Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AC la Opel Astra stricat
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Alex89808
salutare! am un opel astra caravan din 2001 , motor de 2000 motorina.
problema e ca aerul conditionat s-a stricat din cauza( cred eu) ca iarna nu l-am pornit deloc, desi e indicat sa-l pornesti nu stiu la cat timp...in fine.. l-am chemat pe un prieten care mi-a spus ca s-a pierdut freonul si l-a umplut el cu freon. a mers cu acel freon cam 1 zi 2, s-a pierdut iar si eu l-am mai incrcat o data ,dar nu a mai tinut nici 2 ore. ce poate fii?? blink.gif
TLS-09
Neetanseitatea instalatiei de clima cel mai probabil. Asadar nu-l mai umple ci verifica mai intai pe unde se pierde.
ionut83652
pierzi pe undeva freon dute la cineva cere se ocupa de astea si iti baga un lichid colorat si vede pe unde pierzi!
Radu50689
Mergi la orice frigotehnist cunosti si sa-ti bage mai intai 15 atm presiune aer in instalatie si sa verifici dupa 2 zile cat mai ai!
E posibil sa auziun fasait acolo unde ai fisura si sa localizezi defectul!
Eu am gasit asa o fisura in radiatorul mic din botul masinii si l-am inlocuit.
Cauta topicurile adiacente problemei si citeste-le sau, trimite pm daca ai chef sa vorbim!
Radu50689
Lichid nu se baga sigur!freonul e lichid sub presiune dar asta e altceva.Exista scule de detectie al freonului scapat si se vede si la UV dar sunt si solutii babesti simple si practice!
Radu50689
Prietenul tau cred ca are un compresor si un manometru si spune-i sa procedeze intocmai cum te-am sfatuit! eu asa am gasit fisura ce-am avut-o si asta e boala la AC de la Opel.
Nu are nici o legatura cu pornirea sau nepornirea instalatiei iarna!
Alex89808
''ietenul tau cred ca are un compresor si un manometru si spune-i sa procedeze intocmai cum te-am sfatuit!''

da, asa are prietenul meu. multumesc tuturor dar unde ma pot duce sa il verific??? stiti vreun frigotehnist?
vma
QUOTE(Radu50689)
Mergi la orice frigotehnist cunosti si sa-ti bage mai intai 15 atm presiune aer in instalatie si sa verifici dupa 2 zile cat mai ai!
E posibil sa auziun fasait acolo unde ai fisura si sa localizezi defectul!
Eu am gasit asa o fisura in radiatorul mic din botul masinii si l-am inlocuit.
Cauta topicurile adiacente problemei si citeste-le sau, trimite pm daca ai chef sa vorbim!


poti sa imi zici si mie cat te-a costat radiatorul? ai schimbat si butelia de freon?
La mine baga compresorul presiune prea mare. Am schimbat cam tot si am ramas la concluzia ca e infundat filtrul din butelie si cum nu se poate scoate trebuie sa o schimb cu totul sad.gif
Radu50689
Mergi la Ovarom pe Miresei si te va costa cam 620 RON radiator si "butelia" de care vorbesti!Eu am avut restul Ok si am schimbat doar radiatorul care m-a costat 100E.
Poti sa cumpei doar butelia, cred, pentru ca firma aduce din Germania direct!
Radu50689
Trebuie sa aibe un stut special si daca nu-l are am eu unul de vanzare(150RON)!
1) Baga in instalatie 15 atm(verifica cu un manometru)
2) Daca ai noroc auzi pe unde fasaia si pierde presiune(e posibil pe la radiatorul din botul masinii iar daca lamelele din Al de la radiator sunt friabile e sigur acolo buba!)
3)scoate stutul de umplere si verifica presiunea in instalatie dupa 2 zile=
va trebui sa fie 15atm minus 1-2 atm pierdute la tragerea si introducerea stutului special! alyfel mai sapa si gaseste pe unde pierde
Radu50689
Dar se poate gasi si la schrott in Mehala si butelia separat!Eu de acolo am luat de fapt radiatorul.Dai o bere si raspund la mp cu mai multe detalii si ne putem si vedea!
Radu50689
Tot patitu' i priceput!
vma
In vara am colindat toate schrot-urile si nu am gasit butelia aia. Dupa aia am fost convins si im dau seama ca m-au caonvins bine sa nu imi cumpar butelie la mana a II-a ca e deja oarecum obosit filtrul ala. Asa ca o sa iau noua. unde am cautat pana acum imi spuneau ca nu aduc numai butelia ci cu tot cu radiator. O sa caut si acolo unde spune Radu50689. Dar toate astea la primavara ca momentan am alte prioritati care necesita banii mei. AC o sa imi mai trebuiasca la vara smile.gif

Mersi pt raspunsuri!
Baby Blues
si eu am o probl nou depistata. Nu am avut pana acum instalatia de aer cand am luat masina. Am ajuns la doctor care mi-a spus ca am compresorul stricat. L-am facut si mi-am umplut butelia cu freon. 3 zile a mers de ma miram si eu de ce atunci cand era cald si dadeam drumul la aer, baga abur rece. Totul bun pana cand nu a mai bagat deloc. M-am dus la doctor si surpriza: nu scapa pe nicaieri. Mi-a umplut cu freon instalatia din nou si dupa trei zile aceiasi problema. Iar mi-a umplut instalatia iar s-a consumat. Care credeti ca este problema? "Doctorul " se jura ca -mi baga freon si ca nu pierde presiune.
ionut83652
cpmpresorul are o protectie si anume la o presiune prea mica pe instalatie se opreste vezi daca se opreste compresorul eu am patit ceve asemantor si la fel am crezut si eu ca pierde pe undeva dar cand nu mai racea am fost si am verificat presiunea si surpriza aveam aceiasi presune compresorul mergea darfreonul nusi facea treba!am schimbat freonul si totul e k am inteles ca astia il recupereaza dardaca proportia de froen recuperat e mai mare fata de cel nou ai necazuri!
florin58588
fisura pe instalatia de AC, este clar.Indicat este sa nu mai bagi deloc freon pt ca se va intampla aceeiasi vbelea...mergi la un frigotehnist si vezi unde este fisura, apoi va fi ok
bafta
Radu50689
Instalatia trebuie verificata la presiune de 15 atm ce apare in mod normal in timpul functionarii si nu prin vidare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La vidare fisurile se inchid si se manifesta ca niste supape si totul pare OK.(presiunea din interior spre exterior le deschide si se pierde freonul)
Nu va mai lasati aburiti de frigotehnisti nepriceputi sau superficiali si cere-ti sa procedeze cum am postat eu anterior pentru verificarea instalatiei.
La vidare diferenta de presiune interior exterior e de maxim 1 atm. ( vid = 0 atm.) iar la verificarea sub presiune e de 14 atm. deci sansele de a localiza fisurile sunt mai mari.
Radu50689
Freonul "isi face treaba " daca e in cantitatea prescrisa si de tipul corespunzator! este o substanta care nu se supara sa "nu-si mai faca treaba" decat daca se pierde incet si sigur!
Deci atentie la pierderi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.