Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Logan 1.6 16 v PRESTIGE sau 1.5DCI Ambition
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
Pages: 1, 2
Alex91088
salutare !!! am si eu o intrebare ... voi c ati alege intre urmatoarele 2 modele ... treaba sta in felul urmator ... tatamiu vrea sa isi cumpere o masina NOUA (sa nu ziceti k d c nu s-a gandit d o masina sh k i-am tocat nervii dar tot nu vrea) si am ajuns la concluzia k pana in 10 000 euro e numai loganu ... asa ... eu i-am zis k mai bine sa ia prestigeu ...ala cu 10000 de euro pt k arata cat d cat mai bine la exterior si interioru arata chiar ok ... dar ... lui i s-a zis sa ia diselul pt k motorul e de durata mai lunga ... prob nu e a consumului ... ci numa a motorului ... dar mie imi place mai mult exteriorul si interiorul la loganu d 1.6 16 v .... asta tinand cont k peste un an am sa conduc si eu masina ... va rog sa va scrieti si voi parerea ...
ms mult wink.gif
gabi4
incerca totusi sa nu utilizezi limbaj de mirc. e f greu de citit
daca tatal tau face multi km pe an se merita dieselul.
cat despre prestige e f laudat motorul de 104 cai. daca ar fi dupa mine as lua
prestige-ul biggrin.gif
T u d o r
Alex, aici nu prea e permis sa vorbesti in limbaj "mirc", am obosit doar incercand sa traduc ce ai vrut tu sa scrii. biggrin.gif

Anyway, sa incerc sa-ti dau eu un prim raspuns. DCI-ul nu cred sa aiba viata mai lunga decat benzinarele. Vremea tractoarelor "sdi" care mergeau 1 mil de km a cam apus, acum motoarele diesel sunt fragile, performante si sensibile. Nu spun ca ti s-ar strica, dar o diferenta semnificativa de fiabilitate intre DCI si MPI, fie el cu 8 sau 16 supape nu vei gasi.

Alegerea diesel vs benzina se face nu numai pe considerente de aspect, depinde si de nr de km pe care-i faci, vezi ca sunt "n" topicuri pe aceasta tema in istoricul forumului, citeste-le si trage concluzii.

Eu personal as alege benzina de 105 cai, pentru feeling, putere si dotari.

