Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jante tabla + cauciucuri iarna - unde as putea gasi ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Pages: 1, 2
bebeko
Buna, am si eu o rugaminte : cum deja este cam aproape iarna pe afara , si cum am inteles ca actualele cauciucuri cu care a venit masina echipata ( Fabia ) nu sunt prea grozave iarna ( acum are cauciucuri Elite 2 185/60 R14), m-am gandit sa-mi iau cauciucuri de iarna. Pentru asta o sa am nevoie si de 4 jenti de tabla. Intrebarea mea este de unde pot cumpara jenti de tabla pentru Fabia , ce dimensiune si mai ales ce dimensiune la cauciucuri ??? Multumesc
TLS-09
Vezi ca de regula si la dealeri au oferte periodice si reduceri in functie de sezon.
Stiu ca la Timisoara aveau intr-o vreme o oferta de cauciucuri de iarna destul de avantajoasa. Cred si la voi trebuie sa fie ceva de genul asta.
valentin83875
in magazin jentile de tabla sunt cam la acelasi pret cu cele de aliaj
eu am cumparat second de la un centru cu multe cauciucuri si jenti (sunt in toata tara pe marginea drumului dezmembrari doar cu roti) am dat 50 ron pe o janta pe 205/55/16. daca as fi cautat mai mult gaseam si mai ieftin
si nu am luat teapa
tre sa te uiti atent sa nu fi fost indoite si indreptate
sau daca banii nu reprezinta o problema du-te la un dealer skoda
TLS-09
QUOTE(valentin83875)
in magazin jentile de tabla sunt cam la acelasi pret cu cele de aliaj


Cum naiba sa fie la acelasi pret. La ce magazin ai fost?
bebeko
Ma gandeam undeva in afara de dealeri ... :wave:
F L O R i N
Sfatul meu este sa te duci la dealerul Skoda din orasul tau pentru jante.Cauciucurile le poti lua si de la un alt magazin.Eu chiar maine o sa ma duc sa ma interesez la dealer de jante si pentru cauciucuri o sa ma duc in Bucuresti ca la mine in Ploiesti sunt scumpe.Am inteles ca o janta de tabla pt O2 este pana in 2 mil ceea ce nu cred ca este mult tinand cont ca sunt noi si originale.
bebeko
Uau , 2 milioane pentru o janta de tabla ????? Chiar asa de mult ? :evil:
TLS-09
Cam asta-i pretul intre 180-200 RON. Si eu am cautat dar am amanat-o spre primavara cand o sa-mi iau cauciucuri de vara si le incalt direct pe jenti noi ca m-am saturat de dat jos cauciucurile, echilibrat si remontat de 2 ori pe an.
bebeko
In cazul acesta oferta actuala de la Skoda nu e rea deloc biggrin.gif Oricum , am inteles ca actualele cauciucuri ,Matador Elite 2 185/60 R 14 ,fac fata cam greu iarna , asa ca trebuie sa ma gandesc serios la investitie ...
TLS-09
Anvelopele Matador sint ffff proaste. Discutia a mai avut loc pe forum.Din pacate cu astea a venit echipata masina si le-am tinut si eu dar la primavara le schimb cu altele mai bune. Pana atunci mi-am incaltat-o cu cele de iarna Dunlop Wintersport (destul de bine cotate dar evident ca sint si altele de firma).Dunlopul tot de la dealer le-am luat si a intrat montatul si echilibratul in pret 9daca insisti putin cedeaza si ei).
F L O R i N
Si eu sunt de acord cu TLS si iti recomand Dunlop,Michelin sau GoodYear,in nici un caz Matador sau Sawa.Am avut Sawa pe fosta mea masina si nu am fost deloc multumit de ele. Eu unul o sa inclin spre Dunlop care sunt niste anvelope bune din cate am auzit. biggrin.gif
bebeko
Oferta de la Skoda - 4 jenti tabla + 4 cauciucuri Semperit 165/70 R14 = 1209 ron. Cred ca e destul de acceptabil :ban:
TLS-09
Daca e sa fie Semperit uita-te pe http://www.semperit.com/generator/www/de/e...er_grip_en.html
F L O R i N
QUOTE(Liciniu80646)
Oferta de la Skoda - 4 jenti tabla + 4 cauciucuri Semperit 165/70 R14 = 1209 ron. Cred ca e destul de acceptabil :ban:

Pretul este bun dar numai sa fie bune si cauciucurile.Nu stiu pe nimeni care sa fi avut marca asta de anvelope ca sa ti spun o parere.
TLS-09
Cred ca sint de nivel mediu sau putin peste. Nu sint varfuri dar am auzit ca sint destul de ok.
Dau si un citat de pe net (dupa ce am scos numele firmei importatoare desigur):"............importa si comercializeaza anvelope marca BARUM, CONTINENTAL, SEMPERIT si UNIROYAL - marci ce apartin din anul 1993 concernului german CONTINENTAL, ######## clasandu-se in fiecare an printre primii importatori pe tara în domeniul anvelopelor."
Asadar sint un fel de Continental-uri.
F L O R i N
QUOTE(TLS-09)
Cred ca sint de nivel mediu sau putin peste. Nu sint varfuri dar am auzit ca sint destul de ok.
Dau si un citat de pe net (dupa ce am scos numele firmei importatoare desigur):"............importa si comercializeaza anvelope marca BARUM, CONTINENTAL, SEMPERIT si UNIROYAL - marci ce apartin din anul 1993 concernului german CONTINENTAL, ######## clasandu-se in fiecare an printre primii importatori pe tara în domeniul anvelopelor."
Asadar sint un fel de Continental-uri.

