Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Motor 1.4 TDI - Probleme ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > SEAT
Razvan89309
Salut..
Am cerut parerea unei cunostinte care zice ca se pricepe la masini, conduce in fiecare zi masina firmei ( Octavia 1.9 tdi ) si chiar avea multe detalii de afisat legate de masini, motorizari, etc.
I-am cerut parerea de Ibiza 1,4 TDI, pt ca ma gandesc sa o cumpar.
Mi-a zis direct, cu multe amanunte si foarte sigur pe el sa nu cumpar asa ceva, sa nu iau motor de 1.4 - ca la platforma asta ( Seat, Skoda ) nu sunt bune, ca nu trag, ca nu valoreaza nici jumate fata de cele de 1.9, ca sunt de generatie mai veche.
Mi-a zis si de alea de 1.9 despre ce au nou in plus, ce sisteme performante , tehnologie, ..etc... si sa nu cumva sa dau banii pe 1.4 ca nu merita.
Deja nu mai stiu ce sa zic : am pornit de la cel pe benzina de 1.2, apoi am zis benzina 1.4 , acum ma gandeam 1.4 TDI ( ce-i drept doar cu 70cp) ..dar uite ca aud ca tot nu e bine..
Acum va intreb pe voi :
-Ce stiti de cele 2 motoare ?
-Merita ?
La 1.4tdi ar fi Ibiza, 70 cp - 13.000 ..
Iar la 1.9tdi ar fi Cordoba, 100cp - 14.500 ( are in plus pachetul electric - 260 euro )
Deja ma cam sperie si unde a sarit pretul !
Merita banii astia?
Va intreb pt ca n-as vrea sa iau ceva si apoi sa aflu sau sa constat ca nu e bun .. Adica nu vreau sa ma duc la BUY-BACK chiar dupa 1 an !
Multumesc si astept sfaturi..
tommy59961
stiu pe cineva cu un polo cu 1.4tdi si-i foarte multumit. trage excelent, motorina de unde apuca. nici o problema. acuma nu stiu daca e chiar identic motorul cu ce ai vazut tu.
DORU
Razvan, am doua sugestii:

1= un drive-test cu acest motor, fie pe Seat Ibiza fie pe Skoda Fabia
2= citeste topicul de "Drive-test - impresii" din aria Skoda, catre final am postat impresii despre 1.4TDI 70CP pe Fabia

Eu zic ca este un motor excelent ! Daca reusesti sa-l iei in varianta 75/80CP cu atat mai bine.
Alex-164
Si eu cunosc un POLO 1.4 TDI cu 3 ani vechime si merge fara probleme, in plus mai are si modificare la motor; "inginerii" zic ca se uzeaza mai repede motorul/turbina dar nu e adevarat, deci una peste asta cred ca ar fi o alegere buna motorul respectiv
Razvan89309
Dar stiti daca asta de 1.9 are ceva tehnologie in plus ? Ma refer si la efectul ala turbo care te lasa in scaune..parca asa ziceau cei de la reprezentanta, ca are ceva special 1.9

@Doru - cel de 1.4 e de 70 cp .. ai zis ca daca e de 75/80 , e bun.
NU e bun cel de 70 ? E prea slab ? blink.gif
DORU
Ai citit topicul "Impresii - Drive-Test" din aria Skoda? Daca o faceai, aflai ca am fost foarte incantat de 1.4TDI 70CP !
Razvan89309
Am gasit ceva impresii, dar dupa cum bine spuneai, trebuie sa ma bag la un drive test..oricum inainte sa cumpar orice masina, e prima conditie pe care o s-o pun.
Nu stiu ce sa fac cu cei de la Seat, pt ca nu au decat 2 modele la drive test... blink.gif
Jeff
Pentru caroseria de Ibiza e suficient 1.4tdi - daca o mai si cipuiesti, e foarte suficient.
Motorul 1.4tdi este de fapt motorul 1.9tdi din care s-a "taiat" un cilindru - deci nu este un motor mai prost sau alta platforma. Poti avea incredere in el, ca si in cel de 1.9tdi, daca e intretinut.
Razvan89309
Da, m-am interesat, intr-adevar, cel de 1.4tdi e in 3 cilindri.. se zice ca n-ar avea asa o mare fiabilitate..banuiesc ca cu cat are mai multi cilindri, cu atat consuma mai mult. Dezavantaje pt minusul de cilindri stiti ?
Jeff
Singurul dezavantaj de care stiu ar fi sunetul, mai de tractoras la 3 cilindri. In rest, nu am auzit de probleme de fiabilitate (mai mari ca la 4 cilindri).
Mocanu75751
Salutare. Masina mea are o astfel de motorizare 1.4TDI(75CP) din 2003.
Cand am cumparat-o motorizarea ma incantat cel mai tare. Trage foarte bine pt. un motor in 3 pistoane, consum mic(rentabila in oras). Parerile pt motorul de 1.4 sunt impartite. Mie unul i-mi place cum "toarce" si sunt foarte multumit de ea. Nu regret nici o clipa alegerea facuta. Cum o sa ai grija de ea asa o sa aiba si ea grija de tine. Multa bafta in alegere si sa ne tii la curent.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.