Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Care e faza cu butoanele de reglare a caldurii?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
CRISTI91516
Salut.Sunt un utilizator nu foarte vechi dar nici foarte nou.Am intrat cu alt user name ca mi-am uitat parola tongue.gif.Acum ca a venit sezonul rece tre sa dam drumul la caldura nu?Am citit ce s-a scris despre chestia asta aici pe forum,am citit si despre faza cu robinetu insa nu stiu exact in ce pozitie trebuie sa stea fiecare.Adica robinetul ala cu surub in cap cum trebuie dat de el sa stim ca e la maxim si cele doua butoane care se misca in stanga si in dreapta de langa butonul ventilatorului.????Stie cineva?Multam.
Popescu91011
Cu incalzirea am si eu probleme! Am localizat elementele componente ale instalatiei, parghiile de comanda functioneaza, robinetul pare a se deschide, ventilatorul e in regula, totusi aerul care patrunde prin deflectoare e doar caldutz. Acum doua saptamani, chiar cand a inceput sa se raceasca vremea, am facut un drum de vreo 500 km, cu o singura oprire de cca. jumatate de ora, (deci motorul era f.f. bine incalzit) si totusi aerul trimis in masina era, asa cum am zis, doar caldutz. In "Manualul de reparatii" si-n cartea tehnica scrie ca in acest caz trebuie verificat termostatul. Dar, daca ar avea vreo hiba, nu ar afecta intreg sistemul de racire al motorului, adica n+ar trece pe rosu indicatorul de bord (ceea ce la mine nu e cazul!)?
Sa nu se deschida in intregime robinetul de caldura? M-am uitat la el si avea, ce-i drept, niste depuneri ca de calcar pe care le-am curatat, dar fara rezultate notabile. blink.gif
Cosmin65397
Salutare! Problemele datorate neajunsului de caldura pot proveni in mare parte de la robinet in urma nedeschiderii sale complete sau a cablului de la tija de jos care actioneaza robinetul ,problemele la cablu pot fi griparea acestuia ducand la o cursa mica a robinetului si astfel nepermitand lichidului cald sa mai intre in calorifer.robinetul daca este ruginit sau intepenit de la rugina nu mai poate deschide si inchide trecerea lichidului in calorifer.Am pus o schema sa vedeti cum trebuie sa se roteasca robinetul.Sfatul meu e sa-l schimbati daca nu deschide si inchide complet.
Popescu91011
Multumesc, am sa verific din nou robinetul si cablul care il actioneaza!
Kovacs68565
Salut. Am avut si eu o problema asemanatoare, parghia deschide doar la jumatate robinetul. Am deschis manual de la capatul robinetului pana am simtit pe capatul de iesire a apei din robinet, ca este fierbinte. La inchidere la fel.
Dragos56563
Ce face omul cu mina lui se numeste.... lucru de calitate.

Da, de obiecei, problema provine de la cablul de comanda. Daca nu e cablul, e robinetul. Daca nu e nici robinetul e termostatul. Am avut si eu probleme cu robinetul Nu se deschidea de la pirghie si trebuia sa-l deschid cu mina. Dupa ce m-am obisnuit sa-l deschid cu mina, s-a spart ceva in el si ainceput sa-mi curga apa inauntru. Asa ca l-am schimbat si pe el si pe cablu si acum e ok.

:wave:
k.68177
Eu cand am primit masina, deschideam robinetul manual, pt ca robinetul original fusese schimbat cu unul ce nu are gaura pt parghia aia. Acum ma gandesc ca oare merita sa iau unul nou, si sa refac sistemul original ?
Dragos56563
Merita. Si nu doar pentru ca e de Lada, ci pentru ca in mers, daca vrei sa dai drumul la caldura nu trebuie sa te mai apleci sa-l deschizi manual. E muuuuult mai comod. Treaba asta o faceam si eu, pina cind mi-am luat inima in dinti si m-am pus pe treaba.

:wave:
doru1500
O problema asemanatoare am si eu -intrebare de baraj de unde se poate cumpara un robinet de caldura pentru L1500 in Craiova sau cum de la cineva ,curge si nu am caldura in masina
doru1500
ANDU 46
vezi ca de obicei se rup manetele din masina,si greu iti dai seama eu am patito.
marius_darie
Am o problema: nu mi se m-ai deschide la maxim clapeta de aer actionata de parghia din dreapta volanului.
Care ar fi varianta cea mai putin interventionista.
Am sprai degripant dar nu stiu cum sa am acces in fata la capota sub acoperiotoarea de tabla care pare prinsa nedemontabil de caroserie.
Multumesc.
marius_darie
salutare,
nu stiu ce sa fac deoarece maneta superioara nu merge pana in dreapta de tot.
ce sa fac?
Mariustom
Desfă polița din dreapta, apleacă-te și mișcă de manetă. S-ar putea ca robinetul de căldură să fie deschis la max fără ca maneta să mai culiseze.
Ca să reglezi cursa, mișcă maneta într-o poziție extremă, desfă la robinetul radiatorului șurubul ce strânge cămașa sârmei oțelite, dă cu mâna în poziția maximă robinetul, strânge șurubul ce fixează cămașa sârmei și ar trebui să meargă.
Încearcă așa wink.gif Oricum, cam așa reglezi cursa manetei thumbsup.gif
Baftă

ninja.gif
marius_darie
maneta robinetului merge ok am debocat-o cu un an in urma tot dupa sfatul vostru.
acum am problema cu cealalta maneta care comanda clapeta de aer care intra in habitaclu.
cred ca nu cablul este cu problema ci la capat clapeta este blocata. nu stiu insa cum sa am acces a acea clapeta care este inchisa si deschisa de maneta?
Mariustom
Hmmm. Ca să ai acces la clapeta aceea cred că trebuie să demontezi radiatorul de căldură, căci clapeta de aer e parcă deasupra ei confused.gif

Baftă thumbsup.gif
ANDU 46
Am o lada 1500.Iarna asta a fost cam frig,in masina nu pot sa zic ca mor de frig este chiar placut,dar cand e frig rau afara nu mi se desgheata gemurile de loc si abia mi se desgheta parbrizul in dreptul celor doua gauri de ventilatie.Imi baga caldura destul de putin .....ce sa fac?,sau asa e normal adica atata caldura dau ele in general.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.