Atunci este un pret foarte bun.O sa vad si eu maine ce oferte au cei din Ploiesti :angel:
bebeko
Au oferte si pentru O2 :wave:
Attila62140
Si eu mi-am comandat de la dealer-ul din Cluj anvelope Semperit 165/70 R14. Inca nu au sosit. Orferta mi se pare rezonabila, iese cam la 300 RON/roata (anvelopa+janta).
Am avut pe masina mea precedenta anvelope Semperit si pot spune ca nu ama avut probleme cu ei.
bebeko
Attila ce ti-au spus pe cand se poate sa-ti onoreze comanda ? Si e cam 320 ron ? bucata biggrin.gif
Attila62140
Am facut comanda pe 11 nov, dar dealer-ul inca nu stie cand vor ajunge, cica nu a primit confirmare de la furnizor/transportator. Pretul la un set (4 anv.+janta) daca nu ma insel este 1284 RON.
Mai astept un timp, pt ca vremea de afara permite, desi se recomanda montarea anvelopelor de iarna daca temp. scade sub 7 grade C.

Daca nu imi dau nici o veste trebuie sa ma reorientez, sa gasesc altceva.
bebeko
Sti cumva si ce tip de anvelope ? Semperit si mai cum ???
Attila62140
Nu stiu tipul. Mai era in oferta si anvelope Mabor. Ce parere aveti despre aceasta marca?
bebeko
Am inteles ca sunt portugheze dar nu prea a auzit lumea de ele. Oricum sunt mai bune Semperit , plus ca sunt si pe 165 . Sper sa si aduca in iarna asta !!!
Attila62140
Ar fi bine, ca daca nu ma :argue: cu ei.
F L O R i N
Am fost azi si am dat comanda decat de jante din tabla pt O2.Cauciucurile mi le iau din Bucuresti pt ca ies mai ieftin decat cu Semperit.M a costat o janta 170 ron si cu tot cu cauciucuri Semperit ma costa 1700 roni.Am gasit la un depozit in Bucuresti cu 210 ron dar Dunlop ceea ce eu zic ca se prea merita sa le iau.In ce priveste anvelopele Mabor un lucrator de la dealer mi a spus ca sunt facute in Romania.
TLS-09
Una peste alta vezi unde-s facute indiferent de marca. Am vazut odata cand isi cauta cauciucuri un prieten in Selgros cauciucuri apartinand aceleiasi firme dar facute unele in Polonia iar altele in Turcia.
Doar stringand cu mana se observa diferenta de calitate. Cele din Turcia parca nu aveau armatura se strinceau imediat( erau prea moi). Nici nu erau de iarna ca sa zici ca asta era motivul. In plus m-am uitat atent aveau celeasi caracteristici.
Asadar e bine de verificat.
In plus verifica anul fabricatiei. Sa nu fie de prea multa vreme pe stoc( in special cele de iarna) deoarece stiu ca se folosesc doar 4 ani.
F L O R i N
Ai dreptate,dar la firma respectiva toate anvelopele comercializate sunt fabricate in 2006 inclusiv cele de iarna. Am garantia ca asa este.
F L O R i N
Am fost lunea trecuta la dealerul Skoda sa mi dau comanda de jante din otel si mi au zis ca sosesc luni adica ieri .Astazi am sunat sa vad daca au sosit si mi au spus ca sosesc pe 8-9 decembrie ca sunt probleme la fabrica.Le am mai si achitat integral si acum trebuie sa stau la mana lor ca banii inapoi presupun ca nu i mai vad. Mai era cineva care daduse comanda de jante cu tot cu cauciucuri si ca le astepta de aprox. o luna si nici acum nu i sosise. :argue:
a3des
Da, mai sunt si altii in situatia ta. Din pacate campania cu anvelope de iarna a pornit devreme si aprovizionarea s-a facut prost si acum dealerii sunt depasiti de situatie. Crede-ma ca acum chiar nu este vina lor.

