Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme relanti / consum / oprire motor
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Andrei90640
Salut,
am un OPEL ASTRA H 1.9 CDTI 120 CP (cutie automata 6 tr ACTIVE SELECT). Masina are 4.000 km si de doua zile am constat urmatoarele probleme:

1. la franarea de la 60 km/h la 0 (ex: oprire la un semafor) scade turatia motorului sub 800 rot/min iar in unele cazuri chiar se opreste motorul
2. turatia de relanti oscileaza in jurul valorii de 950 rot/min, iar daca opresc motorul si il repornesc, simptomul dispare, turantia de relanti fiind stabila in jurul valori de 850 rot/min.
3. in momentul in care turatia motorului este oscilanta asa cum am aratat la punctul 2, BC indica un consum de 4.5 lt/h (fata de 0.8 - 1.0 lt/ h cit este normal). Simptomul dispare odata cu repornirea motorului, insa apare dupa cca 2-3 km.

Masina este in garantie, insa am nevoie de un sfat in ceea ce priveste aceasta defectiune inainte de a ajunge la service. Oricum va voi anunta si cum s-a rezolvat problema (sper ca cei de la Opel sa o rezolve repede).

Multumesc,
Andrei
florin55503
cel mai bine sa te duci la service. nu mai astepta. probabil un senzor ceva. sau poate socul electronic. bafta
Andrei90640
In concluzie, am fost la Opel Di Bas - service si le-am explicat problema care apare. Dupa cca o ora, cel de la receptie a venit si mi-a spus ca nu isi pot da seama de cauza problemei pentru ca in memoria BC-ului nu apara inregistrata nici o eroare si ca au mers in probe cca 10 km si nu a prezentat simptomul indicat de mine. In prima faza, m-am enervat, pentru ca am pierdut o ora si ceva, iar cineva imi spune ca nu isi pot da seama de cauza problemei.
Cert este ca au pus citit si resatat ceva in computerul de bord, deoarece informatia cu numarul de km partial era resetata.
Din momentul acela si pina acum am facut vreo 500 de km si fenomenul nu a mai aparut.
Intrebare: credeti sa a fost rescris softul si ca problema pe care o aveam era datorata softului cu care a venit masina? Cei de la Di Bas nu mi-au spus ca ar fi facut o astfel de operatie, insa acum masina merge perfect, iar consumul a scazut in oras la cca 9.4 lt /100 km.
ionut83652
in general opel ,ford cam au probleme cu softul si posibil asta sa fi fost cauza!
si sa te mai intreb ceva problemele le aveai cu ac prnit sau oprit?
Andrei90640
Nu avea importanta daca functiona sau nu AC-ul. Pur si simplu, "cind i se punea pata" (exprimare tehnica smile.gif ) aparea acea problema.
Initial am crezut ca e vre-un senzor de aer, dar cum problema a disparut fara a se schimba nimic, m-am gindit ca ar putea fi vorba de soft (am citit ceva similar despre asta pe vw forum).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.