Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme la pornire si consum ciudat
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Mihai87418
Am o Octavia I Combi 1,9 TDI de 81kw (110 CP) motor AHF din 2001, echipare Elegance, cumparata SH din Romania in vara. Masina e OK, dar are o problema careia nu i-au dat de cap mai multi mecanici. Daca e parcata pe o suprafata plana porneste la sfert, chiar si in zilele cand era doar 1* afara dimineata. Daca in schimb e parcata pe o suprafata inclinata, cu botul in jos sau in sus, si uneori si cand e inclinata lateral(cu rotile de pe o parte pe trotuar de ex) pleaca doar la o cheie foarte lunga. Chestie enervanta, mai ales in zone de munte. Plus ca in Bucuresti rar parchezi pe drept. De precizat ca pe tester nu da nici o eroare si subsemnatul lucreaza in domeniul pieselor auto, deci ce a fost de schimbat s-a schimbat imediat dupa achizitie(distributie, transmisie, un senzor de temperatura apa - pleca tot asa greu cand motorul era cald - filtre, ulei - Castrol 10W60 RS). Daca aveti vreo idee m-ar ajuta, ca e cam greu s-o iau pe conducte sa depistez undeva un eventual aer fals. In plus, masina nu e chiar asa agila cum ar trebui la puterea ei(are 120.000 km), mi se pare ca turbina intra cam jos, pe la 1500, la o acceleratie normala, dar asta se bazeaza doar pe urechea mea si a fost sesizata abia dupa schimbul distributiei(moment din care mi se pare ca s-a modificat si sunetul motorului, desi eu nu vad legatura). Vizavi de consum, 11% in oras mi se pare cam mult, chiar si in conditii de aglomeratie(nu sunt incepator, am ani buni in spate, f. multi km si e a treia masina - dupa Dacia si Renault 19). Repet, mecanici cu experienta nu i-au dat de cap. Scuze pt. postul lung, am incercat sa acopar cat mai multe detalii relevante pt. ca un eventual raspuns sa aiba pe ce se baza.
ionut83652
aici cred ca e vorba de doua probleme !
1 da spui ca dupa ce au schimbat distributia sa modifiocat jgomotul motorului si consumi mult f probabin nu e pusa bine la punct dar in cazul asta ar trtebui sa scoata si un fum negru cand turezi mai tare !
cat despre prima problema (daca nu e tot din vina distributie)trage aer fals pe undeva vezi conductele de motorina filtrul sau furtunele de duc la injectoare!atentie !asta nu modifica suntetul motorului deci cred ca mai intai trebuie verificata distributia!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.