Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat si GPL
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
apaitan90025
am un fiat punto 1.2 60 cp are 8 luni si are 16000 km. vreau sa imi pun gpl pe el .Daca imi pun pierd garantia?
Ionut45405
Raspunsul e scris in carnetul de garantie ! Ai nevoie de acordul importatorului.
Cipp
Pai tot italienii au inventat GPL-ul asa ca nu cred sa fie vreo problema. Cere acordul scris al importatorului si da-i bice!
Eduard46373
NU o sa ti-l dea,daca sunt de gasca te trimite cu e la omologare si te accepta sa pt garantie daca nu ,nu accepta deloc,cam toti importatorii,nu acepta GPL,cica strica motorul,zic ei,dar...parerile sunt impartite,oricum,daca te primeste la omologare si iti dau ok nu mai au ce sa zica oficial,asa ca se poate si fara acordul lor,dar......sti bine ca la omologara nu ai c um sa traci daca importatorul nu a trecut mai intai pe acolo cu acel model!
Ionut45405
Cand pui GPL faci omologare individuala, iar importatorul are de tip si fara GPL. Si tu poti s-o tai si s-o faci furgoneta sau sa-i pui motor de Lastun (exagerez) si s-o omologhezi la RAR dar asta nu-l obliga pe importator sa-ti mai dea garantie la hibrid!
sorin37756
Am facut vreo 30.000 de km cu Dacia pe GPL si nu a stricat deloc. Dar bujiile proaste te lasa cu masina in drum. Iti trebuie bujii de firma, in nici un caz ciudatenii poloneze de la Hipermarket..
malin34426
Instalatiile GPL care sa poata alimenta cum se cuvine un motor euro4 , fara a deranja controlul de poluare inclus in softul ECU sau mai bine zis care sa poata gestiona impreuna cu ECU o functionare corecta cu adaptare continua a parametrilor , sunt foarte scumpe si de obicei sunt unice pt fiecare soft de ECU. Deci pt masina ta exista cel mult doua instalatii ( proiectate special si cu acordul fabricantului ) care sa poata indeplinii imbinarea corecta a conlucrarii ECU- sonde Lambda- catalizator DeNox. Oricare altele te vor scoate din minti cu aprinsul martorului motor.
Pe partea cealalta , masina e mica (spatiu pt butelie??) are consum redus (daca e mare ai o problema de motor sau picior), nu stiu daca marita pus gaz pe ea. Bafta.
malin34426
Revin. Sunt scumpe pt ca instalatia are calulatorul sau mult mai inteligent decat cel al inst. de bezina, intrucat trebuie sa-l gestioneze si pe acesta sau sa-l pacaleasca.
malin34426
Revin. Sunt scumpe pt ca instalatia are calulatorul propriu mult mai inteligent decat cel al inst. de bezina, intrucat trebuie sa-l gestioneze si pe acesta sau sa-l pacaleasca.
luigy_cap
QUOTE(malin34426 @ Feb 10 2007, 11:49 AM) *
Revin. Sunt scumpe pt ca instalatia are calulatorul propriu mult mai inteligent decat cel al inst. de bezina, intrucat trebuie sa-l gestioneze si pe acesta sau sa-l pacaleasca.

eu momentan stau in italia am montat pe un punto 1.2 8v gpl m-a costat 800e cu tot cu montaj si omologare care se face dupa 1000km si merge super butelia mi-a pus-o in loc de roata de rezerva pornirea o face pe benzina dupa ce se incalzeste trece automat pe gaz,cand raman fara gaz trece automat pe benz .Deci sunt f multumit consumul nu a crescut intre 16 si 24 km /l.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.