Help - Search - Members - Calendar
Full Version: bobina de inductie?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Lucian90978
Sunt incepator, asadar tratati-ma ca atare. Am nevoie de un sfat, poate s-a mai confruntat cineva cu problema mea. Am un fiat punto din 2001, recent adus, 1,2 8v. Putin timp dupa ce am adus-o a inceput sa se aprinda becul galben, martorul de la motor (EOBD). Am fost imediat la service, la test pe calc si nu mi-au dat nici un raspuns clar, poate ca e de la benzina proasta sau e de la o bujie ca nu functioneaza corect. Ok, timp de 2 sapt i-am pus benzina buna cred eu, de 100 de la OMV, timp in care becul se mai stingea din cand in cand, insa in ultimile 3 zile nu s-a mai stins deloc. Faptul asta m-a facut sa cred ca nu benzina e de vina si m-am programat pt un schimb de bujii. Degeaba, am schimbat bujiile si becul tot se aprinde, adica dupa ce ii dau cheie ramane aprins. Nu clipeste, lumineaza continuu. Au pun din nou baietii calculatorul pe ea si de data asta mi-au spus ca e vorba de bobina de inductie.
Am nevoie de un sfat. M-am gandit sa merg si la alt service sa vad ce-mi spun si altii, insa nu vreau sa devina costisitor. Deja o bobina de inductie am inteles ca-i vreo 4 mil.
Sorin82761
ncearca sa vezi cum e pompa de benzina ... cred ca e sub bancheta spate , filtul de benzina...
Ionut45405
La 1.2 8V a fost buba la centrala, nu mai da semnal la una din bobine. Sa nu fie ala defectul si sa schimbi bobina degeaba (se pot inversa intre ele si urmari daca ramane eroarea pe loc (acelasi cilindru) sau se muta si ea.
Lucian90978
QUOTE(Ionut45405)
La 1.2 8V a fost buba la centrala, nu mai da semnal la una din bobine.

Fii te rog mai explicit. Ce-i centrala?
Oricum am fost si la alt service si le-a dat aceeasi eroare, in schimb aici o bobina e doar 1 milion. Am dat comanda si intr-o saptamana vine, sper sa rezolv problema.
arpad91181
salut. si eu am aceasi problema.Punto 1.2 8v 2001. Nici mie nu mi-au dat un rasp la problema cu becul galben. Am fost la Fiat in Brasov, au pus pe tester si nu au gasit nimic, doar ca o bobina face unele intreruperi.In mers nu simt nici o diferenta la mersul motorului.Dupa ce rezolvi cazul te rog spune-mi si mie care a fost problema exacta
Bafta ARPI
Lucian90978
Problema nerezolvata. Am fost la alt service, mi-am inlocuit bobinele, bujiile, fisele si nimic. Ramane sa umble la calculator, acolo ar fi buba.
arpad91181
ce ai mai rezolvat ?
Lucian90978
Multumesc de intrebare. Nimic, la fel. Are perioade cand merge bine, becul se stinge singur dupa 3 porniri bune. Cateodata insa o apuca si-n mers tremuraturile. Centrala am trimis-o la un service si au zis ca-i buna. Ultimul lucru pe care nu l-am facut e sa ma uit prin rezervor, pompa benzina, filtru am inteles ca n-are, poate o fi de la mizerii.
Tie cum iti merge?
arpad91181
De cate ori pornesc masina imi tremura motorul.Dupa un timp isi da drumul. Daca porneste bine de 2-3 ori atunci nu se mai aprinde becul galben.
Maine merg la un servicre cu Tester sa vad ce-mi spune acolo.Nici eu nu m-am uitat in rezervor. Iti scriu si tie ce o sa-mi spuna.
Lucian90978
Se pare ca avem aceeasi problema. La tester imi da eroarea:
"P0352 Ignition Coil B Primary/Secondary Circuit Malfunction", adica o bobina de inductie, a zis cel din service. Am facut rost de o bobina noua, le-am testat prin inlocuire si aceeasi problema. Am mai incercat cu o solutie de curatat injectoarele insa in afara de a-mi creste consumul nu mi-a fost de folos.
Ionut45405
Mai oameni buni, credeti ca v-am spus ca e din centrala ca as avea procent din piesele care le cumparati voi? Si nici ca sa-mi creasca nr de posturi pe site. Asta a fost buba lor, a existat si campanie de recall pe o serie de Punto 1.2 8V pentru rescrierea softului (nu are efect decat preventiv si nu rezolva problema odata aparuta). Stiu ca e scumpa, ca nu poti s-o iei sh din cauza de cod, dar nu rezolvi altfel. Numai bine!
arpad91181
am fost si am verificat centrala. Nu este defecta. Problema este cu o bobina. Nu mai merge deloc.Luni merg la service . Centrala nu da nici o eroare.
Lucian90978
Centrala am verificat-o si eu, la fel mi-au spus si mie, nu are nimic. Nu au putut verifica nu-s ce dimm de memorie si mi-au recomandat sa resoftez. Eu trag concluzia ca centrala asta e ca un PC iar o eroare daca apare o semnaleaza tot timpul nu din cand in cand, ba se aprinde becu ba se stinge.
Ionut45405
Wrong again... Daca e defect etajul de putere da eroare de bobina. Erorile pot fi intermitente (care se manifesta ocazional si se pot sterge cu testerul) sau prezente permanent. Daca ati schimbat bobinele intre ele cum pana mea sa fie din bobina? Iar resoftarea ar fi avut efect preventiv cum am mai spus.
arpad91181
Si ce trebuie sa fac?
Lucian90978
Problema s-a rezolvat prin inlocuirea centralei de injectie, piesa adusa din Italia 220 Euro + 40 RON manopera.
arpad91181
ma bucur pt tine. bine ca sa rezolvat
Ionut45405
Eu cand v-am spus m-ati tot contrazis...
Alin93635
QUOTE(Lucian90978)
Problema s-a rezolvat prin inlocuirea centralei de injectie, piesa adusa din Italia 220 Euro + 40 RON manopera.


