Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Uraa!!!A aparut VISTA !!
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
ivghenie74744
Tocmai l am instalat si merge super !a aparut si winamp!de craciun o sa mearga 99% din aplicatii. Cine l are? band.gif
gabi4
cu licenta sau fara? biggrin.gif
alcris01
Nu dai pontul de unde l-ai luat? biggrin.gif
mike.omega
Windows Vista?! Adicatelea urmatoru dupa XP nu? biggrin.gif
Crapa ori ba? Ce cerinte are de la PC?
Bogdan54824
E desul de fain. Eu l-am instalat de câteva săptămâni (de la RC2) și mă împac destul de bine cu el. Nu aș mai trece înapoi la XP.
Nu se pune problema de crăpat. Am fost foarte plăcut impresionat pt. că mi-a recunoscut tot harware-ul și absolut totul a funcționat perfect imediat. Ca cerințe hardware știu că este destul de pretențios, mai ales dacă vrei să folosești noua interfață Aero.
Bogdan54824
Mi-e teamă că minimul necesar publicat de MS este doar vrăjeala lor obișnuită. De obicei trebuie să înmulțești cu 2 ce spun ei. Acolo nu menționează că ai nevoie de placă video compatibilă DirectX 9 (cu 128MB RAM, parcă) doar ca să pornească Aero.
Eu îl am pe un Centrino 2.0GHz cu 1.5G RAM, iar placa video este un FireGL și se mișcă rezonabil, dar mi-ar prinde bine un Core Duo 2 :angel:
f1anatic
Eu am un computer cu 2.2 GHz AMD Athlon 64 (pe care nu l-am overclocked, cu toate ca pot), nice Mo-Bo, 1.5 Gb RAM si 3 SATA HDD (din care C drive cu 10,000) dar un videocard de doar 64 Mb vechi de vreo 4 ani caruia nu ii mai merge ventilatorul. Am alte idei de tuning la computer...merg direct la wide screen dual display...Insa folosesc niste hardware care inca nu are toate "drivers" disponibile pt. Vista. Cred ca o sa astept vreun an pina cind se lamuresc lucrurile...cu Vista. Da am inteles ca e un progress...dar eu il voi face din alte considerente mai tirziu. Sa apara Service Pack 1, sa astupe 20 de Security Holes si mai vorbim
Xalanx
La mine ar trebui sa mearga, cel putin pe unul din sisteme. Cu 1 GB RAM si Turion 64 X2. Scrie Windows Vista Capable pe eticheta, asa incat probabil ca nu voi avea probleme cu driverele.

Cu prima ocazie cand voi avea timp... o sa fie al 3-lea Windows (+ XP Home + XP Pro x64).
ivghenie74744
sub 1GB Ram nici nu discuta. merge dar fara sa vezi efectele 3D. eu il am la laptop instalat si am :AMD Turion 64 MK36 2.0 GHz; ATI Radeon Expres 11oo (124) 1GB. Am avut 512 GB si n a mers pana cand nu l am facut de 1 GB.
Binenteles ca e fara licenta dar aceasta va apare dupa 1 ianuarie. blush.gif la noi cred ca va sari de 400$ :minigun:
am luat Office 2007!!! e super fata de predecesori. biggrin.gif
si lucrez cu Ultimate! biggrin.gif
AVG 7,5 Anti malware.nici nu au timp sa zica AU si face curatenie!!!
ce mi place e viteza de lucru si efectele video cine nu l are sa si faca rost si n o sa i para dau . nu l am asteptat degeaba
PS:
sa vedeti cu ce caractere apare scris titlul la topicuri.
MotorHead
1gb de ram? chiar naspa, eu am doar 512mb :bash:

