Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ROMANIA, TREZESTE-TE!!!
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
air_wolf
in curind o sa avem orgasme multiple:
1. ne-au tras-o cu impozitele si-or sa ne-o mai traga
2. din ianuarie cica ne-o trag cu parcarea in bucuresti: 1000RON/zi+500 remorcatul+amenda+puncte
Baby Blues
e aberant! daca nu ai 1000 ron in prima zi sau 1/2 din aceasta suma, inseamna ca a doua zi tre sa dai 2000 ron, a treia zi 4000 ron si tot asa? in acest fel o sa fie maimari mamenzile decat valoarea Daciilor biggrin.gif :bash:
A K U
Mda, se pare ca au ramas fara solutii astia de la primarie si atunci baga amenzile astea absolut incredibile, poate-i fac pe soferi sa-si mai lase masinile acasa. Capitala europeana Bucuresti :puke: ma gandesc foarte serios sa ma mut din nenorocirea asta de oras...
air_wolf
e mai eficient sa protestam. asa vor fi obligati sa ne asculte. si sa-si faca si garcea treaba, nu sa treaca indiferent pe linga masinile parcate aiurea sau sa agate selectiv in functie de aspectul masinii.
Luka
www.pmb.ro , sectiune Contact, mesaj catre primarul general

Hai sa facem un mail comun si sa-l trimitem, poate c-ar ajuta la ceva.
Rares33010
Salutare oameni buni!
Trebuie sa ne obisnuim cu cateva lucruri.
In primul rand faza cu protestul nu tine. Asta ar insemna ca imediat ce nu ne convine ceva sa iesim in strada sa protestam. Suntem multi cei carora nu ne convine sa mergem cu 50km/h in oras, dar cu toate astea o facem fara sa protestam. Trebuie sa invatam sa respectam legea. Si NOI si EI (atat domnii politzishti cat si cei care se considera mai presus de lege).
Daca legea ar fi aplicata de ambele parti multe probleme s-ar rezolva.

In al doilea rand, daca tot obisnuim sa ne uitam "peste gard", voiam sa va spun ca si "dincolo" exista reglementari d-astea severe in acest domeniu. Este foarte adevarat ca amenda de 1000RON este irealista si aberanta. Mie personal mi-au ridicat masina in Barcelona si pentru faptul ca m-am prins repede m-au taxat pentru 4 ore cu 165EUR (all inclusive). 165EUR raportat la un salariu de 800-1000EUR parca e altceva decat 1000RON raportat la 1000-1200RON, nu?
Eu cred ca bataia este in alt segment.
Reglementarea nu ne vizeaza pe noi workerii de rand care mergem prin oras si nu avem unde sa ne lasam masina. Sunt in principal vizati tzugurlanii de Bucuresti cu Jipane si Mertzane care ne ignora pe toti si fac "ceva" de sus pe lege si pe cei care ar trebui sa o aplice. Daca ar fi amenda 100RON atunci marlanu' in cauza ar scoate sutica din buzunar de nenumarate ori. Si atunci au zis ca daca e sa o faca atunci sa-i usture taticu' si pe ei. De cate ori nu vi s-a intamplat sa nu puteti merge pe ditamai bulevardul ca e parcat un Mertz cu avariile pornite? Mie ... de multe ori.
Asa ca ... personal sustin aceasta masura.

Dincolo se circula civilizat si in mijloacele de transport in comun si in trafic desi si ei merg la munca. Oare chiar la noi nu se poate??
Nu pot sa cred.

PS: stiu ca multi o sa ma ocarasca pentru pozitia mea, dar ... it's a free country!
Skywalker
Eu sunt de acord cu amenzile pentru parcatul pe unde te taie capul sau in locuri cu plata dar unde nu platesti din nesimtire...dar...dar doar atunci cand exista acele locuri de parcare special amenajate, iluminate, supravegheate video, curate
R a z v a n
100% de acord.
e o mare nevoie de parcari. Primaria ar trebui sa se implice mai mult. Pe de alta parte sunt de acord cu ridicatul...ma seaca toti care parcheaza in paralel chiar in fata magazinului pentru ca le e lene sa mearga 5 minute pe jos...vezi Mega Image pe 1 mai, toata Calea Mosilor, din cand in cand cate un shmecher pe Magheru (da' fuge repede) samd. Foarte bine. Luati-le jucaria.
Sa vezi cand o sa interzica parcatul pe trotuare....
Iulian HondaFan
da, reglementari de tipul asta exista in toate orasele mari ale lumii... valoarea amenzii este insa ridicola.

pentru parcat in zona interzisa in new york ( acolo e parcarea am avut si io masina remorcata ( de fapt luasem amenda 60$ si am zis ca daca tot am luat-o sa mai tin masina parcata inca o zi). ei bine peste noapte au venit si remorcat-o. am platit si amenda plus vreo 130 pentru remorcare, dar in banii astia au si spalat-o...

