Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme de fabricatie
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Cristi80483
Am obs ca peste 70 % daca nu si mai bine de atat din proprietari de Fiat Albea ( modelul nou ) se plang de o pornire cu deficiente.Adica dupa pornire motorul nu merge chiar rotund.Eu propun sa anuntam fiecare in parte dealerii de la care am cumparat masina deoarece azi am fost la dealer si se pare ca el nu stie de aceasta problema.Tind sa cred ca nu este chiar o problema de banzina.Am incercat eu tot ce se poate.De la cea mai ieftina benzina la cea mai scumpa , de la benzinaria de cartier la bezinarii cu renume, am incaercat pe ploaie , dimineatza ,in timpul zile , noaptea, la temperaturi de 35 grade si la temp de -2.Aceasta pornire "urata" nu este influentata de nimic extern.Totul este din motor.
Sunt in proportie de 75 % convins ca este un defect de proiectare a motorului.

Haideti sa facem ceva .propuneti si voi.Orice.

Ganditiva numai ca masinile sunt noi.De ce v-ati luat o masina noua sa nu mai aveti probleme cu ea.Ganditi-va ca dati un ban muncit din greu.E o suma maricica de bani nu sunt chiar 2000 euro.
Liviu83717
Eu am un GP cu aceeasi motorizare 1.4 / 77 CP , si pot sa spun ca in aceleasi conditii de mediu , nu e nici o problema, porneste frumos si sta turata in functie de temp. intre 1000 rpm si 2000 rpm.
PS. benzina folosita e diversa (de la mai multe statii, si marci) si 99% numai de 95.
Nu cred ca e ceva problema de proictare a motorului.
Sorin82761
Cristi eu am bagat pana acum doar benzina de 100 cu toate ca erau pareri pro si contra , dar mie pana acum nu mi-a vibrat niciodata nici zgomote de disel.......
filipescu82758
nici eu nu am mai avut acele bocanituri dimineata, masina se apropie de 3000km si o folosesc zilnic...
Cipp
La mine, in primii 5000 de km au rapait cca 1-2 sec tachetii la pornire, altfel nici un zgomot, doar un insesizabil '"tremur la rece dimineata la 1200rpm"! Cred ca nu e vorba de o problema la motor, s-ar putea sa fie doar o chestiune de sistem anti-pendulare al motorului, niste suporti sau tampoane motor putin mai moi sau o proasta functionare a injectoarelor la rece - condens, murdarie acumulata in timp, filtru aer murdar, poate niste bujii sau fise neconforme.
Cristi80483
ok.se pare ca acum nimeni nu mai are nici o problema cu ea.Dar din cate imi amintesc toti care isi ridicau masinile se plangeau de o pornire urata.Adica dupa ce pornea avea un mers neregualt primele cteva secunde.
Oricum daca majoritatea a votat ca e ok se poate sterge topicul.
Ionut45405
"Greseala de proiectare" ?!?
Cristi80483
Probabil ca nu am definit prea bine prin "greseala de proiectare a motorului" dar este un defect comun.Aparut la o mare partea din albea cu motorul de 1.4 8v Fire.
Cipp
URAAAA!!! Azi a tremurat si Grigore al meu la pornire smile.gif) . e adevarat ca n-am pornit-o 2 zile da io cred ca tot ceva benzina sau condens trebuie sa fie...
emcos85376
mie imi face frecvent asa (nu intotdeauna). dar m-am obisnuit. uneori 2-3 sec apoi isi revine fara a se modifica turatia, alteori oscileaza turatia apoi se tureaza singura pana pe la 1200 dupa care revine la turatie normala si se stabilizeaza.
emcos85376
aaa...si sa mentionez ca am cca 1700 km parcursi si alimentez numai cu benzina petrom 99+...cu, care, de altfel trage f bine...am alimentat odata si cu omv 100 si nu am simtit vreo diferenta.
John79129
Salutare tuturor,

Am si eu un Albea Dynamic negru si,

Vreau sa va spun ca nici eu nu am auzit sunete ciudate la pornire (tacheti sau altceva de genul) insa sigur ca la rece (a doua zi dimineata de exemplu) motorul va fi un pic supraturat (1100 - 1300 ture). asta pentru ca au un asa zis "soc automat" care este prezent la majoritatea masinilor (in afara de dacia 1310 unde e manual tongue.gif:P) si din aceasta cauza motorul pare ca nu merge rotund.
Recomandarea pe care o face si fiat este sa pornesti cu masina usor, fara demarari cu roti scartaite smile.gif si imediat dupa ce se incalzeste un pic motorul veti observa ca turometrul se stabilizeaza undeva un pic sub 1000 de ture.