PS Are cineva jante de otel de 15 pt Fabia? Ieftin...
bebeko
Aceeasi problema am si eu , si din pacate trebuie sa mai astept 2 saptamini.... Nasol din partea lor !!!
Attila62140
Si eu idem... :evil:
Am dat si eu comanda pt anvelope se jenti de otel pe data de 9 noiembrie si inca nimic!!! Nici macar nu stiu cand vor veni rotile.?!
Eu cred ca au si dealerii vina lor; trebuia sa-si asigure un stoc de siguranta.
F L O R i N
Ce facem ca vine zapada peste noi si nu avem " incaltari de iarna " ! :bash: Atilla are dreptate si eu sunt de aceiasi parere in legatura cu stocul de anvelope si jante pt iarna de care trebuiau sa se ocupe dealerii stiind ca vine sezonul si vor fi cereri din partea clientilor.
Attila62140
Din fericire eu nu am platit niciun in avans si cred ca in curand voi anula comanda, cautand "bocanci" in alta parte. Sper ca altii sa mai aiba ceva oferte de sezon. Ma bucur ca deocamdata vremea tine cu noi. :clapping:
Tin pumnii pentru toti care suntem in aceiasi oala. Sper sa ne bucuram de zapada cu anvelope pe masura.
F L O R i N
Eu am platit comanda integral si acu stau si ma uit pe geam in speranta sa nu ninga :pray:
Attila62140
Am reusit sa-mi iau in sfarsit anvelope de iarna!!!!!!! band.gif
Trebuie sa recunosc ca a fost o intamplare fericita, dar sunt foarte bucuros.
Spalatoria la care obisnuiesc sa merg era inchis azi si in drum spre casa am oprit la alta. Ce vad cand intru pe usa biroului? patru roti (jenti de tabla + anvelope Dunlop 185/60 R14 82T! Ma uit la afisul deasupra lor: "800 Ron - pretul nu se negociaza".
Sunt anvelope sh rulate 3 luni aprox. 5000km (dupa spusele -fostului- propietar).
Intr-adevar aratau foarte bine, asa ca nu m-am gandit foarte mult, am golit bancomatul si... deja sunt montate. biggrin.gif
Maine o sa sun la reprezentanta Skoda sa anulez comanda facuta acum o luna :wave:
In week-end am o iesire in afara si am sa testez produsul. O sa revin cu amanunte.

Scuze daca v-am plictisit cu atata poveste, dar cred ca a fost o "oferta" excelenta. Ce ziceti? blink.gif
bebeko
Suuper oferta :wave:
F L O R i N
Intr-adevar, oferta de nerefuzat ! :cheers: Bine ca nu mai stai la mana astora de la Skoda ca "altii". whistling.gif
Attila62140
Dupa cum v-am promis, revin cu impresii dupa iesirea din week-end.
Masina s-a comportat f bine in viraje, la franare. Am remarcat diferenta de aderenta. Drumul a fost putin umed din cauza cetii, temperatura era in jur de 0 grade C.
Cu anvelopele de vara in ultimele saptamani cand a fost mai rece am simtit o oarecare rigiditate, pot spune "nesiguranta" a masinii in viraje.
Nu am simtit trepidatii la volan nici la viteze mai mari (120 km/h), directie e ok.
Deci una peste alta pot spune ca sunt f multumit de ele. arigato.gif
Astept sa vina zapada :angel:

Bafta pt cei care inca sunteti in cautare/asteptare anvelope de iarna. unsure.gif
F L O R i N
Mai am si eu 3 zile de asteptari dupa care ma duc si daca nu mi le a adus imi iau banii inapoi si caut prin Bucuresti ca trebuie sa gasesc. :angel:
bebeko
Se mai aude ceva nou cu oferta celor de la Skoda ? Au pe promotie sau inca nu ???
Attila62140
Am fost vineri la dealerul din Cluj ca sa ma interesez de niste capace pt roti (scumpe ca dracu' la ei) . A zis ca vor veni abia pe saptamana 51, adica dupa 18 decembrie. Jenant blush.gif
Ce zic cei de la Autoworld?
F L O R i N
Dupa indelungi asteptari mi-au sosit si mie jantele pentru masina biggrin.gif .In ceea ce priveste capacele pretul pe bucata este de 100 ron ceea ce mi se pare exagerat sa dau 400 ron pe capace.Am gasit la 60 ron tot setul cu emblema Skoda pe ele dar nu sunt originale.
Attila62140
Pentru anotimpul de iarna, cu mazga, sare si nisip pe drumuri :puke: o fi bune si alea de 8 Ron bucata, fara emblema sad.gif
bebeko
Autoworld au aceeasi placa ca si cei de la Compexit ! Adica aducem dar nu stim cand. Cred ca am sa ma reprofilez deoarece saptamana viitoare am neaparat nevoie de ele pt ca plec din tara :wave:
F L O R i N
Am gasit un site cu preturi bune la anvelope. Pt cei interesati accesati www.depozituldeanvelope.eu :wave:
Dan72328
Florin, faci reclama? sau ai ceva sa impartasesti cu prietenii? biggrin.gif
F L O R i N
Nicidecum.Vreau doar sa i ajut pe cei care doresc sa si achizitioneze cauciucuri pt iarna . arigato.gif
bebeko
Pana la urma am rezolvat si eu problema : cauciucuri Vredestein 165/70 R14 cu 201ron/bucata + jante sh cu 50ron/bucata.
Pentru cei de la Porsche numai urari .... de bine cu ocazia Anului Nou !!! :bash:
ionut83652
la autosoft super preturi si jante de tabla din targuri is pline!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.