Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme recunoastere cheie ????
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
TLS-09
Azi dimineata am coborat la garaj. Pornesc fara probleme din prima, scot masina si o opresc pana inchid usile.
Dupa ce incerc sa pornesc observ ca nu vrea sa o ia, parca da sa porneasca (adica parca se aude electromotorul) si dupa 2-3 secunde nimic.Nu se aude zgomotul tipc al motorului invartit care se chinuie sa porneasca, rateuri etc.
Mi-a facut figura asta de 2-3 ori si apoi a luat-o.
Am mers cca 1 kilometru si a trebuit sa opresc pt 3 minute ca aveam treaba.
Am incercat iarasi sa o pornesc. Aceeasi chestie.
Mentiune 1 : pe cheile de la masina am si cartela de intrare de la birou (tot cu un fel de cip ca trebuie doar sa o apropii de interfon ca sa "o recunoasca").
Am indepartat cartela si a pornit apoi fara probleme. Cat am umblat prin oras am oprit de mai multe ori dar totul a fost OK.
Mentiune 2: bateria este Ok, indicatorul de putere este verde.
Mentiune 3 : pe bord nu mi-a ramas aprins nimic totul s-a comportat normal.

Intrebare: este posibil ca datorita cipului de la cartela sa se fi nascut o "confuzie" cu cheia "originala" astfel incat sa fie verificat initial cipul cartelei si astfel nefiind recunoscut sa refuze pornirea?
alcris01
Nepatrunse sunt caile Domnului! :angel: O figura asemanatoare mi-a facut si mie de cateva ori Focusul meu 1.8 TDCI, problema pe care nu au reusit nici specialistii Ford sa o lamureasca. Au dat vina pe computerul de bord, pe care l-au resetat, dar situatia s-a repetat asa ca m-am suparat si am vandut masina :bash: Acum sunt un pieton fericit in cautarea altei marci. biggrin.gif
TLS-09
Aline ce sa zic?!? Un raspuns de mare ajutor, biggrin.gif mai ales ca eu nu am de gind sa-mi schimb masina atat de repede.
Oare nu te-ai grabit sa o vinzi doar pentru simplul fapt ca nu au fost in stare aia sa gaseasca hiba?Oricum pana la urma ma gindesc ca reuseai sa-i dai de capat cu altii si poate cu mai multa rabdare.
Vlad75531
Se prea poate. E veche povestea cu cheia tinuta langa mobil. Iti amintesti daca palpaia indicatorul de imobiliezer? cel cu cheia pe masina de pe bord de culoare galbena? Daca da si ai incercat sa pornesti se opreste imediat. Cine stie cum a influentat cartela, recunoasterea cheii. Continua tot asa (adica tine cartela departe) si daca nu ai probleme e bine de stiut blush.gif
TLS-09
Chestia este ca nu mai retin daca pilpaia indicatorul de la imobilizator. Daca-l vedeam pilpaind ma gindeam din prima la chestia asta. Asa sint inca la nivel de banuiala.
DORU
QUOTE(TLS-09)
Intrebare: este posibil ca datorita cipului de la cartela sa se fi nascut o "confuzie" cu cheia "originala" astfel incat sa fie verificat initial cipul cartelei si astfel nefiind recunoscut sa refuze pornirea?


DA, este f posibil. Chip-ul din cheie interfereaza cu dispozitivele electronice, deci tb tinut separat de acestea (incl tel mobil!).
Ciobanu45513
Eu am avut ceva similar la Punto meu.
Pro'lema nu era din cheie, desi avea aceleasi simptome. Erau contactele de la electromotor murdare sau corodate...nu mai stiu exact explicatia celor in service.
Incearca si asta daca stii unde este electromotorul
TLS-09
Elecromotorul e ok.Nu-i ala.Incep sa cred tot mai mult in varianta cu cip-ul confundat ca azi a mers struna.
Tiberiu61940
Pe undeva prin cartea de la Corolla am citit ca nu e bine sa tii cheile cu cip una linga alta.
Eu le tin in buzunare opuse blush.gif
TLS-09
Revin cu solutia problemei desi a trecut destul de mult timp de la ridicarea ei.
Nici vorba de recunoasterea cheii (cum am crezut initial).
Se pare ca era valva EGR care trebuia curatata. Am fost la service zilele astea (dupa ce figura s-a repetat si a trebuit sa pornesc masina apasand o clapeta pe la motor) a fost curatata valva si gata totul merge ca nou.
A durat cca 60 minute cu totul si a costat 80 RON.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.