Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CATA BENZINA PASTRATI IN REZERVOR
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
mihai83654
Conteaza ca ai rezervorul plin? Mai este ca la masinile vechi in care tineai benzina multa ca sa nu rugineasca rezervorul?
Vlad75531
Nu conteaza din acest punct de vedere. Ideea e sa nu mergi pe rezerva tot timpul la nici o masina pentru ca dauneaza foarte mult pompei de benzina. Se poate arde. Dar in rest cat vrei tu.
alcris01
Iar pe fundul rezervorului de regula se aduna toate impuritatile!
Skywalker
Iarna peste 50% din capacitate
Vara merge si sub 50% din capacitate.
Baby Blues
In ultimul timp si eu alimentez spre plin dar e foarte pacatos obiceiul pt ca stiu ca am motorina si asta ma face sa merg cat mai mult si in consecinta se duc si mai multi bani.
Tarabostes
Eu pun constant 30 L ( rezervorul trece de 60) si merg pana cand acul coboara la ultima linie. Evit sa merg cu becul rosu aprins. Fac plinul foarte rar, mai ales la drumuri lungi ( noaptea si intotdeauna iarna).
Otto73
Eu o data sau de doua ori pe saptamana fac plinul, depinde cat de mult conduc. Cu un plin merg 300-350mile.
Otto73
Eu merg pana acul coboara la limita si atunci ii fac plinul.
Otto73
Eu merg pana acul coboara la limita si atunci ii fac plinul.
TLS-09
De regula merg piana la 1/2 din rezervor si pe urma umplu. In 2 ani jumatate s-a intamplat totusi ca de trei ori din neatentie sa ajung pana s-a aprins becul, dupa care imediat am facut plinul.
Desi topicul se refera la benzina eu am postat considerand ca poate fi unul general indiferent de combustibil (principiul este acelasi).
ozz86651
Habar nu aveam ca asta poate fi subiect de discutie... Umplu rezervorul (se opreste poma singura) si merg pina se aprinde becul galben. Se poate si altfel? De ce?
James Kilowatt
Tot asa mergeam si eu inainte. Plin, apoi pana la prima palpaire a becului de benzina.

La Nubira in aproape 40mii km am facut plinul de benzina doar de 3 ori: O data in Luxemburg, o data in Austria si o data in Romania, adica pe unde benzina e cu 20-30% mai putin decat la mine. De cand o am nu am consumat cred mai mult de doua rezervoare desi merg zilnic pe benzina... la pornire laugh.gif
In rest, gaz... facut plin si mers pana cand se goleste aproape complet.
TLS-09
Si eu cred ca nu-i o mare problema daca mergi pana la minim-rezerva( bec aprins) . La mine e o chestie de obisnuinta felul in care alimentez.
Probleme cred ca pot sa apara daca mergi constant sub minim. Abia atunci este loc de discutat ce se intampla si cata mizerie trage sorbul plus efecte create etc.
Arheopterix
Cineva mi-a spus mai de mult,sa nu las vara rezervorul "prea" gol.Adica sa nu ajung pe rezerva.Cica se acumuleaza niste gaze si vapori iar in cazul unui accident sansa de explozie e mai mare.
Are dreptate?
James Kilowatt
Teoretic e adevarat. Vaporii sunt cei care bufnesc urat, si nu lichidul.
Tancurile petroliere de exemplu se umplu gaze inerte (de exemplu gaze de esapament) pentru ca vaporii care s-ar putea acumula sunt ai naibii de periculosi. Au explodat mult mai multe petroliere goale decat pline, alea pline doar iau foc.
mihai83654
dar de ce trebuie neaparat iarna mai multa benzina??? si vara mai putina?
mai rugineste rezervorul cum facea pe vremuri la daciile vechi?
G e o r g e
pentru ca benzina se dilata si face vapori si se poate crea vacum in rezervor si pentru ca ....

domnu , nu lasa masina sa mearga cu becul aprins , cand vezi ca mai ai o liniuta dai fuguta si faci plinul si cu asta basta .
mihai83654
si daca bugetul nu-mi permite si bag doar jumate? tot rau e?
G e o r g e
ia sa vedem ,

daca azi bag jumatate de rezervor , care costa 100 roni , si merg cu el 200 km , la un parcurs zilnic de 20 km inseamna ca ma tine un rezervor 10 zile .