Best regards!!!!
Ciobanu45513
QUOTE(emcos85376)
mie imi face frecvent asa (nu intotdeauna). dar m-am obisnuit. uneori 2-3 sec apoi isi revine fara a se modifica turatia, alteori oscileaza turatia apoi se tureaza singura pana pe la 1200 dupa care revine la turatie normala si se stabilizeaza.


Same here. Eu am multijet, deci diesel, si imi face aceleasi probleme in special dimineata dupa ce scot din viteza si franez...cade turatia la 600 dupa care se duce la 1000 si revine la 800 blink.gif .I-au facut testul examiner si nu a rezultat nimic.
Daca a aflat careva cauza, please reply
emcos85376
Same here. Eu am multijet, deci diesel, si imi face aceleasi probleme in special dimineata dupa ce scot din viteza si franez...cade turatia la 600 dupa care se duce la 1000 si revine la 800 blink.gif .I-au facut testul examiner si nu a rezultat nimic.
Daca a aflat careva cauza, please reply[/quote]

cred ca e cu totul alta problema, fiind motoare diferite (diesel - benzina) cred ca si problemele sunt diferite. in plus la cele pe benzina, asazisul defect este la pornire...cateva secunde apoi nu mai sunt probleme...
virgil84493
Ce va vaitati????
Incercati urmatoparea chestie:
Dupa 1 sec dupa pornirea motorului, calcati putin acceleratia pana pe la 2000 ture... Nu mult timp - amintiti-va de Daciile si socul lor....
Si mai ales, AMBREIAJUL CALCAT LA MAXIM, CHIAR DACA SUNTETI PE PUNCTUL MORT!
Cristi80483
Pai tocamai asta e vrigil.de ce trebe sa fac eu chestia asta la o masina noua.daca vroiam sa stau sa ii dau sprituri imi pastram dacia de acum x ani.Eu sunt de conceptia ca atat timp cat am o masina NOUA si este in garantie nu trebe sa trec cu vederea ca "asa fac ele" ca sa ii dau sprituri etc.La diagnoza nu va iesi nimic la faza cu prornirea.i-am facut eu un test si e ok zice mecanicul.
emcos85376
ai dreptate cristi. si nu e neaparat vorba ca ne vaitam. era o constatare. si, virgil, sfatul tau nu prea isi are rostul pt ca oricum kestia asta o face masina singura. daca simte ca nu mereg motorul rotund si turatia este neregulata, se tureaza ea singura pana isi regleaza "mersul" apoi revine la turatie normala biggrin.gif
Lucian90978
QUOTE(Cristi80483)
pornire cu deficiente.Adica dupa pornire motorul nu merge chiar rotund.