nu cred ca va fi chiar asa scump, si parca am auzit ca se poate face upgrade-ul de la xp, caz in care e mai ieftin
Bogdan54824
Upgrade-ul este mai ieftin, dar un Vista Ultimate va costa în US în jur de $420. Nu mai știu cifra exactă. Pentru clienții corporate și pe MSDN s-a lansat deja. Sper să se poate upgrada RC2-ul la final fără reinstalare.
Interfața din Office 2007 e foarte faină, păcat ca nu au implementat-o complet și în Outlook, cel puțin în ultimul Beta. Dincolo de interfață nu am avut timp să văd ce au mai introdus nou, dar în Outlook care îl folosesc mai mult, chiar nu am gasit nimic nou.
James Kilowatt
In afara de interfata, ce aduce nou?
Merg mai repede aplicatiile?
Bogdan54824
Aplicațiile merg evident la fel. Modificări sunt foarte multe, dar nu vizibile imediat. Va dura până când vor fi scrise aplicații care să folosească tot ce poate să ofere Vista. Vă dau doar un exemplu: Vista are un nou motor de indexare și căutare care momentan nu este folosit decât de File Explorer ca să găsească orice fișier aproape instant și de către Outlook 2007 care poate să găsească orice email aproape instant. Pe viitor și alte aplicații vor putea să-l folosească ca să indexeze propriul conținut, iar noi doar deschidem start menu și căutăm folosind căsuța de search iar sistemul de operare ne returnează toate fișielere/documentele/e-mailurile, etc ce corespund căutării.
Și sunt foarte multe exemple similare care pot să vi le dau despre ce poate să facă Vista dar încă nu se vede. Practic ei au construit o infrastructură iar dezvoltatorii de software trebuie să o folosească pentru a pune în valoare capabilitățile sistemului, iar momentan aplicațiile pentru Vista sunt inexistente.
MotorHead
QUOTE(Bogdan54824)
Vă dau doar un exemplu: Vista are un nou motor de indexare și căutare care momentan nu este folosit decât de File Explorer ca să găsească orice fișier aproape instant.
Un serviciu de indexare era si pe Xp, nu mai stiu daca era activat "by default". (daca era, eu l-am dezactivat biggrin.gif ) Probabil in Vista e un motor de indexare imbunatatit, nu zic nu, dar eu unul as fi preferat alte alea (de exemplu sa fie sistemul mai configurabil).
air_wolf
windows sucks, xp sau vista tot aia e...
MotorHead
QUOTE(air_wolf)
windows sucks, xp sau vista tot aia e...
Informatia e chiar utila, merci.
Bogdan54824
da era un serviciu de indexare chiar din 2k, dar nu atat de bine integrat in sistemul de operare si realmente folosit de toate aplicatiile cu care vine sistemul. Am uitat ca si photo gallery stie de indexare (evident daca pui tag-uri pe poze).
Vista este mai configurabil decât XP. Nu știu la ce te referi tu în mod particular, dar pot să-ți spun ca partea de rețea, WiFi, Bluetooth, sincronizare cu PDAuri, antivirus/antimalware, power management, ca sa enumar doar cele cu care m-am jucat eu sunt net superioare celor din XP. Nu sunt perfecte (de exemplu pe bluetooth lipseste profilul AD2P - hifi audio), dar sunt mult mai bune.
Pe partea de power management este un real progres. Daca pana acum fabricantii de laptopuri trebuiau sa scrie singuri aplicatii care sa permita setarea tuturor parametrilor de power management pt. fiecare device din laptop acum totul este inclus in systemul de operare care isi trage toate informatiile necesare din drivere. Acum pot sa setez exact ce vreau sa functioneze si in ce parametri in functie de starea bateriei sau daca sunt conectat la priza. Incepand de la a opri DVDul, setat frecventa minima si maxima a procesorului, modul de lucru al placii video, etc. Ceva similar nu vazusem inainte decat pe Vaio unde Sony aveau propria aplicatie.

Chestia cu "Windows sucks" este o copilarie, sau air_wolf a aruncat-o la misto. Nu sunt MS fan boy (folosesc aproape exclusiv servere Linux), dar hai sa fim realisti. Singurul sistem de operare pt. desktopuri comparabil este OS X, dar din nefericire ei prefera sa-l tina legat de hardware-ul lor. Nu vreau sa incep un flame MS vs. Linux vs. Apple, este total inutil. Realitatea este ca pentru 95% dintre utilizatori Windows este cel mai bun sistem de operare.
That's it, like it or not.
MotorHead
QUOTE(Bogdan54824)
Vista este mai configurabil decât XP. Nu știu la ce te referi tu în mod particular, dar pot să-ți spun ca partea de rețea, WiFi, Bluetooth, sincronizare cu PDAuri, antivirus/antimalware, power management, ca sa enumar doar cele cu care m-am jucat eu sunt net superioare celor din XP.
Mi-ar placea sa-l pot configura de la instalare wink.gif Eu n-am nevoie decat de ~ 60% din ce mi se instaleaza *obligatoriu*. Nu vreau Outlook, Hibernation, Movie Maker, Media Player, System Restore, Protected Storage, dllcache (system file protection) etc. etc. Sunt o gramda de aplicatii/functii/optiuni care nu-mi folosesc, sunt instalate/activate "by default" si apoi pierd cateva ore ca sa le sterg/dezactivez. De exemplu XP-ul are peste 1.5 GB la instalare, dar dupa ce-l lucrez il fac de vreo 950 MB (daca tin bine minte).
Bogdan54824
Ah... înțeleg acum la ce te referi și în cazul ăsta am o veste tristă pentru tine. Vista nu te întreabă nimic în timpul instalării. Doar regional settings și time-zone. Probabil că fără un server de DHCP te întreabă și de rețea, dar în cazul meu a configurat totul singur. Iar cantitatea de bloatware din Vista este considerabil mai mare decât în XP. Directorul meu Windows are în momentul ăsta 12GB, dar am instalat diverse.
ivghenie74744
Nero.
Alcool 100%
Opera
Norton2007
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.