Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nissan Almera 1.9 dci vs Corolla 1.4 D-4D wagon
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Andrei76320
Cautand masini sh pe net am gasit urmatoarele doua:
Nissan ALmera 07/03 1.9 dci 99100 km

Carte de service, 6 trepte, Sistemul automat de climatizare , Sistem antiblocare, Dispozitiv de imobilizare , Suport telefon mobil cu hands free, Radio / CD, Calculator de bord, Airbag față, Banchetă spate fracționată, Scaun ortopedic al conducătorului auto, Cotiera centrală, Tetiere, Servodirecție, Închidere centralizată, Geamuri color, 4 macaralele electrice de ferestre, Oglindă exterioară reglabilă electric, Indicator temperatură exterioară, etc..
Pret CIP:7200 EUR


COrolla Wagon 04/04 1.4 D-4D 125600 km

Carte de service, 5 trepte, Climatizare manuală, Balustradă de protecție la plafon, Sistem antiblocare, Telecomandă, Dispozitiv de imobilizare , Suport telefon mobil cu hands free, Radio / Casetofon, Airbag față, Banchetă spate fracționată, Tetiere, Capac la compartimentul de încărcături, Servodirecție, Închidere centralizată, Geamuri color, 2 macaralele electrice de ferestre, Oglindă exterioară reglabilă electric, încălzită, etc..
Pret CIP: 7710 EUR

Pe care a-ti alegeo, sunt destul de apropiate ca dotari si preturi, diferenta e de motor cu plus pt ALmera (puterea) si minus (transmisia pe curea)
cu minus pt Corolla (puterea) si plus (transmisia pe lant, dar nu sunt sigur)
Tehnologic motorul 1.4 d-4d e mai avansat ca 1.9 dci(pina prin anul 2003 unii spuneau ca au mai fost probleme la turbina la 1.9 de pe laguna, acelasi motor)

VA multumesc pentru opinii, stiu ca a mai fost un vs corolla- almera.
Adrian
toyota este renumita pentru fiabilitate.punct
air_wolf
toyota fara discutie.
Leone
Pai si eu as zice toyota, dat fiind renumele lor dpdv al fiabilitatii (mai ales cu modelul asta); insa nu prea stiu cum se misca ditamai masina cu motorasul ala...presupun ca incet biggrin.gif . dc asta nu te deranjeaza, atunci toyota sa fie!
_Constantin_
la cate kg are Corolla pot sa puna si motor de 1.0 in 3 pistoane si tot ar merge bine? Pt motorul de 1.4 si diesel si vvti garantez ca se misca foarte bine, mai ales dieselul. Pana la urma sunt masini de familie, nu supercar.
Otto73
Eu sunt primul care spune nissan.
Si nissanul e fruntas la fiabilitate.
Cu motorul de 1.9l e mai puternic decat corolla cu1.4
Corolla este si combi (pret scazut la revanzare)
florin55503
si eu as zice tot nissanul. are un motor mai mare, mai puternic, km mai putini. chiar daca la inetrior corola e peste eu zic ca mai bine nissanul

MR spunea ca tipul asta de model are probleme cu blocul motor 1.9 dci
ncristi
QUOTE
MR spunea ca tipul asta de model are probleme cu blocul motor 1.9 dci


Nu are nici o problema cu blocul motor (sau poate ca au avut primele modele de acum 6-7 ani). Motorul este super si f fiabil.
Tarabostes
Nu stiu motorizarile in discutie, dar stiu bine ambele masini in versiunile pe benzina. Interiorul la Corola este peste Almera ( am spus-o si la topicul similar) atat ca design cat mai ales ca materiale folosite si imbinari. De asemenea, Corola este mai silentioasa ( la rulare, la greierashi, si la motoru ( 1.4 VVTi). In cazul de fata e si mai spatioasa. Service in Ro peste Nissan: cost mai mic, servicii mai profi, atat la mecanici cat si la oamenii de vanzari. Cum masinile nu mai sunt in garantie poate nu mai este un criteriu relevant.
Almera are o pozitie la volan mai buna si mai confortabila, suspensii mai rigide si se comporta mai bine la viteza mai mare. Corola are bordul mai inalt iar pozitia de condus este ceva mai "verticala" - sper sa ma fac inteles, poate si de aici e mai obositoare la drum lung - nu are nici reglaj lombar, un aspect ciudat la Toyota nici pe multe versiuni de Avensis nu exista).
Am condus un singur diesel de la Toyota 2.2 d4d si mi s-a parut foarte silentios. Totusi 1.4 d4d nu e un motor cam mic? Nu straluceste ca performante, poate la nivel de consum.

Ca fiabilitate, nu ma pot pronunta, ambele masini sunt relativ noi, au cam 1 an, si nu au fost probleme majore.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.