Help - Search - Members - Calendar
Full Version: opel astra caravan F 1,7 TD - 1997 pornire pe iarna
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Neagoe30154
Va salut cu respect,
eu.....lemn-Tanase la mecanica, la auto in general(de aici respectul fata de voi)! Un amic imi zice ca totusi conduc bine, asa zice el, deocamdata din '94 pana in prezent nici un incident.
scuze, la subiect: e normal ca pe timp de iarna ( si astazi inclusiv) sa porneasca mai greu, adica sa tin mai indelungat contactul?
se discuta odata ca cica s-o pacalesti de 2-3 ori pe bujie... cum e corect?
Multzam frumos
florin55503
eu iarna pun contactul de 2 ori. si apoi pornesc. din ce stiu e indicat dupa ce se stinge bujia mai astepti 2-3 sec si apoi pornesti. eu am avut o astra f 1.7 tds cu motor de isuzu si iti spun ca indiferent de temperatura trebuie sa plece la sfert
ionut83652
da e bine ca la temp scazute sa tii bujia de doua ori si dupa aia sai dai cheie dar daca porneste greu mai vezi si tu filtru de conbustibil sau poate ai alta problema!
TLS-09
Preferabil sa tii bujia putin mai mult. Incearca sa vezi (ascultind cu atentie dupa stingerea martorului luminos de pe bord pt.bujii) se aude un click, acela e momentul in care releul decupleaza . In acel moment poti sa pornesti. De regula click-ul se aude dupa 2-3 secunde de la stingerea martorului luminos.Cu timpul se formeaza reflexul.
Chestia cu pusul bujiilor de 2 ori este o "reminescenta" de pe vreama celebrului "Aro".
In mod normal daca porneste "din prima" sau de la prima cheie nu are nici un rost sa tii bujiile de 2 ori. Metoda respectiva se foloseste dora daca nu porneste din prima.
In plus este evident ca iarna timpul de incalzire al bujiilor si in consecinta si timpul de stingere al martorului de pe bord este putin mai mare decat vara.
Alex89808
asa e...trebuie sa se auda un click dupa vreo 2-3 sec dupa ce se stinge becul de la bujii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.