Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MENAJATI MASINA DACA O PASTRATI 2-3 ANI?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
mihai83654
Salutare. Tocmai mi-am cumparat (leasing 5 ani) o Dacia Logan, 1.4 mpi si dupa ce am trecut de entuziasmul enorm generat de achizitionarea primei masini, am stat si m-am gandit un pic. Am avut grija pana acum sa pun benzina doar de 98 mol, doar ca sa mearga bine si sa nu am probleme. Dar avand in vedere ca eu intentionez sa pastrez masina asta doar 2-3 ani, si apoi sa schimb leasingul, ma gandeam ca nu stiu daca are rost sa platesc in plus la benzina de fiecare data( litrul de 98 la mol este 3.82 ron fata de 3.4-3.5 de 95).
Ce parere aveti?
Leone
Consumul este mai redus cu benzina 98 (verificat de mine pe SN cu acelasi motor ca al tau) fata de benzina 95; asadar dai mai mult la pompa dar mergi mai mult....deci tot pe acolo ajungi; plus ca demarajul e mai bun cu benzina 98
adi.mitrea
De ce nu încerci PETROM TOP 99+? Costă 3,47 lei și e foarte bună. Eu numai din-asta folosesc și sunt super mulțumit.

Este adevărat că benzina mai bună are o ardere mai bună, deci scade consumul iar performanțele sunt sensibil mai bune.

În rest: forjă când simt, potol când e nevoie și tot așa. Sunt mașini noi care vor ține 5-6 ani fără investiții majore. Cu ulei și consumabile schimbate la timp nu va face probleme. Atenție la gropi în schimb.

Prin mers în viteză prin gropi văd eu că "nu ai grijă de mașină".... în rest nimic.

Ție, ca un posibil cumpărător de Logan SH nu ți-ar plăcea să știi că proprietarul a avut grijă de ea?
air_wolf
eu o protejez. desi trag de ea pentru ca e in garantie nu fac rabat la calitatea uleiului sau a benzinei.
ideea e s-o faci sa crape cit e in garantie, pentru ca apoi sa o poti vinde fara sa fii injurat de mama.
mihai83654
lucrurile bune nu sunt vreodata ieftine. este principalul motiv pentru care nu am incredere in benzina petrom 99+(crezi ca molul pune degeaba 0.38 ron pe benzina 98????) . ca pret ar fi buna, dar nu am inca incredere ca nu mai scapa si apa in ea. in rest , eu am avut foarte mare grija de masina pana acum si cred ca voi avea grija si in continuare, chiar daca o tin doar cativa ani.
adi.mitrea
Păi eu chiar cred că Mol pune în plus 0,38 lei, sau cât pune, absolut pentru profit.
Toate benzinăriile și companiile din România se alimentează de la Brazi și de la cea de la Constanța. Diferențele ar putea apărea pe rețeaua de distribuție dar mă îndoiesc că angajații de la PETROM sunt cei mai mari hoți iar cei de la Mol nu sunt deloc.

Singura benzină de import este OMW super 100 care e chiar foarte bună.
mihai83654
eu am scris la mol, si am intrebat de benzina 98 si mi s-a raspuns ca este importata(mi-a raspuns o managerita). deci fie mint cu totii pe fata fie chiar e de import . eu stiu ca se aprovizioneaza si de la petrobrazi, dar poate pt cea de 95. (am un prieten de la petrom care mi-a zis ca toti aprovizioneaza o anumita cantitate de lapetrobrazi si arpechim)
mihai83654
chiar as alimenta de la petrom cu 99+, dar chiar am auzit pareri pe forumul asta in care oamenii se plangeau ca e proasta. si in plus de asta mai este vorba si de istoria marcii(tata mereu se plangea ca: "au pus iarasi astia apa in benzina". in schimb nu am auzit sa se planga nimeni de benzina de la mol si OMV. de ce oare?
Luka
Din cate stiu si eu, in afara de OMV 100, toate celelalte sunt de productie interna, doar ca se adauga ulterior tot felul de aditivi specifici.
adi.mitrea
Treaba cu apă în benzină și înfundat conductele iarna, la -25 de grade o știu și eu... Cu benzină de la Petrom... că alți producători nu erau. Dar asta se întâmpla acum 10-15 ani. Eram mic și mașinile din familie erau Moskvich 1500 și Dacia 1300. Iarna unchiu-meu făceau focul sub Moskvich (glumesc, doar că odată chiar am dat foc la niște lemne și am împins mașina peste cărbunii încinși pentru că înghețase tot și nu reușeam s-o pornim), dar astea sunt vremuri apuse.

