Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bucsi spate Mondeo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Cornel001
Pt ca s-a discutat pe aici despre asa ceva :

"Atentie! Fordul Mondeo are la puntea spate fata de alte masini prinderea de caroserie cu patru prezoane ce trec prin bucsi elastice . Este posibil sa apara in timp un zgomot in spate ce se transmite prin caroserie foarte enervant si foarte greu de indentificat chiar si de specialisti. Tendinta este de a crede ca vine de la bieletele antiruliu,de la amortizoare sau de la cipercile din capol amortizoarelor. Nu inlocuiti nimic din toate acestea chiar la sugestia mecanicilor ptr. ca sunt foarte scumpe si tot nu este rezolvata cauza. Incredibil ! in desfasuratorul pieselor de schimb de la Ford aceste bucsi de la puntea spate nu figureaza ca piese de schimb deci nu se comanda decat cu puntea caci teoretic nu ar trebuii sa se uzeze, dar pe drumurile din Ro se intampla si asa ceva ( nu numai mie ) Accesul la aceste bucsi se poate face numai dand puntea jos ceea ce complica foarte mult situatia ptr. ca inglobeaza foarte multa manopera. Solutia : Demontati rand pe rand prezoanele si luati masura cu sublerul ptr. a executa la strung o saiba tip pahar ( cca 10 mm inaltime ) sthel ca odata stransa sa forteze camasa iterioara a bucsei sa se lipeasca de punte si sa fie la nivelul celei exterioare anuland asthel jocul cel permitea elementul de cauciuc. Nu uitati sa dati pe filetul prezoanelor cu silicon auto (gascket rosu )si sa stangeti cu putere.Pe acolo nu veti m ai umbla cat veti avea masina. Bafta!"


http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=1884146
Florin67056
Cornel, mie de la Reprezentanta Ford BM mi-au spus BBS spate (Bucsi Bara Stabilizatoare), deci sunt si altii mai naspa ca cei de aici? No nasol in cazul asta!
Mi-au spus si mie cei de aici ca se monteaza cum ai spus tu. Si partea faina e ca au numai BUCSILE. Oricum am dat 22 ron(dintr-un magazin de piese auto) pe una deci nu e un super pret. Manopera a fost cat ele tongue.gif
Acel zgomot(troncaneala) poata sa provina si din alta parte la MOndeo si anume de la CABLURILE de la frana de mana. Acestea se desprind din coliere si incep sa bata la trecerea peste denivelari.
Cornel001
Desigur ca pot proveni si din alte cauze. Dar am transmis o idee. Nici sa te repezi sa inlocuiesti bucsile fara sa verifici ca , chiar ele sunt.
22 ron? uh... auzisem altii au dat parca 100, dar asta ar putea fi din cazua ca ale tale n-or fi fost "originale"?
Florin67056
Sincer la Reprezentanta Ford mi-au cerut 30siceva ron pe una deci....
ori sunt originale ori si meseriashii de la ford NU le aduc pe original!
Cornel001
Asa o fi da ia uite ce zic astia de aici http://www.clubford.ro/viewtopic.php?t=2991
Sau nu vb de acelasi lucru ? :scratchchin:
Florin67056
Hmmm, ciudat; mi-au scris la Ford: BBS-uri spate. Oare mai sunt si alte bucsi pe spate?
Constantinescu25549
Salut ! Eu am fost la reprezentanta la revizia de 30.000km si le-am spus de zgomotele puntii spate care au inceput sa apara si am zis sa schimbe bucsile daca este cazul. Au fost la drive-test, au zis ca sunt perfecte si nu trebuie schimbate.
Stie orice prost ca daca mergi pe drum fara denivelari nu suna deloc, iar in cluj testele se fac pe dealul Feleac in sus unde drumul este foarte bun. Rezultatul: nici un zgomot suspect !
Oricum, dupa revizie mi-au comunicat telefonic, ca daca am probleme cu bucsile sa merg la ei ca se schimba imediat. Acuma eu ce sa fac ?
Ideea e oricum ca drumurile sunt de vina, nu masina. Am un prieten din Germania cu un Mondeo cu 200.000km la bord si a zis ca nu a auzit vreodata sa bata ceva la masina la puntea spate.
Daca ma pun sa platesc bucsile la Ford, oarecum ii inteleg. Desi masina are garantie pana in 2010, faptul ca bucsile bat pe spate nu e sigur defect de fabricatie. E vina drumurilor.
Daca v-au schimbat bucsile in garantie la Ford, va rog sa postati la topicul asta un mesaj.
danmatyas
atentie! bucsile punte spate nu sunt totuna cu bucse bara stabilizatoare. intradevar bucsile bara stabilizatoare sunt in numar de 2 si costa cam 30 lei bucata. sunt ffff usor de schimbat, oricare dintre noi le poate schimba daca avem elevator.astea nici nu fac chiar asa urat.bucsele de la punte sunt in numar de 4, se pot observa sub puntea masinii, in spate.pretul e de 30 de euro bucata plus 13 euro ceva lipici special.deci ajung la 133 euro plus manopera, nu e chiar ieftin.bucsele de la bara sunt din cauciuc iar alea de la punte si mai mari si mai grele, sunt imbracate in metal.
Florin67056
Bataile care provin din partea spate pot fi si de la cablurile de fara de mana.
danmatyas
corect florine smile.gif am trait-o si pe asta:) cred ca am auzit toate bataile posibile pe spate la mondeo smile.gif si inca aud una biggrin.gif
ionut83652
faza cu bucesel e de pomina si la vw e cam la fel azi am fost la service sa le schimb dupa indelungi cautari (nimieni nu auzise de ele)leam gasit (2 sau potrivit 2 nu,vin maine) cat despre montatul si demontatul lor e ,,futere de mama!!!,,, mai degraba segmentez un motor decat sa schimb 4 bucse oricum ideia e ca dupa 10 ore de munca a reusit sa scoata 2 bucse si sa bage una la loc (deci in 4 zile e gata masina mea!!)oricum e cel mai prost sistem posibil cel mai inacesibil pentru bucsele alea care costa 10 ron bucata a trebuita sa scot bratele puti spate afara!numai ca tin sal contrazic pe cel care a alnsat topicul ca rolul lor e acela de a aatenua socurile violente(sa nu cedeze suruburile)iar cu saiba blochezi total miscarea buceslor astfel risti ca la o gaura mai puternica sa se rupa surubul care tine bratul!deci nu cred ca e cea mai buna solutie!
cs10sav
buna cornel,la mine aici nime nu se prinde sa le schimbe...daca ai putea sa fi mai explicit sau nu stiu cum sa facem ca m ar interesa sa aud cum se schimba...ele
nu is chiar asa scumpe eu am gasit la 35ron/buc,dar mecanici niciunu care sa se prinda...nu stiu de ce...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.