Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Skoda Octavia Tour - pregatire de iarna
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Adr1an
Salutare. Am initiat acest topic pentru ca iarna bate la usa si ar fi bine sa aducem fiecare idei si "secrete" pentru intretinerea autoturismelor proprii. Pentru inceput as intreba daca este necesar sa se efectueze completari la lichidul de racire sau cel pentru spalat parbrizul cu cele specifice iernii ? (antigel etc, etc. - sa nu radeti de mine ca nu stiu) blush.gif
DORU
Un prim pct de plecare ar fi chiar manualul masinii!
La intrebarile tale, raspund punctual da, da. Este nevoie sa completezi antigelul pana la indicatia de MAX iar in rezervorul destinat lichid parbriz sa pui o solutie ce rezista la temperaturi scazute (negative) si care a re proprietati de curatare a geamului murdar.
TLS-09
Dupa care atunci cind iarna va veni pe bune ar fi util sa ungi incuietorile usilor(exista sprayuri speciale la benzinarii), sa dai chederele cu silicon, sa alimentezi cu benzina de calitate si eventual din cea aditivata(de iarna). In plus pregateste in portbagaj o lopatica pentru zapada, spray degrivant. Verifica bateria deoarece cedeaza mai usor la frig. Daca se apropie intervalul de schimb baga un ulei "mai subtire". Spala masina ceva mai des cind incep sa arunce pe drumuri solutii impotriva zapezii.
In mare cam asta ar fi.
Adr1an
Multumesc pentru sfaturi. O sa iau aminte la ele.. Care mai aveti si alte sugestii.. Nu ezitati !!! :help:
TLS-09
Revin la antigel. In manualul tehnic scrie tipul antigelului folosit( este G12) dar verifica si tu inca o data.Nu folosi alt tip decat cel recomandat.
Verifica si temperatura de inghet a antigelului din instalatie si abia apoi completeaza fie cu antigel concentrat(daca punctul de inghet nu este suficient de coborat) fie cu antigel in amestec.
Incearca sa pornesti clima pentru putin timp( cam o data pe luna) chiar daca este iarna.
Ar mai fi poate si altele dar cel mai bine intreaba 'tintit" daca ai alte nelamuriri.
Marius84660
Chiar daca pare banala, as avea eu o intrebare punctuala:
Doru, ai avea o recomandare pentru o solutie de spalat parbriz buna? Merci.
DORU
Exista o solutie f buna de la ARAL - concentrata si cu savoare de cirese. Eu am gasit-o la dealerul Skoda AVIA din Buc. costa ~300.000 lei insa este f buna. Daca o gasesti cumpar-o fara remuscare!
cristian48624
Cauciucuri de iarna? Sunt ok si alea all weather?
DORU
Sunt adeptul cauciucurilor de sezon: de iarna si de vara, deci.

Cele ALL WEATHER sunt de fapt nu SI PT VARA SI PT IARNA, ci de fapt NICI PT IARNA, NICI PT VARA. Daca intelegi ce vreau sa zic... mergeau pe Daciile sau masinile vechi in alte timpuri, acum au mai evoluat lucrurile. arigato.gif
ionut83652
in primi rand filtrul de combustibil sa nu aveti probleme cu pornirea la iarna (mai ales la diesel)cauciucuri all seson sau dedicate cum vreti desi ca sa il contrazic pe doru cred ca mai bune is alea all seson mai ales daca nu mergi mult cu masina!
TLS-09
Ma intreb si eu cum sa fie mai bune alea all season? Fie ca mergi un metru fie ca mergi 100 mai bune sint alea de iarna. Diferenta intre unul all season si cele de iarna este majora. Singura problema este de costuri dar altfel nu se discuta.
O chestie nasoala se poate intimpla din cauza cauciucului nepotrivit indiferent cati kilometri faci iarna.
Vlad75531
Am si eu o bora 1.6 si ma tot pun pe ganduri discutiile despre antigel. Masina are 6 ani ( chiar nu stiu daca s-a schimbat vreodata antigelul sau nu). Deci pe scurt: se schimba antigelul sau nu? Doar se mai completeaza? BIne la mine niciodata nu a scazut nivelul antigelului, deci e la maxim. Ce fac? Mersi
TLS-09
Da, antigelul se schimba iar in cazul in care ai 6 ani si nu poti sti sigur ca a fost schimbat sau nu , atunci fa-o tu.
Foloseste doar antigelul recomandat (cred ca si la tine se recomanda G12, dar verifica pentru a fi sigur).
Cumpara doar antigel de calitate si spala instalatia inainte de a-l schimba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.