Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sa nu mai cumparam acum?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
rares75249
Daca acum o japoneza vine cu taxe vamale 30%, de la 1 ian 2007 vine cu taxe 10%... asa e?... si atunci vor fi mai ieftine de anul viitor.. corect?
ce argumente ar fi pentru o achizitie acum? (inafara de nerabdare/nevoie imediata)...
Watcher
Asa cum s-a mai discutat pe 100 de topicuri biggrin.gif argumentul e ca luand-o in leasing acum platesi 30% din val reziduala (20%) deci taxe vamale 6% in loc de 10%. E suficient motiv? wink.gif
rares75249
La leasing sa zicem ca schimbarea de la 6% acum la 10% in 2007 avantajeaza achizitia acum... In cazul platii cash/credit bancar nu e mai ieftin sa cumperi in 2007, din moment ce taxele vamale scad de la 30% la 10%?
Razvan89309
Asta ma framanta si pe mine.. vreau sa iau o masina si ma gandesc sa las pe la anul..desi mi-e cam frica de cum poate sa mai **** meciul astia cu UE.
Daca as sti ce sa fac, as zice si la altii..dar nu pot sa stiu cum ar fi mai bine.
Poate mai vine cineva cu sugestii clare... o sa le cumparam la preturi mai mari...? DA sau NU ?
luci91209
o parere: pretul masinilor, ca valoare de intrare, nu tinde sa se mareasca. la modul macro, mai toti furnizorii sunt pe excedent de stoc si chiar daca n-ar fi, piata s-ar regla datorita concurentei.
putin probabil ca impactul aderarii sa ridice preturile, dar putin probabil sa le si coboare. la urma urmei, 1 ian, e doar o data in calendar, incercuita ca inceputul aderarii, si nu reprezinta aderare in sine.

pentru cine e atent la pret, sugerez cel mai santos lucru: negocierea. :argue:
in ianuarie, pe piata auto e luna considerata moarta, dar dealerii tot au target. asadar, poti lua o masina cu inmatriculare 2007 iar din punctu asta de vedere poti umbla la pret. depinde de cumparator. marjele celor mai multi dealeri sunt intre 6 si 12%. ca sa stiti cat sa va duceti. arigato.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.