in final Bucurestii este cu o infrastructura rutiera (si mai ales de parcare)subdimensionata si este foarte clar ca numarul masinilor va creste. orice oras pus in fata acestei situatii nu are decat o solutie- aceea de a lua masuri de a descuraja accesul turismelor in zonele cele mai aglomerate si imbunatatirea transportului in comun ( metroul este inca destul de rarutz).
HalbaSus
Din cate tin minte, in cateva orase (Arad, Oradea) s-a renuntat la ridicatul masinilor pentru ca s-a constatat (de catre o instanta din cate stiu) ca practica era ilegala. Si masina mea a fost ridicata :bash: acum cativa ani, dar dupa o vreme aceasta practica a incetat. Acum nu stiu daca asta s-a datorat "ilegalitatii" sau pur si simplu nu s-a mai inteles primaria cu firma de ridicat masini... oricum ma bucur ca la noi nu se mai ridica masini, nu ca as parca eu in locuri nepermise prea des, dar uneori esti fortat la asemenea manevre.
air_wolf
nu masura ma scandalizeaza, ci cei 1500ron (1000+taxa de saltat). si faptul ca din cauza neglijentei politiei patim faza asta. sa vedeti simbata si duminica in spoate la obor, cu toata politia comunitara, cum se circula. si n-au voie sa parcheze acolo, dar ia inmulteste 1leu cu 100 de masini si vezi cit ii iese.

prefer de 1000 de ori sa ia politistii cota parte din amenzi, LEGAL!!! decit sa vina cu asa aberatii. desi sint platiti tot din banii publici...
cosmin45741
Taxa este aberanta iar masura este idioata. Nu exista nici un termen de comparatie cu metropolele din Occident pt. ca nu sunt parcari. "Mai marii" ar trebui mai intai sa ofere locuri de parcare suficiente, fie ele si cu plata si abia apoi sa impuna masuri drastice. Ca de obicei, la noi ori nu se face nimic, ori se face pe dos. De cetatean ii doare indarat, in schimb inventeaza tot felul de tertipuri ca sa-ti bage mana'n buzunar pana la cot daca se poate... :bash:
TLS-09
Adevarul este la mijloc.
Taxa pare aberant de mare si singura chestie care ar putea face pe cineva sa o inghita ar fi daca banii ar fi directionati doar pentru amenajaea de locuri de parcare.
In felul asta s-ar ajunge doar la efecte benefice. Pe de o pate s-ar civiliza conducatorii auto(ca doar frica pazeste bostanii) si pe de alta parte s-ar amenaja locuri de parcare facand astfel sa dispara partial ratiunea unui astfel de comportament si anume lipsa locurilor de parcare(cu excluderea de aici a nesimtitilor care ar parca cum ii taie capul indiferent cate locuri ar avea la dispozitie).
Iulian HondaFan
introducerea masurii ar duce rapid si la crearea de parcari particulare. pretul parcarii poate descuraja el insusi circulatia daca este cuplat cu aplicarea stricta a legii...

masurile de acest fel se iau tocmai pentru ca nu sunt suficiente locuri de parcare si pentru fluidizarea traficului. a conditiona introducerea masurii crearea de locuri de parcare ar duce numai la blocarea intregului proces.

nu trebuie sa inventeze primaria Bucurestilor roata acum ca a fost deja inventata. biggrin.gif ar trebui sa se duca prin cateva capitale vest-europene si sa vada cum se face pe acolo si sa aplice masurile respective...
CPI
QUOTE(Luka)
www.pmb.ro , sectiune Contact, mesaj catre primarul general

Hai sa facem un mail comun si sa-l trimitem, poate c-ar ajuta la ceva.

Am dat eu pe vremea lui Base. Firma Vertatel a sapat prin Bucuresti pe unde ii venea ca sa ingroape fibra si lasa niste santuri cu pamint care deveneau transee la prima ploaie.

Dupa 2 saptamini de la trimiterea mailului mi s-a intors: Delete not read from Traian.Basescu@pmb.ro :bash:

Probabil ca a intrat secretara, select all, (shift) delete! Putea sa le Mark as read intii, dar probabil ca era prea mult.
ozz86651
Amenda e chiar ridicola. Pe de alta parte nici nu vreti sa stiti cit e parcarea in orasele mari. Un 25$ pentru citeva ore, maxim o zi, lejer.
air_wolf
si ce-l va opri pe dali sa creasca brusc la 10lei/ora? e oricum mai ieftin decit ridicatul biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

1. transportul in comun e varza, din vina politiei care ii lasa pe toti sa meraga cum vor
2. parcatul e varza din vina politiei care este indiferenta la cei parcati aiurea
3. ce vina avem noi ca din banii nostrii platim toate astea, de 2 si chiar mai multe ori?
Watcher
Apropos de parcarile cu plata: abonament lunar la Dali e 250RON :bash: blink.gif . SI mai au si monopol pe parcarile prni locuri publice. Oricum nu cred ca s-ar rezolva ceva daca NU ar avea monopol, caci cererea e mult mai mare deact oferta, ceea ce ma face ca tot F SCUMP ar fi.
Am mai auzit aberatii de genul in zona Dorobanti locul de parcare la unul in curte e 200E/luna. In zona Garii de Nord, la cladire de birouri, ai voie la 2 locuri a 60E pe luna....
Parcarea etajata de la Unirea sta goala. Bine,acolo au mai multe probleme: costa 3 lei cand la Dali e 1.5 si mai are si intrarea/iesirea puse la 'puscarie'.
Parcarea de la Alba Iulia e goala.