DAR

daca azi fac plinul , care costa 200 roni , si merg cu el 400km , la un parcurs zilnic de 20km inseamna ca ma tine un rezervor 20 de zile .


nu stiu cum iese la tine , matematic si ECONOMIC vorbind, dar la mine e mai simplu , de ce sa ma duc la pompa o data la 10 zile cand pot sa ma duc o data la 20 de zile ca per total dau aceasi bani blink.gif
Luka
Eu am ramas cu un obicei inca de pe vremea cand aveam o Dacie pe prin '81 si mi s-a intamplat sa se rupa conducta de benzina si sa raman fara cei 7-8 litri pe care-i aveam prin rezervor (buget mic).
De atunci, fac plinul si apoi merg aprox 200 km (se consuma cam 28 de litri) si din nou fac plinul. In felul asta, daca s-ar mai intampla ceva, as putea sa vad ca se duce aiurea benzina.
Stiu ca e putin probabil, dar e un fel de tic.
air_wolf
maxim 1/2 din rezervor. de ce sa car inca 25 de litri dupa mine? biggrin.gif
Cornel001
Parca am mai intrebat pe aici :angel: , ce se poate strica daca lasi de mai multe ori sa se goleasca prea mult rezervorul ? Sa se infunde pompa sau vreun filtru, masina sa mearga mai prost si sa consume mai mult ? :samui:
G e o r g e
sa se goleasca de tot ? adica pana prostului ? sau cum ?

in mod normal nimic , practic se infunda mai repede filtrul de combustibil pentru ca benzina de la noi , mai ales aia de 95 e plina de impuritati .

inca un motiv pentru care recomanda benzina de 98 smile.gif
Mariacu
Din pacate eu merg mai mult pe rezerva.... down.gif aseara am bagat benzina de 80 Ron si azi la pranz s-a aprins becul....si nu am facut mai mult de 100 km. Inainte ii faceam plinul si cand ajungea la jumatate il umpleam din nou, cred ca o sa revin la acest obicei!
Baby Blues
Pai cu masina din semnatura! biggrin.gif
Eu cred ca ar trebui sa-ti iei un rezervor dublu si o galeata in plus biggrin.gif .
Sunt invidios! arigato.gif
adi.mitrea
Chestia cu arsul pompei de benzină nu am înțeles-o... Ce legătură are cantitatea de benzină din rezervor cu pompa... ea tot atât și la fel trage din rezervor...

Acum spre exemplu mai am 1-2 litri în rezervor... Am mers până la ultima picătură. Mașina trage la fel de bine, nu se simte nimic anormal. Doar că mă enervează becul din bord care pâlpâie.

De obicei alimentez plin, aștept până se aprinde becul și apoi realimentez. Asta dacă știu că merg mult cu mașina. Dacă merg puțin pun jumate de rezervor. De ce să car greutate suplimentară?

La drumuri mai lungi de 100 km fac mereu plinul (de obicei fac asta ca să-i mai măsor consumul plin pe plin) și reumplu la venirea în București.

Cu 50 de litri fac între 400 și 600 de km în București. Depinde mult de talpă și de aglomerație.

Alimentez numai cu TOP 99+ de la Petrom sau benzină mai bună (OMW Carera 100) dar din-asta nu am mai pus de când se numea SUPER 100. Am văzut că s-au mai ieftinit carburanții. TOP 99 + a ajuns la 3,54 lei. În ultimele două luni au fost numai ieftiniri.

Apropos... în seara asta fac plinul blush.gif
ozz86651
LOL, mare-i gradina wallbash.gif
Arheopterix
Ca sa nu deschid un topic nou,si daca tot vorbim de benzina,de ce miroase asa urat benzina la noi in tara?
Am mai bagat benzina in alte10-12 tari,si numai la noi are asa un miros.
Acum ceva timp,mi-au cazut cateva picaturi pe pantaloni (2-3) sotia mea a sesizat imediat cand am intrat in masina.
Am trebuit sa ne intoarcem acasa si sa schimb pantalonii.In asa hal miroseam.
adi.mitrea
QUOTE(ozz86651)
LOL, mare-i gradina wallbash.gif


Poate vrei să ne spui și nouă mai mult decât atât. Că e mare grădina... care grădină? Unde vrea să atingă aprecierea ta?