aceasi problema la un fiat punto din 2001, in plus se aprinde si martorul de la motor.
Cristi80483
Oricum daca a inceput sa faca apas acceleratia degeaba pt ca oricum nu se va tura decat dupa ce isi revine.
Uitati asta e o problema generala si grava.Deaia nu o sa ajungem nicaieri ca nici consumatori nu sunt "educati".
Ia gandeste daca ar fii patit un neamt,italian,francez etc. la masina asa ceva ce s-ar fii intamplat.In sec 2 ala era la service si nu il puteau refuza iar problema ar fii fost rezolvata pt ca altfel ala ar fii venit cu protectia consumatorului ,dati in judecata si altele.La ei au fost astfel de persoane care nu au tacut cand au avut o problema si cu timpul service-urile au invatat lectia si nu se mai comporta asa.Asta in cazul in care la tine pica banii din cer si nu te intereseaza.Dar poate uni muncesc din greu pt masina si nu au chef sa isi bata toti joc de munca lor.
Numa bine si ganditi-va bine ca si dealeri au obligatiile lor nu numai reguli.
Cipp
Pai, ai fost la service si te-a refuzat cineva? Io nu-mi aduc aminte sa ne fi spus despre asa ceva! Daca tu consideri ca masina ta functioneaza necorespunzator la rece si vrei sa reclami un defect nu inteleg de ce trebuie sa ne ceri noua parerea si sa te vaiti aici ca nu iti sunt respectate drepturile ca si consumator!
Du-te pe capul lor si apara-ti interesele, indiferent daca este sau nu defect de fabricatie, daca "asa fac toate" etc. etc. etc. Asa cum si eu m-am dus pt. garnitura aceea si ma vor rezolva in cateva zile, poate si la tine e o problema minora dar care are simptome neplacute! Ai atatea mijloace la dispozitie, ai garantie, ai ANPC, ai cap biggrin.gif ! Altfel, discutia va continua la nesfarsit si drobul de sare n-o sa plece singur de-acolo! Succes si scuza-ma daca te-am ofensat!
virgil84493
cand am spus ca dupa pornire o calc putin, am spus-o pentru ca e vechiul tic de la dacie...
Sa nu crezi ca Fiatul e marca slaba din acest motiv...
Am 5,5K si la 1 grad a pornit rotund, fara fortare sau altceva... Chestia cu acceleratia o faceam cand aveam cateva sute de km pe bord...
virgil84493
Cristi, ai dreptate cu neamtul sau italianul, dar nu cred ca pentru ei 10-11K euroi ar fi o suma pentru masina, in sensul ca isi permit masini mai bune.... Deci si pretentii mai mari.
Eu cred ca problema cu tacanitul de la pornire nu e grava - sa spun ca e normala ar fi, ce-i drept, prea mult... Motorul, M-AM CONVINS, stie ce face, chiar daca zdranganea putin...
Astept frigul sa vad comportamentul la -10, -20 grade!!!!
Cristi80483
Dana nu ma vait la voi dar am obs ca nu sunt singurul care se plange de aceasta problema.Iar daca nu te-ai fii grabit si nu ai fii scris numai asa ca sa fie ar fii fost ceva.
La pagina 13 din topicul Fiat Albea Active am scris "stanean stai linistit e normal cu bataia pe care o auzi.o am si eu.iar cu mersul neregulat am pati-o si eu de cateva ori.am fost si la ei si nu au gasit nimic la diagnoza.bataia de care zici se aude in partea dreapta undeva mai insprea parbriz."
Am fost la ei nu o data de 2 ori.
Prima oara cand m-am dus sa suit un gheorghe de la tara si a inceput sa ii dea niste rafe asa in 6000 sa vada daca totul e ok asat se intampla cu motorul in rodaj.A doua oara mi-am pus-o pe tester si au zis ca e ok ca nu are nimic.Din cazua lipsei de timp si faptului ca lucrez x ore pe zii nu am timp sa ma duc la ei sa rezolv problema.Dar acum am in jur de 9700 km si trebe sa ma duc la roima revizie.Atunci se vor intampla multe printre care si schimbare kitului de ambreiaj.
Oricum vad ca topicul nu decurge prea bine.Nu stiu de ce.Probabil ca pe unii ii supara adevarul despre masina lor sau nu vor sa creada asa ceva.
Rog moderatorii ca in functie de ce cred ei despre acest topic daca mai trebuie sa continue sa il stearga sau nu.
emcos85376
cred ca acest topic nu se referea neaparat la pornirea la rece asa cum, cativa de pe aici au mentionat ironic ca "mergeti la service sa le spuneti mecanicilor ca porneste mai greu la rece"...kestia e ca la mine la rece nu mi-a facut niciodata problema asta...la ora 4-5 dupa amiza cand temperatura afara era maricica, mi-a facut asa. dar nu am reclamat lucrul asta pt ca nu am considerat-o kiar o problema dat fiind faptul ca motorul isi regla singur turatia, imediat si pt ca era inca in rodaj. adevarul e ca nu mi-a mai facut demult figura asta.
oricum, topicul in esenta era bun, dar vazand ca pe unii membrii ai forumului i-a camd deranjat si au inceput sa atace, mai subtil sau mai direct, pe ceilalti, poate ca ar fi bine sa se renunte la el.
Sorin82761
Eu spun ca topicul e bun si nu trebuie sters , si eu am spus prin primele topicuri inainte sa imi achizitionez masina , ca acest mers neregulat la relanti( care dura intre 5 si 10 sec) l-am intalnit si la Punto 1.2 8v , dar atunci mergand in service mi-au spus ca e normal deoarece e socul automat , in Punto am bagat tot felu de benzine si pana la urma am avut probleme din cauza calitatii acesteia , de aceea am incercat de cand am albea sa bag benzina care am crezut eu ca e cea mai buna ... , si deocamdata nimic , singurele variatii de turatii care se simt , si care le aveam si la masiniile precedente sunt in momentul in care stau pe loc la relanti si pornesc dezaburirea sau faza lunga, dar care nu ma deranjeaza , mai ales ca le-am intalnit si la alte masini....
Eu sunt de acord sa discutam despre toate problemele aparute la masina , la a mea ma deranjeaza usita de torpedo venita stramba din fabrica si scartiitul ala care nu dispare din placa de deasupra Cd ( care cred ca pana la urma se datoreaza schimbarilor proprietatilor plasticului (in momentul cand se incalzeste)..., in rest nu am avut nimic deocamdata ce sa ma nemultumeasca
Si Cristi ce a patit ambreajul?
Cipp
N-a zis nimeni sa se inchida topicul, ba din contra INSIST sa ramana deschis! Dar! Nu inteleg de ce nu reclamati problema la service si stam si ne dam noi cu parerea care ar putea fi cauza! OK, este o problema(poate nu generala), haidem cu ea la service! Si mie imi tremura la pornire, poate mai putin ca la Cristi, o data chiar m-a nelinistit putin, dar fenomenul a fost singular! Beleaua e ca la service te duci cu masina deja incalzita si n-ai ce sa demonstrezi! Oricum, problema cu ambreiajul pare mult mai importanta! Si solenza mea tremura uneori la pornire, la tine Cristi cred ca, din cauza umiditatii din Brasov e posibil ca la prima pornire sa ai probleme de genul asta! De fapt, la mine n-a urcat niciodata mai mult de 1200rpm la ree. Dar un usor tremur se simte la relanti. Daca martorul de ulei se stinge, daca motorul nu da in nas, e ok. Daca simti insa ca e o problema, fa-ti timp si mergi cu ea la service, poate motorasul pas-cu-pas merge aiurea sau o fi vreun injector infundat! Ti-am expus cateva posibile cauze si probabil mai sunt cateva!

