Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cel care depaseste vs cel depasit
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
_Titus_
Circuland pe minunatele drumuri ale patriei am patit urmatoarea chestie care m-a determinat sa lansez acest topic : noapte fiind ajung din urma o Dacie mai veche care circula tinand marcajul din mijlocul soselei intre roti . Dupa vreo 20-30 de secunde care mi s-au parut o vesnicie fac un semn scurt cu farurile sa-mi anunt prezenta . Nimic . Mai fac un flash si primesc raspunsul . Un proiector instalat in spatele tetierelor daciei se aprinde brusc si ma orbeste pt o fractiune de secunda . Norocul meu ca nu am tras de volan dar , datorita luminii bruste si ff puternice m-am speriat bine iar sotia , in dreapta fiind , a avut emotii foarte mari .
Dupa vreo 15 km am oprit voluntar la un echipaj de politie (depasisem dacia imediat dupa incident) si le povestesc pe scurt ce am patit rugandu-i sa opreasca masina care deja se vedea apropiindu-se . Politistul se conformeaza , ii spune tipului de ce l-a oprit , ala zice ca eu sunt mincinos , nebun si ca el nu are asa ceva ,politaiul se uita in spatele Daciei dar fara sa intre in masina, vede proiectorul , tipul zice ca da , este ceva acolo dar nu functioneaza , etc etc .
Ca sa mai scurtez , dau eu si sotia cate o declaratie iar Daciei i se suspenda talonul . proprietarul Daciei ma injura , ma face iar mincinos , zice ca am ceva cu el ( era de HD eu sunt BH iar treaba se intampla in Sebes venind dinspre Sibiu) si cu asta basta .
Am procedat bine sau am gresit ? Fac asa un gest prima oara in circa 800 000 km parcursi la volan , multi "depasiti" la propriu si figurat m-au enervat de-a lungul timpului insa acum am "parat" pt ca altul poate se pierdea cu firea in locul meu si patea ceva .
CRG
dac-ar fi toti ca tine, am fi fost de mult pe drumul cel bun..
guerilla
bine actionat. felicitari.
INA88996
Eu nu pot decit sa te felicit ptr. atitudine.

Avem nevoie in trafic de multe atitudini de acest fel pentru a ne "civiliza" ... (cind spun noi ma refer generic la participantii la trafic).
DORU
QUOTE(CRISTIAN28078)
Am procedat bine sau am gresit ? Fac asa un gest prima oara in circa 800 000 km parcursi la volan , multi "depasiti" la propriu si figurat m-au enervat de-a lungul timpului insa acum am "parat" pt ca altul poate se pierdea cu firea in locul meu si patea ceva .


Ai procedat corect si civic. Felicitari si din partea mea. arigato.gif
Si eu fac acelasi lucru daca am ocazia. Si o recomand tuturor.
Horia49540
foarte bine, bravo!
iar animalului aluia trebuia sa i se ia carnetul pe cel putin zece ani, daca nu pe viata!
florin55503
ai procedat foarte bine. gandeste-te ca in locul tau era un incepator si in mom in care ii baga lumina in ochii se speria si tragea dreapta sau stanga si se izbea in copac.

pe mine unul nu ma deranjeaza safiu depasit de dacii. daca omul se grabeste ii fac loc indiferent de masina care o are
Mandula
Mie mi-ar placea sa existe o linie verde or smth catre Politia rutiera, unde sa pot "turna" neregulile sesizate in trafic, gen strazi blocate si trafic infernal pe motiv ca omu' a triplat si a lasat-o pe avarii in cele mai inguste si traficate locuri.

In alte tari e foarte raspandit sistemul. Cred ca as suna de cateva ori pe zi lejer. Bine, ar trebui sa existe si sanctiuni dure pentru cei care ar abuza de aceasta procedura, sunt convins ca ar fi enorm de multi.

On topic: evident ca ai procedat asa cum trebuia.
air_wolf
felicitari. ai procedat bine, asa poate i se tai sa mai faca bancuri proaste.
alcris01
Ai procedat absolut corect, este timpul ca mitocania sa dispara si de pe strazile di Romania. Cat despre politie, stiu ca s-a deschis o linie verde cu apel gratuit pentru sesizari de acest gen, dar din pacate am omis sa notez numarul. Daca intru in posesia lui il anunt pe forum pentru cei interesati.
Leone
ai procedat f bine! ceea ce ma mira insa este receptivitatea politaiului, de asemenea de laudat(culmea!) blink.gif
_Titus_
Politaiul avea intre 25 si 30 de ani , eu eram destul de agitat si probabil credibil wink.gif tipul celalalt era genul "devorator de manele" si a vorbit extrem de nepoliticos , cred ca a contat si faptul ca a mintit in legatura cu extrasele de pe masina sa
am uitat sa spun ca a primit si amenda :coolspeak:
virtualm67947
Poate se credea James Bond gagiu' blink.gif
Sau avea o dacie mutant cu un ochi la spate. blink.gif

Foarte bine procedat, poate prea elegant.