Salut! Cred ca am aceeasi problema ca a ta. Mi se aprinde in mers EOBD-ul , masina tremura si nu mai trage cum trebuie;merge taras. Am schimbat bujiile , fisele, si o bobina de inductie. Pe tester scrie Ignition coil faild A, la fel si pt B, Primary/Secondary Circuit Malfunction.

Zi-mi si mie cum de unde ai luat ECU. Vreau si eu. Altceva nu cred ca poate fi. Multumesc anticipat!
Lucian90978
se pare ca am ramas dator cu mai multe detalii.
autoelektronika@hi.t-com.hr este adresa la care am cerut detalii.
am gasit-o pe e-bay-ul italian cu cautare dupa codul piesei.
bafta!
remier
Fenomenul a aparut brusc, s-a aprins un icon cu motorul la bord, afisaza eroare ENGINE FAULT, piuie, tremura motorul, nu are putere, nu mai sta la o turatie stabila la relanti.
Am banuit ca nu merge un cilindru, fenomen asemanator cu ce pateam la Barkas, cand nu mergea o platina, o bujie sau bobina de inductie.
Am verificat scotand fisa de la primul cilindru din stanga si nu se schimba nimic in mersul motorului. ( nu stiu daca o fi nr. 1...sau 4, nu am nici o carte cu motorul fiat )
La ceilalti cilindri daca scot fisa trepideaza si mai tare.
Cand am mutat bobina de la cil din stg. la alt cilindru si s-a mutat si fenomenul, deci cred ca ea e de vina, nu bujiile.
Pe cea care nu mai merge scrie : B920 / 14 V / BAE408C- Champion-Made in Italy
Pentru bujii am constatat ca imi trebuie o cheie lunga ca o teava si cu un hexagon mai mic decat la bujiile normale....nu stiu inca cat ca nu am reusit sa scot nici una neavand cheia necesara.
La fisa care intra in bobina sunt 3 contacte, cum se face aprinderea ? Exista platine ? Cine da comanda la bobina ?
Astept sfaturi si pareri, de unde pot cumpara o bobina cel mai ieftin ?
La Italparts e 393 ron marca Beru si 237 ron alta marca.
Totusi.... cum aflu codul bobinei de inductie la un stilo 1.2/16V ?
Dar o cheie de bujii unde pot gasi ?
multumesc
Lucian90978
QUOTE (remier @ Aug 10 2008, 08:17 AM) *
Totusi.... cum aflu codul bobinei de inductie la un stilo 1.2/16V ?


Incearca pe Eper sa cauti codul piesei, vad ca momentan nu mai merge site-ul.
Daca se potriveste bobina de la punto 2001 1,2 8v te ajut cu placere.
Mi-a ramas o bobina dupa ce am comandat una noua insa defectiunea era de la ECU.


remier
CITAT(Lucian90978 @ Aug 10 2008, 09:36 PM) *
Incearca pe Eper sa cauti codul piesei, vad ca momentan nu mai merge site-ul.
Daca se potriveste bobina de la punto 2001 1,2 8v te ajut cu placere.
Mi-a ramas o bobina dupa ce am comandat una noua insa defectiunea era de la ECU.


Am intrat unde ai spus si am aflat asta :
Codul bobinei cred ca este 46777288 vezi si poza >

Daca se potriveste, ar fi perfect, tu nu stai cu o piesa de care nu ai nevoie acum si eu nu mai caut in alta parte.
Multumesc !
Lucian90978

Nu se potriveste, imi pare rau.
remier
CITAT(Lucian90978 @ Aug 11 2008, 03:11 PM) *
Nu se potriveste, imi pare rau.


Ok caut pe net un magazin
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.