Help - Search - Members - Calendar
Full Version: sub ce temperatura punem anvelope de iarna?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
gabi67272
In carte scrie ca dupa ce temperatura abientala scade sub +7 grade Celsius,chiar daca nu avem zapada ,polei samd!?E normal?
TLS-09
Da. Scaderea aderentei nu este determinata doar de polei, apa, gheata si zapada.
Sub temperatura mentionata de tine, adica 7 grade celsius, anvelopele de vara devin mai rigide astfel incat scade aderenta.Cele de iarna fiind dintr-un material mult mai moale se muleaza mai bine pe asfalt marind forta de frecare.
alcris01
Corect, un raspuns pertinent din partea specialistului. Din pacate unii nu inteleg ca iarna nu inseamna numai zapada, ci si temperaturi scazute, cand cauciucul se contracteaza, aderenta scade si riscul derapajului creste blush.gif Asa ca fuguta la anvelopele de iarna biggrin.gif
Vlad75531
Eu deja le-am pus. Din pacate am inteles sapt. viitoare ca ziua o sa fie si 18 grade. Asta e. Cauciucuri: Nokia WR. Si de vara: Toyo Proxs T1R
DORU
Cristi, nota 10 pt raspuns!

In general, anvelopele de iarna se monteaza atunci cand media temperaturii pe o anumita perioada scade sub 7C. Eu urmaresc prognozele meteo si fac mutarea vara-iarna in consecinta. Anul acesta nu mai devreme de decembrie, de ex.
eddie
Eu am pus cauciucurile de iarna pe Clio sambata dimineata si am plecat cu aia mici la cabana 3 Brazi sa se dea cu sania.
Am plecat de la 4 grade si am ajuns la -8 grade.Intr-adevar si-au facut treaba la urcarea spre cabana.La intoarcere,bineinteles ca temperatura a crescut la fel cum scazuse la ducere...
Damian53219
ideea care este, incepand cu temp de 5 grade (sens descendent) cauciucul de vara nu mai are aceeasi aderenta......
acum fa si tu un calcul :angel:
G e o r g e
in momentul in care timp de 5 zile temperatura dimineata la ora 8 era 5 grade in we urmator am dat fuguta si am pus anvelopele de iarna. se intampla in urma cu 3 saptamani .
guerilla
si eu le-am pus pe alea de iarna azi.
Mihai63349
Eu nu stiu ce sa fac. Masina a venit echipata cu niste anvelope cica all-season - Yokohama Geolander -, dar cu profil mai mult de vara. As vrea sa pun de iarna, dar asta inseamna sa le uzez mai greu si sa trec mai tarziu la unele de vara.
Ma mai gandesc.
CRG
Si eu le-am pus pe-alea de iarna

Mihai, daca gumele sunt noi, s-ar putea sa mearga in prima iarna. Vezi si tu cat esti de multumit cu ele in perioada asta.
cristi52331
Eu imi iau saptamana viitoare (am amanat pentru ca este, inca, foarte cald...) Goodyear UltraGrip7...De abia astept! Ma mananca.....rotile....
DORU
Cristi, de unde le achizitionezi si la ce pret? Multumesc anticipat pt raspuns.
cristi52331
Dar asta nu inseamna reclama?
DORU
Daca folosesti MP scapi de orice grija...desi informatia poate interesa si pe alti colegi. Poti spune furnizorul, fara pret - asta pt post-ul de pe forum. Pe MP poti sa-mi scrii cu lux de amanunte... Mersi!
eddie
Daca dai informatia unui administrator sau unor moderatori,nu se va considera reclama...... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
cristi52331
Caucioacele le iau de la Sama Service.
Au promotie la Pirelli si Dunlop, cumperi unu si primesti doua, cu alte cuvinte cumperi 4 la pret de doua.
Mai costa insa si montajul, echilibratul etc.
DORU
Promotia pare interesanta, dar daca faci comparatie de preturi intre Sama Service si Forexim, de ex, afli ca platind 4 anvelope la ultimul plus montaj ajungi tot acolo unde esti si cu promotia Sama...uita-te la modele identice si ai sa-mi dai dreptate. Deci unde e avantajul ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.