Mă simt direct vizat de postul tău, asta pentru că am scris mai mult și mai la obiect decât alți colegi de forum. În plus, postul vine imediat după al meu.

Dacă am scris vre-o prostie ori dacă am greșit cu ceva... sunt deschis la sugestii. Vreau să (și) învăț câte ceva de pe forumul ăsta...
ozz86651
La ce iti foloseste sa mergi cu rezervorul gol? nu consumi mai putin sau nmai infim mai putin. Opresti mai des. Stai stresat. Si ramii in drum. Daca ramii in drum te poate costa mult mai mult.
adi.mitrea
Păi am zis eu că merg așa, cu rezervorul gol? Se întâmplă o dată la o lună sau la două. Adică rar.

Iar când am zis că prefer rezervorul jumătate pentru câștigul de greutate, teoretic este valid ce spun. De cele mai multe ori realimentarea cu doar 50% din capacitatea rezervorului ține de rațiuni financiare.

Și din nou spun, dacă am 10 litri de benzină sau dacă am 50... și știu că merg 70 de km... de ce să fiu stresat? Care e problema? De ce se strică pompa de benzină? De ce nu e bine?

Dacă aș merge pe logica plinului ca să nu stau stresat ar însemna să alimentez din 200 în 200 de km. blush.gif
ionut91746
Eu merg pana ajung la o linie , s-a intamplat de maxim 3 ori sa se aprinda becul. In secunda 2 mi-am luat viteza la benzinarie si am pus benzina. Iarna pun mai des , la 2 linii, mi se pare mie ca-i mai bine sa nu ramana putina benzina in rezervor... o fi bine... o fi rau...
Daniel65671
Dupa mine, mai prevazator e sa ai rezervorul (cat mai) plin, mai ales iarna, ca nu se stie unde te prinde zapada mare, si benzinaria nu e nici servici, ca sa treci zilnic pe acolo. Dar depinde si de cati bani dispui pe moment.
ionut91746
pai deja se schimba vorba daca ai treaba in afara localitatii mai ales iarna. Aunci pui benzina sa fie ..for just in case. In oras ajungi imediat la o benzinarie, normal conteaza si bugetul :ewpu:
romb
eu am un stil mai ciudat ,

pe de o parte nu imi place sa car benzina dupa mine ca se ingreuneaza masina degeaba si la motoare de astea mici chiar se simte , dar nici nu o las sa scada sub un sfert ca sa nu apara probleme.

asa ca la mine nivelul benzinei e intotdeauna intre sfert si jumatate desi opresc destul de des la benzinarii.
Cristi95283
Nu e bine sa mergi cu putina benzina ca poti sa ramai fara...
romb
cu un sfert de rezervor nu mi se pare ca as fi in pericol sa raman in pana prostului! biggrin.gif
f1anatic
QUOTE(adi.mitrea)
Chestia cu arsul pompei de benzină nu am înțeles-o... Ce legătură are cantitatea de benzină din rezervor cu pompa... ea tot atât și la fel trage din rezervor...


La maninile noi, pompa de benzina este scufundata in benzina, intr-o adincitura a rezervorului. Benzina o raceste si de aceea nu e bine sa mergi cu rezervorul gol. Cu cit e volum mai mult, cu atit se disipeaza caldura mai bine.

La Subaru (si la BMW) , rezervorul este la fel ca saua de la cal - este si de o parte si de alta a axului. Pompa este una desteapta care mereu verifica volumul din cele doua compartimente si le echilibreaza, pentru a mentine un comportament rutier neutru:

QUOTE
D: FUEL TANK
The fuel tank utilizes a two-compartment design to ensure sufficient capacity without interfering with the rear differential. It is provided with a suction jet pump (included in the fuel pump and fuel level sensor assembly) which transfers fuel from one compartment to the other. Each compartment has an individual fuel level sensor. The fuel tank is located under the rear seat
and secured with hold-down bands.


Printre smecherii care merg cu masina la pista sau drag race circula urmatoarea regula: (1/4) rezervor pt. drag race si (1/2) rezervor pt. autocross. Da, greutatea te penalizeaza...dar esti sigur ca ai suficienta benzina si tii toti senzorii si pompa de benzina scufundate in juice - deci reci - deci lucrind optim.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.