Ciao si sa nu aveti probleme!
Cristi80483
Nu face de fiecare data la prima pornire dimineatza.Dar in schimb nu face decat daca nu a mai fost pornita de cel putin 3-4 ore.Am sa spun din nou la service chestia asta.
Ambreiajul e cam gata.A fost defect din prima zi.Am tot zis ca poate isi revin ca e noua si pana se rodeaja si el dar se pare ca nu.Si face si mai rau.
Simpoteme.De fiecare data cand dau in mansalier are o plecare urata.Ambreiajul nu cupleaza uniform.Si plecare se faca pana ajung cu ambreiajul sus ff urat.De la o vreme am obs ca face si in treapta 1 dimineazta dar numai primele 4-5 plecari apoi nu mai face decat fff putin.
virgil84493
De ce sa inchida topicul asta, Cristi?
Ideea e simpla: e normal sa spunem unii altora necazurile noastre cu masina si altii, mai experimentati, sa ne dea sfaturi ( era sa spun indicatii)...
Cristi80483
Pai virgil am vazut ca aparuse tot felul de discutii pe baza acestui topic si deaia ziceam sa il inchida.
daniel57471
QUOTE(Cristi80483)
Nu face de fiecare data la prima pornire dimineatza.Dar in schimb nu face decat daca nu a mai fost pornita de cel putin 3-4 ore.Am sa spun din nou la service chestia asta.
Ambreiajul e cam gata.A fost defect din prima zi.Am tot zis ca poate isi revin ca e noua si pana se rodeaja si el dar se pare ca nu.Si face si mai rau.
Simpoteme.De fiecare data cand dau in mansalier are o plecare urata.Ambreiajul nu cupleaza uniform.Si plecare se faca pana ajung cu ambreiajul sus ff urat.De la o vreme am obs ca face si in treapta 1 dimineazta dar numai primele 4-5 plecari apoi nu mai face decat fff putin.

