trebuie sa mai omori cativa caluti. ples costul buteliei si cel de montare cred ca ajungi la costul unui diesel. in concluzie dieselul la noi in tara e cel mai bn compromis daca vrei economie.

daca ti se pare ca motorul de 1.6 consuma mult (alfel nu ai fi intrebat de gpl) atunci motorul de 2.0 o sa ti se para ca are un consum imens.

nu iti ai da cu parerea despre diesel fara sa fi mers in prealabil cu unul. faci niste afirmatii gratuite. eu merg cu diesel de ani buni si nu prea am mai intani masina care sa duduie asa cum spui tu. nivelul de zgomot la clasa compacta (unde standardul de calitate e doar satisfacator) e doar usor mai ridicat in interior decat la varianta pe benzina. pe incercate
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.