VM
Xalanx
Ai procedat foarte bine, felicitari. Vorba cuiva mai inainte, ar trebui sa fie mai multi ca tine, poate s-ar schimba intr-adevar ceva.
Davidinho
F bine ai facut si cred ca a primit ce merita insa fara un smecher in plus nu se face primavara. Astia ar trebui sa aiba amenzi speciale
Skywalker
Ai procedat corect, eu ii taiam calea il opream si ii testam rezistenta la levier am masinii respective dupa care il incingeam o tura si pe sofer.
P.S. tocmai am platit o amenda pentru ca l-am "mustrat" pe un alt participant la trafic din TM.
HalbaSus
QUOTE
P.S. tocmai am platit o amenda pentru ca l-am "mustrat" pe un alt participant la trafic din TM.

Sky, looool, nu mai fii asa sever dom'le... nu merita sa primesti amenzi pentru toti idiotii...
Skywalker
Nu era nicio probleme dar tocmai trecea un echipaj de politie cand, eu, tocmai il "mustram fizic" pe cetatean si de aici a rezultat o amenda contraventionala de 200 ron :evil:
Nu am facut mare lucru doar o palma parinteasca dupa cap si un sut in partea dorsala, cam scumpe dar nu ma asteptam sa apara militienii, asta e data viitoare nu mai fac :angel:
f1anatic
QUOTE(Mandula)
Mie mi-ar placea sa existe o linie verde or smth catre Politia rutiera, unde sa pot "turna" neregulile sesizate in trafic, gen strazi blocate si trafic infernal pe motiv ca omu' a triplat si a lasat-o pe avarii in cele mai inguste si traficate locuri.


Mda. Bine procedat. Cu mentiunea ca pe mine ma semnalizeaza cu farurile traficul din sens opus cind imi vad faza mica. Faza mare este groaznica pentru ca am si faza mica si faza mare aprinsa + proiectoarele de ceata adica 6 becurui. Daca asa a venit din fabrica...Prima mea reactie ar fi fost sa il orbesc la rindul meu si cred ca reuseam.

In privinta legaturii telefonice la politia rutiera...da exista binecunoscutul 911 care este un numar cunoscut si la care lumea apeleaza NUMAI in caz de urgente. Clar ca mai sint idiotii cu hemoroizi pe creier si cosuri pe fata...care mai abuzeaza...dar omul matur nu foloseste 911 decit in cazuri de Doamne-Ajuta.

Daca ai nevoie la politie sau sa raportrezi o neregula, o problema cu strada - de la pana la curent la copac cazut, masina blocata de alt idiot...numarul de apel este 311 pentru orasul Chicago. Politia vine...dar raspunsul este tipic non-urgenta...deci 5-10 minute asteptare spre exemplu daca ai un accident fara victime rani si care nu blocheaza circulatia.

Daca sint probleme pe autostrada, politia rutiera poate fi apelata la *999 si este foarte prompta: atit pentru accidente cit si pentru alte probleme. In trecut am sunat si am vazut raspunsul cu ochii mei (prompt si eficient) pentru accident (live, intimplat sub ochii mei), persoana mergind pedestru pe autostrada, roata de rezerva cazuta in mijlocul autostrazii, camion pe benzile express, tir cu rotile de la remorca fumegind (asta acum vreo 2 saptamini).

Cred ca marele avantaj aici (in acele clipe cind crezi ca politia trebuie sa te ajute) este ca in orice moment sint sute-mii de masini care patruleaza...si nici una nu vine de la statie. Singurii care vin de la statie sint pompierii si/sau salvarea. Tipic...suni la 911/*999/311 care se duce la un super centru de comanda care se pare ca este cel mai avansat din lume (lunar se mentioneaza asta) care afla unde esti (fie celular or linie fixa, iti cer ei si adresa totusi) dupa care este trimisa la dispecerat local (in cazul politiei Chicago sau Statale) care trimite mesajul spre echipaje. Comanda se da verbal cit si electronic...din cite am inteles orice masina cu computer are navigatie.
Baby Blues
nu merita sa-i dai o corectie ,d ar cel mai bine asa trebuie procedat. Sa se invete minte. Oricum are de alergat sa-si ridice certificatul si sa plateasca amenda. Ai din partea mea o bere pt comportamentul cvic corect.
Alex-F1
QUOTE(Skywalker)
Nu era nicio probleme dar tocmai trecea un echipaj de politie cand, eu, tocmai il "mustram fizic" pe cetatean si de aici a rezultat o amenda contraventionala de 200 ron :evil:
Nu am facut mare lucru doar o palma parinteasca dupa cap si un sut in partea dorsala, cam scumpe dar nu ma asteptam sa apara militienii, asta e data viitoare nu mai fac :angel:


