Help - Search - Members - Calendar
Full Version: injectoare
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Bogdan79883
Va rog cat mai multe informatii despre injectoare. Cum imi dau seama daca sunt infundate sau daca functioneaza normal si solutii de curatare a injectoarelor. Daca le recomandati sau nu...
Multumesc
florin55503
nu trage cum trebuie masina, tremura masina la relanti. de obicei e bine sa dai din cand in cand talpa la masina
DORU
Salut!

Daca combustibilul pe care o folosesti il suspectezi ca este de o calitate indoielnica sau pur si simplu simti ca motorul trage mai greu, o data pe an poti curata injectoarele, operatiune ce dureaza ~ 1h si costa ~200 RON. Suna la AVIA, Torb Motor si Midocar, pt inceput.

Sunt doua alternative de curatare injectoare:
1) cu ultrasunete (folosita si de mine)
2) sistemul cu flacon pus pe tur retur la motorina
Insa e interzis folosirea celor doua metode la modelele HDI care au injectoare electromagnetice, din ce scrie in cartea masinilor respective.

Ca sa iti dai seama daca injectoarele trebuie curatate trebuie observate cateva aspecte:

1: fum esapament > daca este negru inseamna ca ai combustibil in exces
2: mersul motorului > un mers neregulat nu inseamna neaparat ca sunt injectoarele de vina. Ar fi ideal daca ai putea demonta rampa si sa faci o proba de mers a injectoarelor la rece. Daca vezi o diferenta sesizabila, atunci injectoarele necesita curatire.
ionut83652
pentru a ti da seama daca injectoarele is infundata ai mai multe solutii
1-test
2-zgomotul motorului (cand injectia nu merge k se aune ca si cum ceva ar bate in motor
3-varianta folosita si de mine un furtunas de 10 cm transparent pe retur la injectoare la fiecare in parte si nivelul ar trebui sa fie cca 1-2,5 cm deasupra injectorului si in general nivelul la toate trebuie sa fie egal daca la unul e mai sus sau mai jos ori e infundat ori baga prea mult!asta daca vrei so diacnostichezi tu!daca nu cel mai simplu un test si se vede!
Elvis61841
Descrierea functionarii aiurea a injectoarelor a fost facuta foarte bine de colegii de forum , desfundarea lor o poti face cu wynn's diesel clean up , il gasesti aici :http://www.wynns.be/catalogue.aspx?nav=2&g=2&s=3&l=EN vezi ca se pune in filtrul de motorina nu in rezervor .
vma
merg injectoarele de la 2.2 diesel pe 2.0 diesel?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.