PS: Am postat in acelasi timp cu Gabi, dar vad ca suntem pe aceeasi lungime de unda. biggrin.gif
Alex91088
merci foarte mult ... nu sunt utillizator de mirc ci doar de yahoo messenger tongue.gif ... pai si eu sper sa il conving pe tatal meu sa aleaga prestigeu pentru ca arata mai bine e motorul mai mare si putintel mai puternic ... merci inca odata pentru raspunsuri smile.gif :cheers:
alcris01
Prestige are si un look mai occidental dupa faceliftul facut de producator, fara sa mai vorbim de motorizarea superioara. Chiar calitatea finisarii s-a imbunatatit si a materialelor folosite. Deci, miza pe Prestige! :wave:
Daniel82595
si un aspect important la prestige este ca are ditributia variabila, iar daca nu esti multumit de consum poti sa-i pui gpl....desi nu am idee cum e cu garantia in cazul asta dar am vazut pe strada logan cu gpl
Adrian
daca mergi mult in oras, dieselul este mai bun, din cauza consumului.
daca nu te doare de consum si vrei sa faci ''curse'' ( adica sa mergi mai tare, sa nu intelegi ca ma refer la cele ilegale ) alege benzina.
dar la 10 000 € tot noua, poti lua o skoda fabia.
Alex91088
parerea mea e ca fabia are dotari mai putine decat loganu in pretu acesta ... asa k mai bine Golanu smile.gif)
Adrian
o avea fabia dotari mai putine , da arata mai bine!
Alex91088
dragi colegi forumisti am marea placere sa va informez ca acum 15 min am ajuns acasa cu tatal meu de la reprezentanta dacia din timisoara(auto europa) si am cumparat urmatoarea masina : Dacia LOGAN PRESTIGE 1,6 16v culoarea GRI COMETE ... prin urmare sunt foarte multumit biggrin.gif ... printre dotari se numare mp3 player bluapunkt ... ac ... volan + schimbator piele ... jenti aliaj ... full electric ... inchidere centralizata ... si urmeaza si o alarma ... in rest nu va mai pun celelalte dotari ca ma pictisesc scriind tongue.gif cand am ajuns am vaz prestigeu cu taicamiu si direct nu am mai stat sa ne certam care luam (dieselul sau 1.6 16 v) pentru ca i-am placut din prima ... masina din show room era aceeasi culoare pe care am si comandat-o si pot sa zic ca putintel arata mai bine modelul acesta cu caroseria si bandourile intr-o singura culoare ... interiorul pare mai ok si dotarile mi-a placut la maxim ... mai ales mp3 >:) ... un lucru de care am fost foarte mirat au fost cauciucurile cu care era incaltat loganul acesta ... pe forum am citit ca loganu are cauciucuri de prosta calitate gen montana etc (nu sunt specialist dar asa am auzit) ... si intentionat m-am uitat ce marca sunt acestea ... m-am aplecat ... si cand am vazut nu mi-a venit sa cred smile.gif) ... cauciucurile era MICHELIN :-O nu imi venea sa cred ... si il intreb pe reprezentant daca acestea sunt numai pe masina din show room sau si pe masina mea (care o sa fie) si am primit raspunsul ca si pe masina vor fii ... foarte happy smile.gif ... cam atata ... peste 2 zile primesc masina si voi atasa poze cu ea ... multumesc inca odata celor c m-au indrumat la modelul acesta in dauna dieselului .... :1:
Adrian
sa o stapanesti sanatos si vezi acum aia 105 cai sa nu te tenteze la o cursa...
daca se poate, dupa ce o ridici si ii faci rodajul, sa ne scrii niste pareri despre demaraj, viteza, cat de silentioasa este si de ce nu ... si consum!
RUE
mult noroc!
la consum o sa va arda ca o sa va placa si acceleratia.
cred ca e izolata la sunet mai bine ca celelalte.
nu ai spus pretul facturii.
crezi ca vine asa repede? 2 zile? bafta!
Alex91088
pretul a fost rotunjit 10200 ... era 10 000 o suta nustiu cat ... pai taicamiu a zis k o vrea cat mai repede si ca c masini are p stoc ... el a zis ca are 2 ... 3 culoei diferite ... 1 visinie metalizata ... 1 albastru marin nemetalziat ... si 1 gri comete care o sa fie a mea ... si a zis k ia mai mult rezolvarea actelor ... adica plata la banca ... tongue.gif ca daca mergeam dupamasa si mai era deschisa banca ca sa vireze taicamiu bani in conru dacia poate o primeam si maine ... cine stie ... eu ma bucur ca vine asa repede ... aaa ... si inca o chestie ... eu am doar 17 ani sad.gif(( deabia la anu in septembrie o sa pot sa o conduc (in oras k p drumuri d tara sau care nu sunt circulate o sa mai conduc:D ) deci mai am un an ... uff c greu trece timpu tongue.gif
RUE
spagarilor! :puke:

si eu am invatat la 11 ani pe terenul de fotbal de la tara si drumuri de tara dar m-am ferit sa fac ca alti membrii ai familiei si sa conduc pe drumuri publice sau oras pana la 18 ani si o luna cand am luat examenul. a fost sarbatoarea vietii pt un pusti care avea abonament la revista autoturismul (+almanahul) din clasele primare.

am avut cateva escapade prin cartier dar foarte scurte.
pana la 18 ani am adunat maxim 3-400 km condusi dar astia au fost drumuri grele si parcari, garari reale care m-au pregatit.
pt examen am mers o ora in oras cu instructorul sa l conving ca stiu pt examen si am dat si poligon pt care m am antrenat in ultima luna inainte de examen de 2-3 ori.

