Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cutia de viteze -IGNIS
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Suzuki > Ignis
Cr90414
Salut

Vreau sa iau un Ignis pentru sotie si am constatat si la show-room si la drivetest ca, cutia de viteze este dificila de manevrat.

Barem ca sa bagi in marsarier la cea din drivetest trebuia folosita forta.

Intrebarea mea este catre cei care conduc un Ignis si pot sa-mi spuna din experienta.

Aveti probleme la cutia de viteze?

Reusiti sa schimbati vitezele usor (cu 2degete) sau trebuie prins solid schimbatorul si tras de el?

Vreau sa-mi cumpar cat mai repede masina dar cutia de viteze m-a dezamagit.

Voi ce ziceti de cutie, in special viteza 5-a?

Multumesc pentru raspunsuri.
Andrei Suzuki
Da,merge cam greu cutia de viteze,dar nu poti sa zici ca intra greu rau. Poti cu 2 degete. laugh.gif Totusi,e cam rigida... Pot sa zic ca asta ar fi un - la Ignis.
Sorin71828
Cursa este scurta si iti trebuie ceva vreme pina te obisnuiesti. La Ignisul meu cutia este excelenta. Sincer va spun. Schimb vitezele usor "cu doua degete" - nu "agata" si nu fortez absolut deloc. Chiar am fost incintat de acest schimbator care aduce un pic cu schimbatorul de la o masina sport. Pot spune asta in conditiile in care am avut / condus multe, multe tipuri de masini.
suzuki_bs
Trebuie sa tii cont si de un alt aspect. Masina din Showroom are 3-4 Km rulati, Ignis-ul de Test drive putin mai multi, dar nu foarte multi. Pornind de la 5000-6000 se mai lasa.
Daca te gandesti compari schimbatul vitezelor la Suzuki Ignis cu schimbatul vitezelor la Dacia, nu cred ca ai gasit cel mai bun termen de comparatie. Eu nu am avut probleme cu schimbatorul de viteze la Ignis si nici la Swift.
Ionut-35
Eu am trecut direct de pe dacie 1310 pe IGNIS. Nu mi-a fost greu la inceput, dar la primele manevre ale cutiei de viteze aveam impresia, din cauza cursei scurte, ca schimbatorul termina cursa prea repede si nu intra in viteza asa cum trebuie. Cutia se manevreaza extraordinar de usor numai ca etajarea e putin cam aiurea. Treapta I e prea lunga si ar mai trebui o viteza (a VI-a), cel putin la motorul meu de 1.5. N-am sesizat nicio diferenta intre comportamentul masinii cu cutie noua si cea cu ~30.000. Mi se pare ca se misca la fel.
Florin50070
Subscriu la ce scrie Ionut mai sus. La viteze mici sa zicem unde ai avea nevoie de viteza a doua motorul se subtureaza si de multe ori trebuie sa dau viteza I, ceea ce nu e foarte placut. De mers merge foarte fin
Gadi59670
Cutia lucreaza Ok pentru o doamna ! Si eu am cumparat una sotiei si se descurca foarte bine cu masinuta ! La masina de drive test de la B&S intra in marsarier cam greu ...
cristian91410
vreau sa ii contrazic pe c ei care au scris inaintea mea!
CUMPARA-TI LOGAN e mai bun decat IGNIS!
am un IGNIS de 3 ani prima problema aparuta la cutie: - un rulment spart in cutie(rezolvata cu greu pe garantie)aparuta la 30 000Km - a doua problema aparuta la 70 000 km sincronul de la treapata 2 + simering+pinion (nu vor sa imi repare masina pe garantie desi inca e in garantie) vor sa ma puna sa platesc piesele 500 euro!masina e in service la ei de 1 saptamana!
defectarea cutiei nu e singura problema pe care am intampinat-o la ignis am mai avut probleme:sonda lamda (de 3 ori schimbata),catalizator,placa presiune,placa ambreiaj,rulment placa de presiune,amortizoare(la 30 000km),baterie (20 000km)...etc
de cand am masina 1 an cred ca a stat numai in service-uri !
iti dau un sfat prietenesc NU ITI CUMPARA IGNIS!
SERVICII EXECRABILE DE CEA MAI JOASA CALITATE(SARA MOTORS TIMISOARA)
ACUMA SIGURA SOLUTIE CARE O MAI AM E SA MERG SA-I DAU FOC LA EI IN SERVICE!
MA DOARE-N COT DE 5000 DE EURO CAT AS MAI LUA PE EA!
[/b]
alcris01
Se pare ca avem un proprietar de Ignis suparat rau. Cum de i s-au intamplat atatea in doar 3 ani si culmea in garantie!? blush.gif Curat ghinion.
Ionut-35
Nu stiu ce sa zic, dar am intalnit un posesor de Ignis in Constanta si l-am intrebat ce probleme a avut la masina, in mod deosebit motor si transmisie. Raspunsul a fost ca nu a avut probleme genul asta, singura defectiune suferita in ~70.000 km a fost un amortizor pe fata care a fost inlocuit in garantie pe la 30.000 km.
Sorin71828
"curat ghinion"
kinetoo
buna ziua.am nevoie de un MARE SFAT:AM GASIT SA CUMPAR UN IGNIS VDT,1.3.2005
DAR INAINTE SA O KUMPAR AS VREA SA STIU DACA INTRETINEREA ACESTEI MASINI E COSTISITOARE,DACA SE GASESC PIESE ETC.VA ROG SA MA AJUTATI KAT MAI URGENT CA RAMAN FARA EA!MULTUMESC
kinetoo
suzuki ignis v v t
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.