Loool maannn laugh.gif ....abia astept sa-mi povestesti cum ai ajuns sa maltratezi bietu om de pe strada... blink.gif De cand te-ai facut tu asa rau? :boxing: Acuma e bine ce-ai facut??? :bash: 200 RON pt. ce???....pt. ca te-ai sculat tu cu fata la cearsaf in ziua respectiva??? devil.gif Cred ca la nevasta-ta nici nu-i zici, ca altfel o sa iei tu 10 palme parintesti nu dupa cap, ci in fata capului si 20 de suturi nu in partea dorsala, ci in partea frontala!!! biggrin.gif Vaaaaiii, tu nu esti tot la cap....jur....nevasta-ta stie chestia asta? :brilsmurf: ....oricum acuma deja e prea tarziu.... biggrin.gif

Da, si eu sunt de parere ca Cristian a procedat cum nu se putea mai bine....felicitarile mele arigato.gif ....mare noroc insa cu acel echipaj de politie, ca altfel neghiobul nu patea nimic si-si radea poate in barba, spunandu-si "ce l-am spart si pe asta cu reflectorul meu" :bash: ...se pare ca de data asta politia s-a aflat la locul potrivit si la momentul potrivit....vrem mai multe situatii de acest gen, in care politia sa fie pe bune la datorie, in slujba cetateanului (cum se tot lauda ei), sa fie acolo cand ai nevoie de ea, nu sa fie la cafele la Mol sau OMV sau la o carte in nu-stiu-ce parcare retrasa.... :wave:
TLS-09
Alex nu lasa loc de interpretari, cand spui carte spune si ce joaca. Altfel lumea o sa creada ca s-au apucat de citit baietii. biggrin.gif
AZAZEL
bravo, felicitari, ai procedatdi bine!

gandeste-te ca proiectorul respectiv avea un rol foarte nociv pt ceilalti din trafic. si atitudinea tipului trebuia sanctionata!
Baby Blues
imi inchipui in alte situatii ce s-o fi distrat "taranul "ala cu alti participanti la traficul nostru romanesc. oricum as dori sa-l vad alergand sa plateasca amenda, sa -si ridice certificatul , etc. Oricum daca sughiti sa stii ca te injura biggrin.gif biggrin.gif
Ionut85037
arigato.gif arigato.gif arigato.gif arigato.gif arigato.gif

:minigun: :bandit: :bash: :boxing: BRAVAS ! sa starpim curge-table-pe sosea din astia !
Andrei38283
Tot respectul pt lucrul pe care l-ai facut. arigato.gif La astfel de soferi are trebuie sa le ia si carnetul vreo 6 luni poate le trece pofta de reflectoare si alte prostii dastea. Oricum tipul intra si in categoria care daca vrei sa-l depasesti accelereaza de te trezesti ca ramai paralel cu el pe sosea si cu masina venind din fata.
air_wolf
nu, daca accelereaza se trage de volan dreapta cind esti in paralel, dar vezi sa nu treci la mai mult de1/4 din masina ta ca altfel te faci tu varza si nu el.
lucicop
Adaug si eu felicitarile mele si indemnul sa facem toti asa atunci cand avem probleme in trafic !
Sergiu75148
QUOTE(Skywalker)
Ai procedat corect, eu ii taiam calea il opream si ii testam rezistenta la levier am masinii respective dupa care il incingeam o tura si pe sofer


Daca autorul topicului merita felicitat pentru atitudinea sa, in schimb tu (daca chiar crezi ce scrii) nu esti cu nimic mai breaz decat ala cu Dacia si proiectoru' !
A K U
QUOTE(Sergiu75148)
QUOTE(Skywalker)
Ai procedat corect, eu ii taiam calea il opream si ii testam rezistenta la levier am masinii respective dupa care il incingeam o tura si pe sofer


Daca autorul topicului merita felicitat pentru atitudinea sa, in schimb tu (daca chiar crezi ce scrii) nu esti cu nimic mai breaz decat ala cu Dacia si proiectoru' !


