Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce se intampla in cazul rodajului necorespunzator?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
mihai83654
Tocmai mi-am cumparat un Logan 1.4 MPI, si eram curios ce se intampla daca nu as face rodajul corect al masinii?
Mi s-a spus sa nu depasesc 3000 de ture. Dar daca se intampla sa depasesti sporadic gen 3100 ture tip de cateva secunde, are vreun efect negativ?

Multam.
florin55503
nu are nici un efect stai linistit daca depasesti cu 100 derpm.
Vlady74561
Nu are nimic daca se intampla sporadic si rar, dar daca se intampla frecvent ( in fiecare zi sau de cateva ori pe zi ) nu este asa de bine pentru motor, se va uza mai repede ( in loc de 100k KM pe la 60k Km) depinde cum te comporti cu el, mai ales acum pe vreme rece.
Daniel82595
mai ales pe vremea asta rece cand ulei e mai putin vascos, e bine sa nu o turezi prea mult cand motorul nu a ajuns inca la temp optima. Dar de ce nu vrei tu sa respecti ce zice producatoru in cartea aia?
Daca ai trecut doar de cateva ori de 3000 rpm si nu cu mult si pt mult timp n-are nimic, mai ales ca in ziua de azi se face in fabrica un fel de rodaj... nu mai e ca pe vremuri biggrin.gif
mihai83654
n-am trecut decat de vreo 2 ori , si doar pana la vreo 3100 de ture, ca mi-e prea draga masina noua ca sa n-am grija de ea. in rest schimb pe la 2700 de ture, ca sa nu merg cu ea nici subturata. multumesc de sfaturi.
ionut91746
Nu crek moare nimic daca ai depasit putin 3000 de ture, este totusi bine ca rodajul sa-l faci ca la carte, crek te simti si tu mai bine cand stii c-ai facut bine rodajul smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.