EU chiar ma gandeam ca adaca as avea alt nivel de bani decat am acum as construi ca in Vest parcari supraetajate MULTE...

Din cate tin eu minte s-a mai vehiculat o data aiureala asta cu 1000 ron/parcare si tot anul asta. La momentul ala, luminatia sa dl Primar General a zis ca 'nu implementam asemenea masura' pana cand nu avem suficiente locuri de parcare.
Sincer cred ca nu se va intampla nimic prea curand. Pana la urma o sa fie o masura de scadere a somajului - de cate ori mergi in oras ieie un sofer cu tine si in loc sa parchezi se plimba ala prin preajma (noi asa facem daca avem drum la ore imposibile prin centru)

Asa cum a zis si air_wolf, trasnp in comun nu e o solutie deoarece merg pe aceleasi benzi supraaglomerate, deci nu ajungi mai repede (ca in Vest) si mai stai si in mirosuir, aglomeratie, hoti de buzunare, etc.
Baby Blues
O foarte frumoasa a descrierii situatiei in care se zbate saracul sofer roman a facut Watcher 9 ca de aia il cheama asa biggrin.gif ) Acum am auzit la stiri ca ministerul transporturilor are cele mai mari sume neconsumate . Bravos Ghita! Curat murdar coane! Bani ai , sosele n-ai. Oare ce-i de facut . pai eu zic nene functionarule ia-te mataluta de hartie si cu ajutorul ei baga matale banii aia in soselele noastre. Fa-ne coane parcari, sosele, drumuri pt biciclete si rolleri, etc. Da nene de la Minsit. trans, ca de aceia te platim. In mod normal de- as fi prim ministru l-as da afara pe ministrul transportuirlor pentru incompetenta in gestionarea fondurilor.
Arheopterix
Ieri am vazut pe nu stiu ce program ,o emisiune despre masini de vedeta.
Era un tip de 50-55 ani,nu stiu ce bogatasi Englez.
Avea un Bentley unicat.Cu motor de curse de 6.2 litri etc etc.
Un tip il intervieva pe parcursul unei zi si mergeau cu masina.
La un moment au parcat undeva la marginea soselei.La locul respectiv,era permisa parcarea.
Stateau de vorba cand apare un politist,si le spune sa mute masina,ptr ca e prea mare si impiedica circulatia.
Bogatasul a intrat in 3 secunde in masina si a mutat-o.Nu a zis mici "pas".
Nu a vociferat nu a protestat .A ascultat de lege.
Politistul nici macar nu a stat sa vada daca o muta. a plecat .
Imaginativ-a la noi ,nu pe jiji,un oarecare posesor de amarat de 180C ce circ ar face...
Bodi
Poate ma injurati dar eu zic ca e bine. Dar sa se si aplice in mod corect la toata lumea.
Si sa se aplice corelat cu construirea de locuri de parcare, fluidizarea transportului in comun, etc. Nu este imposibil si cum zicea cineva nu se reinventeaza roata prin asta, s-a facut si la altii.
Spun asta din pozitia celui care merge sa-si cumpere tigari la coltul strazii cu masina deci nu din invidie fata de altii.
Romanii nu inteleg ca in primul rand masina e un obiect de lux. Toti avem dar poate ca nu ne permitem. In RO vezi mai multe SUV-uri ca in Franta...oare asa bine o ducem? Gresesti, platesti.
Si eu as mai pune inca o taxa de asta pentru toate harburile "uitate" in jurul blocurilor, masini care nu au mai fost miscate de ani de zile, nici nu mai au roti multe din ele.
air_wolf
bodi, sint de acord cu tine, dar masinile care chiar incurca apartin institutiilor de stat. si vezi de zice de astea in lege.
cu francofonia am facut toti pe noi ca ce trafic va fi. si n-au fost bugetarii pe strazi si ia uite ce bine a fost. pai cine parcheaza in centru si ocupa locurile? cei care la ora 16:00 spar usile institutiei...
Bodi
Pai nu, daca vor sa faca o lege atunci sa o faca pentru toata lumea...altfel nu-si are rostul. Atata timp cat unii sunt mai egali ca altii nu am facut nimic.
Toamna-iarna asta voi parca si eu vreo luna prin Bucuresti asa ca devin direct interesat de situatie biggrin.gif
alcris01
Bucuresteni treziti-va, a inceput sa ninga! biggrin.gif Sa te tii de blocaje si tamponari :bash:
Luka
Azi dimineata pot spune ca am iubit ninsoarea.
Se pare ca multi dintre soferii aparuti in ultimul timp au mai lasat masinile pe-acasa din ce motive ei stiu.... Oricum, a fost mai relaxat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.