tu mai ai putin si iti urez sa treaca repede si multi km apoi cu ce masini doresti.
ionut91746
Sa-ti mearga bibiul, chiar sunt curios de impresii asupra prestige-ului, are "plasticaraia " mai buna in interior? ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este impresia lipsei de stabilitate si postul de conducere cam inalt...prea inalt :puke:
RUE
e la fel de (in)stabil ca oricare alta versiune.
pozitia inalta dispare ca senzatie dupa primii 100 km.
plasticaraia este cam la fel. fara sa exagerez. doar niste culori si se spune materialul de la tapiterie e mai bun poate.
Gigi91748
Salutare! Nu as vrea sa-l dezamagesc pe Alex referitor la ziua livrarii dar eu am comandat un Prestige si de doua luni jumate il astept asta in conditiile in care am achitat masina integral ,am facut reclamatii peste reclamatii la dealer in C-TA si la vocea clientului dar nici in ziua de astazi nu am un raspuns clar de la ei cu privire la livrarea masinii asta in conditiile in care termenul maxim de livrare a fost depasit cu 1 saptamana.
Acu regret nespus de mult ca am comandat LOGAN in conditiile in care as fi putut sa iau un fiat albea pe care l-as fi avut acasa de mult!!!!!!! :evil:
ionut91746
salut, draga rue, mie nici dupa 25.070 km cati am acum nu mi-a disparut senzatia de post prea inalt de conducere. din contra, mi se pare ca, conduc de pe capitza de fan :bandit: , daca stii senzatia aia, eu am experimentat-o odata biggrin.gif
RUE
inseamna ca nu ai stat inca pe o caruta/car incarcat cu fan si poate fara toate legaturile si pe unul din drumurile de tara de pe dealurile olteniei...

cu toata poztia inalta nu poti sa vezinici botul masinii unde este si nici "curul", tot timpul ramane minim jum de metru la parcare fiind convins ca aproape am lovit ceva.

nah, ca mi am amintit ca tre sa caut senzorii de parcare.

acum am sunat aici in tm la logimaetics si cica 5 mil cea mai ieftina, 6 mil cu display in oglinda retrov... usssss ca arde!
Alex91088
QUOTE(Gigi91748)
Salutare! Nu as vrea sa-l dezamagesc pe Alex referitor la ziua livrarii dar eu am comandat un Prestige si de doua luni jumate il astept asta in conditiile in care am achitat masina integral ,am facut reclamatii peste reclamatii la dealer in C-TA si la vocea clientului dar nici in ziua de astazi nu am un raspuns clar de la ei cu privire la livrarea masinii asta in conditiile in care termenul maxim de livrare a fost depasit cu 1 saptamana.
Acu regret nespus de mult ca am comandat LOGAN in conditiile in care as fi putut sa iau un fiat albea pe care l-as fi avut acasa de mult!!!!!!! :evil:

na sa iti zic cum sta treaba ... am fost luni seara la show room
calculatorul lu nenea ala nu merea si nu a putut sa imi dea actele cu care mergi la banca (si eu platesc integral) si deabia ieri a fost taicamiu dupa ele ... dupa c s-a reparat calculatorul ... azi a virat banii in cont la dacia ... iar masina o ridicam vineri la ora 3 cu tot cu alarma instalata ... dak nu era buba cu calculatoru o primeam mai repede ... si tin sa spun ca tatamiu cand a mers dupa acte era trecut de ora 18 si era inchis la banca ... asa ca nu putea sa plateasca numai a doua zi ....
treaba sta in urmatorul fel ... motivul pt care o primesc asa de repede e ca taicamiu cand am fost la show room l=a intreabat pe dealer daca are vreun prestige in stoc ... si era 3 ... un visiniu ... un albastru marin ... si un gri comete pe care l=am cumparat ... deci de aceea primesc masina asa de repede ...
la faza cu senzatia de inaltime o sa va spun si parerea mea dupa ce am sa umblu si eu cu masina putin mai mult ... dar din pacate in partea dreapta sad.gif((( ... offf ce greu trece un an pana cand am sa pot sa dau de permis ... in rest bafta la toata lumea
.... SALUTARE smile.gif ...
gabi4
sa stapanesti(stapaniti) masina fara incidente si sa va bucurati de ea.:cheers:
intr-adevar la 10000E sa ai o masina care face 10,2 secunde pana la suta si sa mai fie si spatiosa e o oferta mai mult decat tentanta, chiar daca e dacie
Alex91088
merci mult gabi ... eu unu eram dezamagit cand mergeam spre show room dar dupa ce am plecat de acolo am fost fericit ... o masina la motorul asta si la optiunile astea nu mai gaseai la 10 000(NOUA !!!) ... chiar daca e dacia ...
Adrian
intradevar, o alta masina noua cu 105cp la banii astia nu luai.
daca tatal tau vroia un second, iti aduceai din UE ceva mult mai bun.
dar pt ca a vrut masina noua... loganu cred ca merita
a trecut azi unu pe langa mine 1.6 16v...si mi s-a parut chiar foarte silentios.
Alex91088
astazi la ora 15:00 am fost cu tatal meu si am ridicat masina d la dealer... k si prime impresii sistemul forte bun (de sunet ma refer) imi place foarte mult cum arata atat in ext cat si int ... satiu mare .... ce sa spun ... masina noua ... e super ... o singura nemultimire am ... masina care o am a venit cu cauciucuri continental nu cu michelin cum s-a prosmis ... in fine o chestie minora .... sper sa nu am nici o problema cu ea ... in urmatoarele zile noi atasa poze si voi scrie mai multe detalii ... e posibil ca maine sa facem un drum timisoara - lipova - arad dar nu e sigur .... in rest numai bine smile.gif
SALUTARE !!! biggrin.gif
RUE
stapanire sanatoasa si conducere pe regulamente va urez!
o sa vezi ca masina cea noua nu activeaza stergatoarele cand stropesti si ca periodicitatea nu e reglabila.
etc

