Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Leasingul va trece pe operational
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
ivghenie74744
De luni, leasingul financiar va fi inclus in categoria creditului de consum "beneficiind" de rigorile BNR. Pragul maxim de indatorare a clientilor societatilor de leasing este astfel stabilit la 40%
Pentru ca banca centrala reglementeaza doar activitatile de leasing financiar, societatile vizate vor dezvolta segmentul leasingului operational, pentru a evita normele impuse de banca centralaLeasing financiar vs. leasing operational

Leasingul financiar prevede transferul catre utilizator al dreptului de proprietate asupra bunului ce face obiectul contractului, la momentul expirarii contractului, cand utilizatorul are optiunea de a cumpara bunul. Spre deosebire de leasingul financiar, leasingul operational presupune, in adevaratul sens al cuvantului, folosirea bunului finantat pe o perioada limitata de timp, fara asumarea unor riscuri si beneficii aferente proprietarului, in general, pentru rezolvarea punctuala a unor activitati specifice.
Astfel, utilizatorul este practic decis, inca de la semnarea contractului, asupra returnarii bunului finantat la finele perioadei de leasing, urmand ca locatorul sa preia riscul de realizare a valorii ramase neamortizate la finele contractului.
Sursa: Curierul National
:bash:
CatalinKRK
E o singura problema, in momentul asta leasingul operational e mult mai scump.
ivghenie74744
raman la ideea ca tot creditul bancar e cel mai bun , esti macar proprietar pe ceva !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.