Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Matiz -probleme cu alarma si inchiderea centralizata
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Justina
Mi se intampla sa se declanseze alarma de la Matiz, am observat ca de obicei cand are masina vreun soc, cand trec peste linii de tramvai, cand nimeresc in vreo groapa, etc. Si atunci trebuie sa o sting repede din telecomanda ca altfel nu se mai opreste. De asemenea in timpul mersului mi se blocheaza si deblocheaza usile cand le apuca pe ele (fara sa apas eu pe nimic), lucru care cred ca este tot din cauza telecomenzii de inchidere centralizata pe care o am. Mai are cineva astfel de probleme si cum se pot rezolva?
adi45619
E de la telecomanda. Am patit si eu asa cu o Nubira. Se lovea telecomanda de bord in timpul mersului si incepeau sa se inchida usile, se arma alarma, incepea sa urle. Un balamuc, ce mai. Devenise telecomanda f sensibila. Cum o atingeam, se aprindea beculetzul rosu de pe ea si se inchidea/deschidea masina. La inceput am umblat cu dublura. Pe urma am schimbat alarma cu totul.
Nounou
Justina, cum ai rezolvat? Si eu am aceeasi problema la Matiz .. cam cat costa schimbarea alarmei?
Justina
Am fost de curand la revizia de 50.000 km si cu aceasta ocazie am spus si despre alarma ce probleme am cu ea. Baiatul de la service a umblat undeva pe sub bord si apoi a zis ca trebuie schimbate niste chestii (scuze nu mai stiu exact cum se numesc) din cauciuc de unde se inchid usile din fata. A zis ca atunci cand se inchid usile trebuie sa se stinga becul si la mine nu se stingea decat cand le inchideam pe cele din spate la cele din fata nu se mai stingea. A trebuit sa inlocuiesc chestiile alea mici de cauciuc sunt foarte ieftine 25 mii lei vechi una pentru fiecare usa din fata. A trecut o saptamana timp in care am urmarit si am observat ca nu mi s-a mai declansat alarma aiurea. O mai urmaresc sa vad dar cred ca s-a rezolvat.
eddie
Se numesc ,,contacte'' sau ,,contactori''.
Eu am patit aceeasi chestie cu cel de la capota motorului,imi pornea alarma aiurea,dupa ce spalam masina,pana se usca contactul acela unde intra apa.In final,cand l-am depistat,era ruginit si cand am apasat de cateva ori pe el s-a rupt.L-am schimbat cu unul nou care are si garnitura de cauciuc contra apei si totul e OK acum !
Justina
Da, mersi ca mi-ai spus voi fi atenta si la contactorii de la capota.
Acum am alta belea cu inchiderea centralizata! Dupa o zi cu zapada, a doua zi ies sa plec si nu mai raspundea la telecomanda deloc! Am deschis usa cu cheia si s-a pornit alarma sa tipe de nu stiam cum sa o opresc. Dupa cateva incercari mi-a pornit si motorul dar s-a pornit iar alarma si a tinut tot cam vreun minut. Pana la urma am putut sa plec dar cand am ajuns la destinatie si am incercat sa o inchid din telecomanda iar s-a pornit alarma sa tipe. Dupa 1 minut a tacut si am inchis-o cu cheia.
De ce nu mai raspunde la telecomanda ? Si se mai porneste si alarma...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.