e o masina noua romaneasca. o sa ti fie foarte aiurea la manevrarea cu spatele. de la roti nu vezi mai mult in oglinzi.

si eu am primit continental dar stiam ce primesc.
Alex91088
astazi s-au implinit 340 km la masina ... s-au facut aprox 200 km in oras iar restul in afara orasului ... la sosirea acasa am intrat pe computerul de bord sa vad consumul .... 7,3 % .... dupa ce am luat masina de la dealer am fost la omw si am bagat carrera 95 vreo 47 de litrii cat mai era pana la plin ... si eu si taicamiu suntem foarte bucurosi de consum tinand cont ca e inca in rodaj ....
Gigi91748
Salut tuturor! Din data de 23.11 sunt fericitul posesor al unui Prestige gri platin . Pana acu am facut 800km C-ta-Buc- Calarasi si prin oras ceva si sunt super multumit de masina trecand peste nervii facuti cu livrarea si intarzierile.Consumul mediu aratat de computerul de bord 6.2 L ! biggrin.gif
diana93719
Alex, ce vreau sa te intreb: se deschide din interior porbagajul, oglizile ext. sunt incalzite? cred ca n-are stergator pe spate, nu? sunt interesata si eu de acest model
RUE
nimic din ce ai intrebat:
- portbagajul ce e drept se descuie de la butonul care incuie general (toate usile),
- niciun logan nu are stergator pe spate (berlinele)
- nici oglinzile nu cred ca sunt incalzite. doar reglaj din interior (electric).

mergi sa o vezi in showroom si testeaza.
Alex91088
salutare ... oglinzile sunt incalzite ... si actionate electric ... stergator pt spate nu exista la dacia logan .... iar portbagajul se deschide prin apasarea butonului si se incuie odata cu inchiderea centralizata ... daca mai ai alte intrebari ... le raspund cu mare placere smile.gif
Costanza86138
colegu, cu 1.6 16V, poate imi spui si mie ce scrie la tine in talon, la jante? ce dimensiuni ai din fabrica si care sunt dimensiunile maxime acceptate! Am mai deschis un topic, dar vad ca lumea bea si mananca in liniste acasa beer.gif
cristi94865
Salut amice automobilist nu te mai baga in seama cu retardatii posesori de logan ca sunt niste cai care nu vad decit inainte mai rau ca trabantistii de pe vremuri
TLS-09
QUOTE(cristi94865)
Salut amice automobilist nu te mai baga in seama cu retardatii posesori de logan ca sunt niste cai care nu vad decit inainte mai rau ca trabantistii de pe vremuri