Tind să cred că lucrurile s-au mai schimbat și pe la Petrom și au evoluat și ei măcar cât a evoluat Dacia. De la 1300 la Logan. :wave:

Din experiența ultimelor luni vă spun că 99+ nu e proastă, deși recunosc că mașina a mers cel mai bine cu super 100 (mai nou carera 100) de la OMW.
adi45619
Am auzit ca benzinariile OMV vor fi preluate de Petrom. Oare standardele vor ramane aceleasi?
air_wolf
unele statii MOL au fost preluate de petrom. una e cea de la mcdo la muncii.
R a z v a n
QUOTE(adi45619)
Am auzit ca benzinariile OMV vor fi preluate de Petrom. Oare standardele vor ramane aceleasi?

the other way arround...
Tarabostes
Pai unele au fost preluate deja, sunt cele denumite PetromV, standardele exista si in cele obisnuite ale Petrom dar nu se respecta decat in cele mai importante. Am un prieten care administreaza o benzinarie Petrom destul de mare, si imi zice ca e spre imposibil sa pui ceva in benzina, cel putin la ei. Totul este etans, computerizat, transfer din cisterna, rezervoare, pompe si ca lucrurile nu mai sunt ca acum 10 ani. Au reguli clare in privinta curateniei, aranjatului marfii, modului de servire etc.
mihai83654
pai daca totul e etans , atunci de ce apar persoane care spun ca sunt nemultumite de benzina petrom si multumite de cea omv sau mol.....??? ca doar n-o fi in capul lor !!!
Emanoel-Adrian
Pentru ca la petrom inca se fura benzina si normal ca trebuie inlocuita cu ceva!??.Eu am patit-o in urma cu 1 luna si ceva alimentand de la petrom Baneasa,de pe deal,am jurat ca in viata mea nu mai calc pe acolo!Noroc ca la Dacie am filtru decantor,cred ca 1/2 litri de apa daca nu mai mult am scos din instalatie,pentru carcotasi eu nu merg niciodata cu rezervorul mai gol de 1/4!.
mihai83654
de acord cu tine emanoel. asa zic si eu ca se fura in continuare de la petrom. exista vreo metoda sa masori cifra octanica a benzinei cumparate, chiar?
Emanoel-Adrian
A! si inca ceva,am fost decis sa le fac reclamatie,dar m-am gandit ca imi v-a lua ceva timp sa ma adresez OPC si am telefonat la sediul central al Petrom in speranta ca pot sa fac o reclamatie cuiva,vreun birou pentru relatia cu clientii,reclamatii ceva,sesizari pentru imbunatatirea serviciilor Petrom;
NU AU ASA CEVA!!.M-am lasat pagubas dar eu de la ei nu mai bag in viata mea!.
mihai83654
super nasol. si daca ai stii tu ce profituri uriase are petrom. pentru nestiutori, petrom este cea mai mare companie din romania, cu profit net estimat pentru anul in curs de 700 mil euro, iar pentru 2007 profit estimat de 1 miliard euro. pacat ca nu isi creeaza un brand bazat pe seriozitate.
Emanoel-Adrian
Nu exista decat teste de laborator,dar apa se poate testa daca exista cu ajutorul unor pastile martor.
mihai83654
si un laborator specializat unde gasesti?
Emanoel-Adrian
Asta chiar nu stiu,intrebarea se poate adresa OPC care stie exact unde se afla situate in Bucuresti sau in tara, pentru tipul asta de probe.Companiile aeriene mari au laboratoare sau chiar cele ce asigura Kerosenul pentru aeronave.
Otto73
referitor la titlul topicului


Benzina bag ce care imi este sugerata in cartea tehnica.
Ulei sintetic dupa 5000 mile.
Interiorul imi place sa fie curat tot timpul.
Tarabostes
Eu sunt genul care menajez si masina de la serviciu si ma refer in principal la gropi, linii de tramvai borduri etc. Am avut diverse masini la teste si am fost la fel de atent ca si cu a mea. Benzina pun in general de 95, asa scrie in cartea tehnica 95 sau superioara, restul consumabilelro sunt de la service, dar cand a fost cazul am folosit uleiuri supersintetice. Spalat frecvent, insa din pacate dupa 2 zile arata la fel.
Daca o ingrijesti te vei bucura mai mult de masina, o vei vinde mai bine, si va avea si cumparatorul o satisfactie. ( desi pe multi asta ii doare fix in pix, dar nu tre sa gandim toti deficient)
alcris01
Si daca-i diesel ce motorina folositi? blush.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.