o problema similara o am si eu... mai ales in marsalier. am dat si eu vina pe "rodaj", pe faptul ca nu m-am adaptat la cursa pedalei, dar la final tremura urat tare...
chiar te rog sa-mi spui ce parere au cei de la service blush.gif multumesc
Cristi80483
Daniel mi se cam rupe de parerea lor.Kit de ambreiaj nou nout.Nici nu discut.
yanmaneee
yeezys
supreme new york
stephen curry shoes
yeezy
supreme outlet
bape clothing
curry 6
jordan shoes
steph curry shoes
cheap jordans
lebron james shoes
supreme clothing
paul george
yeezy boost 350
chrome hearts online store
air jordan
nike sb
golden goose shoes
supreme clothing
hermes birkin
kobe byrant shoes
jordan shoes
moncler
supreme
golden goose outlet
birkin bag
yeezy shoes
lebron shoes
kobe shoes
supreme clothing
kd 10
off white shoes
golden goose outlet
alexander mcqueen outlet
lebron 17
kyrie 5 shoes
off white outlet
kd 12
kyrie 6 shoes
yeezy
golden goose sneakers
off white hoodie
jordan shoes
curry 7
paul george shoes
kevin durant
a bathing ape
off white
curry 8
bape hoodie
yeezy 350
kobe 9
curry 8 shoes
supreme hoodie
golden goose
yeezy 500
supreme clothing
supreme
curry 7 sour patch
kyrie 6
golden goose
supreme
michael jordan shoes
nike lebron 16
kyrie 4
yeezy
off white shoes
off white
yeezy
giannis shoes
lebron shoes
kd shoes
kobe 11
off white t shirt
nike dunks
jordan retro
jordan shoes
golden goose sneakers
kawhi leonard shoes
lebron 16
paul george shoes
supreme clothing
golden goose sneakers
kobe
curry 6
curry shoes
off white nike
curry 8
golden goose
supreme clothing
jordan 1
off white outlet
bape
jordan 12
kyrie 7
hermes handbags
golden goose sneakers
jordan 6
jordan shoes
kyrie 7
kobe basketball shoes
off white x jordan 1
supreme hoodie
lebron james shoes
yeezy supply
supreme clothing
yeezy
golden goose sale
nike off white
off white hoodie
curry 7
off white nike
yeezy 700
yeezy shoes
golden goose
nike sb dunks
golden goose outlet
moncler jackets
alexander mcqueen shoes
supreme
curry 7 shoes
air jordan
off white
supreme
jordan 11
kyrie irving shoes
kyrie 7 shoes
chrome hearts outlet
off white hoodie
curry shoes
golden goose
giannis antetokounmpo shoes
jordan shoes
cheap jordans
lebron 18
birkin bag
yeezy boost 350
lebron shoes
golden goose sneakers
kobe shoes
curry shoes
a bathing ape
jordans
kobe sneakers
jordan shoes
bape hoodie
yeezy 350
yeezy 380
kd 12 shoes
steph curry shoes
bape
kyrie shoes
adidas yeezy
hermes belt
yeezy boost 350
yeezy boost 350 v2
off white
jordan sneakers
bape outlet
cheap jordans
golden goose
kevin durant shoes
kd shoes
kd 12
lebron james shoes
hermes
supreme new york
hermes handbags
off white clothing
curry 6 shoes
golden goose
100% real jordans for cheap
kd13
golden goose sneakers
air jordans
moncler
retro jordans
nike x off white
supreme shirt
kobe shoes
supreme outlet
yeezy shoes
jordan shoes
off white
golden goose sneakers
golden goose sneakers
cheap jordans
jordan 13
supreme clothing
off white jordan 1
lebron 18
kd shoes
kevin durant shoes
golden goose
bape hoodie
yeezy
air jordan
kd shoes
yeezy boost
kyrie shoes
moncler jackets
supreme
moncler
kd shoes
supreme clothing
lebron james shoes
kobe byrant shoes
bape
yeezy shoes
supreme hoodie
kevin durant shoes
moncler
off white hoodie
off white outlet
golden goose outlet
yeezy boost 350 v2
hermes birkin
jordan shoes
ggdb
supreme
yeezy 350
jordan shoes
supreme t shirt
curry 6 shoes
kyrie shoes
supreme hoodie
goyard handbags
lebron shoes
golden goose
supreme clothing
jordan shoes
yeezy
yeezy 350
stephen curry shoes
yeezy boost 350 v2
golden goose outlet
jordans shoes
bape
jordan 4
moncler
off white
cheap jordans
steph curry shoes
kyrie 6
off-white
yeezy supply
golden goose shoes
supreme new york
supreme clothing
supreme new york
yeezy
alexander mcqueen
kobe shoes
supreme outlet
golden goose
yeezy
curry shoes
yeezy
jordan shoes
kyrie 6 shoes
air jordan
kyrie spongebob
lebron james shoes
yeezy 700
goyard
supreme clothing
kyrie 5 spongebob
moncler outlet
supreme t shirt
jordans
kyrie 7 shoes
lebron 18
supreme clothing
golden goose
moncler coat
yeezy boost 500
air jordan 1
kyrie 4 shoes
off white jordan 1
pg 1
westbrook shoes
off white nike
russell westbrook shoes
kyrie 5
lebron 17 shoes
birkin bag
kyrie irving shoes
supreme clothing
hermes online
kyrie 7
nike off white
hermes
moncler jackets
yeezy boost 700
golden goose
a bathing ape
moncler jacket
kd shoes
air jordan
yeezy boost 350 v2
kyrie irving shoes
golden goose outlet
retro jordans
pg 4
yeezys
golden goose sneakers
golden goose
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.