Help - Search - Members - Calendar
Full Version: turatie anormala?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Dani70306
am un cordoba 2001 si cateodata cand stau la semafor sau stationez cu motorul pornit, motorul se tureaza de la 900rpm la 1200rpm. e ceva grav?
silviu40187
Daca nu dai si tu date concrete doar ma dau cu parerea. Despre ce motor e vorba?

Presimtirea mea este ca e vorba de benzina dar vreau sa-mi confirmi tu.
silviu40187
Uite si titi-ul meu:
Am impresia ca suntem fratiori de culoare si model.

http://img186.imageshack.us/my.php?image=img5632wk6.jpg
Dani70306
Este un Seat Cordoba 2001, 1.9 TD(I ROSU) .. se tureaza la 1200rpm doar pt 10 secunde sa zic.. depinde ... cateodata stau si mai mult...

Si inca ceva...

iarna dimineata, am probleme cu deschiderea usilor. Ma chinui putin si reusesc sa le deschid mai putin ce a soferului. E intzepenita.. ce sa fac? Si mai am o intrebare.. nu stiu cum se comporta computerul de bord.. am vazut la peugeot 406 ca apar toate prostiile, pana si frana de mana in caz ca pleci cu ea trasa. La cordoba 2001 apare ceva? Eu o am de 1 an si nu a aparut niciodata nimic. Are senzori ca sa te anunte cand trebuie schimbate franele si alte chestii? Astept un raspuns va rog.
silviu40187
Motorul are si trepidatii cind urca in ture? Daca in momentul ala opresti/pornesti masina (iei-pui contactul) mai face?

Cun inghetatul usilor iarna patesc si eu. E vorba de tehnologia veche. La modelele noi nu mai apar aceste probleme.
Pe un vw bora in aceleasi conditii nu am avut nici o problema. (frig-zapezi). Sunt 2 cauze:
- yala in sine ingheata - exista solutii
- usa ingheata pe cheder - exista solutii de dat pe cheder

Nu toate cordobele au BC; poate tu nu ai. La mine iarna ingheata usor usile din spate; apoi a pasagerului - ultima pe lista e usa soferului. Atat ar mai trebui sa am probleme si la aia.

Senzori la placutele de frana - eu unul nu am; masina mea e echipare stella. Poate pe alte echipari or fi. Dar pina afli sigur e bine sa arunci o privire.
Dani70306
Nu are trepidatii cand urca la 1200... doar sta turata ca si cum as tine pedala de acceleratie si ambreiajul apasat.. nu am incercat sa vad dak mai face la fel daca opresc si pornesc iar motorul. Ce am mai observat.. cand pun contactul, si astept sa imi dispara toate beculetele de pe bord, ca sa ii dau cheie, cateodata imi ramane mai multe secunde aprins becul de la bujia incandescenta(arcul acela).. atunci cand bujia ramane aprinsa mai multe secunde decat normal, cand ii dau cheie la motor acesta pleaca turat la 1200.. au legatura din cate vad eu.

legat de inghetul usilor.. cred ca usa ingheata pe cheder.. nu pare sa fie yala de vina. o sa astept sa inghete iar sa vad daca are efect solutia de care ziceai..

inca ceva.. la viteza de 120km/h(pe care rar o ating) masina pierde puterea.. parca ar sari lantul la o bicicleta... ce ar putea fi? debitmetrul cumva? nu prea ma pricep asa bine la masini, incerc sa invat.

dar indica computerul in caz ca ceva e in neregula? nu neaparat placutele de frana. sa arate cand e nevoie de o revizie ceva...

titi-ul meu:
http://img99.imageshack.us/my.php?image=photo0130pg0.jpg :wave:
silviu40187
Baga-o si tu macar la o scanare VAg-com.
In principiu masina urca in ture cind este in ne-regula ceva si ECU incearca sa corecteze prin cresterea turatiei. Nu mai merge cu ea asa.
Eu am sdi si nu am probleme nici cu turbina nici cu altele. biggrin.gif
Dani70306
Cum e scanarea aia VAG-com? Tocmai am puso la un tester(nu stiu de care, pt parte electronica) si am avut 3 erori minore. Dar nu stiu cum se testeaza chestia asta care o am eu..
air_wolf
toate dieselurile vw au problemele astea, in jur de 100K-130K km. la skode eu am curatat toate contactele de sub capota si-am verificat pompa de injectie. daca porneste greu cind e calda atunci ai o problema - care te poate costa in jur de 13500RON...
Dani70306
Nu porneste greu..
Zsolt94762
Salutari,

am un Citroen Saxo editia 2001 cu motor de 1100 cmc si cateodata se tureaza scurt pana peste 1500 de ture, dar nu trece de 2000. Am observat aceasta chestie cam de 10 ori in decursul unui an, de fiecare data fiind in intersectie, oprit la semafor sau stop (nu la acelasi semafor .... deci buruiajul este exclus ).

Multumesc anticipat pentru lamuriri

loplo
Radu95448
referitor la problemele astea ca se tureaza singura la semafor (900-1200) si eu am aceeasi problema la un cielo, dar bag piciorul sub pedala de acceleratie si ridic putin, eu am identificat ca fiind vorba de acel cablu de acceleratie. arcul este putin dus si deasta nu revine la 900...poate la voi o fi tot la fel....
marius95832
La Cordoba ai aer conditionat si climatronic?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.