Uite o persoana la care bunul simt da pe dinafara fara ca macar sa exprime in toata fraza o idee!Se pare ca ai facut o fixatie cu posesorii de Logan domnule.Nu-i frumos ceea ce faci.
Adrian
ce masina ai tu cristi?
cristi94865
Volga gaz m 21 pur sovietica
TLS-09
[Adrian] nu te obosi, omul are o fixatie cu posesorii de Logan.Exemplu http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...1&start=200
cristi94865
aaaaaaaaaaa
TLS-09
Stimate domn Cristi94865 sa stiti ca regulamentul interzice posturile multiple(precum si jignirea altor colegi posesori sau neposesori de Logan).Toate posturile dumneavoastra (trecand peste faptul ca sint "la misto") puteau fi concentrate intr-unul singur(care daca nici el nu ar fi existat era poate si mai bine).Haideti sa incercam sa fim civilizati si sa respectam regulamentul forumului.
cristi94865
Fugi la NANI ca pute a creier ars INTELECTUALULE
gabi4
greu in ziua de azi sa ai bun simt, respect si un comportament civilizat :ban:
mike.omega
QUOTE(cristi94865)
Salut amice automobilist nu te mai baga in seama cu retardatii posesori de logan ca sunt niste cai care nu vad decit inainte mai rau ca trabantistii de pe vremuri


Uaaaa, un posesor de TDI(frateee!!!) ne explica ce si cum e cu Loganu! Domnu posesor de tractor(nu e valabil pt toate motoarele diesel) replicile tale starnesc zambete si nu mai mult! Cand o sa intelegi ce e ala marketing si economie de piata poate nu o sa-ti mai cumperi TDI si nici VAG!

In caz de te intrebi de ce m-am luat de ce masina ai tu(conform unui topic deschis de tine) sa stii ca iti raspund cu aceeasi moneda smile.gif

PS: masinile frantuzesti sunt de 2 ori mai misto de condus decat orice masina germana(la acelasi pret) tongue.gif
TLS-09
offtopic.gif
Nu stiu de ce,dar presimt ca urmatoarea "fixatie" o va avea pe masinile asiatice(poate chiar pe Tico) sau pe cele frantuzesti.Ce zici Mike? biggrin.gif
adi96187
Ce inseamna totusi solidaritatea adevaratilor soferi cu adevarat cunoscatori. Era sa iau o mare teapa sa cumpar un Renault 25 tdi,dar uite ca specialistul este specialist si spune ca sunt tractoare TDI-urile ca necunoscator merg pe parerea lui. Oare la un buget mai de austeritate cam ce masina i-mi pot cumpara?
TLS-09
Un "Audi a4 1,9 tdi 96 kw 6viteze c-am vechi din 2004". biggrin.gif
adi96187
Pai ai chef de glume?
TLS-09
Fa topic nou cu intrebarea ca in topicul asta era initial vorba despre Logan.Oricum nu ai dat suficiente date ca sa-ti raspunda cineve:motorizare,dotari, nou/sh,vechime etc (si totul in ce bani?).
adi96187
Renault 25 tdi 2,2l an fab. 1989 83c.p 2400 euro usor negociabil,2 geamuri electrice
TLS-09
Adi,ca sa iesi din Off-topic am facut topic nou .Urmareste sa vezi ce se raspunde http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...cbaf7f8c4cfee23
mike.omega
QUOTE(TLS-09)
offtopic.gif
Nu stiu de ce,dar presimt ca urmatoarea "fixatie" o va avea pe masinile asiatice(poate chiar pe Tico) sau pe cele frantuzesti.Ce zici Mike? biggrin.gif


Sa aibe fixatie pe ce marca vrea el smile.gif
Ultima oara cand am fost la politie pentru o constatare erau vreo 2 "specialisti" pe acolo si observasera ei ca scaunele s-au lasat si ca au mai vazut ei nu stiu pe unde si multe altele.... i-am lasat imi pace tongue.gif
alcris01
Totusi Loganul de 105CP, nou la 10.000 euro, eventual chipuit pana pe la 115-120CP, cred ca nu supara pe nimeni, ce credeti? biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.