Da, Skywalker, shame, violence is not the answer, desi unii merita cu varf si indesat sa fie ciocaniti :bash: . Ma rog, fiecare cu reactia lui la anumite situatii. A propos de chestia asta: acum multi ani, cu Dacia batrana a tatalui meu, la semafor eram primul, se pune verde, plec in secunda a doua, dar deja era tarziu pen'ca in secunda unu ma claxoneaza ala din spate. In consecinta, plec si dupa 3 metri pun frana. Aud scrasnet de roti, claxoane, iti dai seama. Cand m-a depasit ala, m-am ingrozit: in Dacia aia erau 5 (cinci) membri ai etniei conlocuitoare care ne-a dus atata faima in lume, care imi adresau tot felul de urari de bine si sanatate biggrin.gif. Eram si cu nevasta in masina care, desigur, se inverzise. Daca opream eu masina si ma dadeam jos sa-l iau la intrebari pe sofer? Probabil nu mai eram pe forum acum... :stretcher:
Mihai63349
Foarte bine, frate! 'tu-l in dinti de taran!
Sky, ai si tu dreptate, in principiu. Nu sunt un tip violent, dar uneori mai refulezi.
florin55503
eu am patit cam acelasi lucru ca si adi. mergeape tineretului spre sincai. la un moment dat un forester in spatele me clanxoane disperate, flashuri etc. nu aveam unde sa ma dau in dreapta fiind masini parcate la greu. ma dau totusi cat mai pe dreapta sa ii fac loc dar nu ma depaseste pt ca probabil trebuia sa calce linia continua. ajung la semafor si numai in flasuri si zgomote ma tine. nici nu se face verde si iar faruri zgomete. plec si la mijlocul intersectiei pun frana. in spate se aude scartait de roti. cobor cu un amic la el care e mai voluminos, ma duc la geam si il intreb evident care e problema. cica se grabea f tare si trebuia sa trag pe dreapta. nu vad ca e de la sri si ca e in misiune? dupa injuraturi si amenintari, pleaca in tromba. ma urc in masina nervos il ajung la urmatorul stop si bag faza lunga . apoii il las in pace. la unirii i se urca gagica in masina.
Mihai63349
Binie, maa! Cu deastea sunt obisnuit in Bucuresti! Sa-i vezi pe "pilotii" de pe "autostrada Buc-Pit" ce te mai flashuiesc cand stai pe banda a doua in spatele unui tir ce depaseste alt tir! In mod sigur vor sa te dai la o parte ca ei sa zboare, nu sa stea s-astepte ca fraierul de tine! :puke:
florin55503
eu am un amic care pur si simplu incetinestesi merge ca un melc. la semafordaca pateste cum am patit
eu in momentul in care s-a pus verde baga avariile si cand aproape s-a facut galben accelereaza. sunt unii diseprati de viata care dau flashuri cand abia e verde.
RUE
cred ca in noiembrie a fost la protv la stiri cum un tip filma in trafic si a anuntat si la 112 cum un TIR forteaza traficul, depasiri cu scoaterea celor din fata in afara carosabilului si tot felul de manevre nebune fara oprire si a cerut sa fie oprit indicand numarul, si traseul.

politia a constatat ca soferul cu pricina nu era beat ci doar GRABIT.

1. odata depaseam cu un TICO in torontalului la intrare in TM o dacie si puerilul de la volan a inceput depasirea unei alte masini cand eram langa usa lui...... l-am oprit si cu un calm care nu mi apartine l-am sfatuit (pe incepator) ca daca ii place viata sa fie mai atent.

2. dinspre caransebes la intrarea in lugoj tot in depasirea unei dacii normale, un tip la 50 de ani accelera de la 70 pana la 90 -100 cu mine in parale. si asta de 3 ori, obligandu ma sa ma retrag (si eu tot cu dacie clasica eram) si ciudat era ca ma si vedea.

l-am depasit si l-am oprit si l-am facut prost si nu mai stiu cum pe idiot care statea mut (poate era surdo-mut) si am plecat.

3. tot cu tico veneam de la munte si pe seara aveam faza lunga din spate. fac din avarii ..... si imi porneste (era un nissan patrol) banda cu halogene de pe cabina de ziceai ca vine vaporul din spate.
am incetitnit si apoi am vazut in masina niste ftze mai sportive asa ca ma bucur ca nu i-am blocat...
lucian39835
QUOTE(Skywalker)
Nu era nicio probleme dar tocmai trecea un echipaj de politie cand, eu, tocmai il "mustram fizic" pe cetatean si de aici a rezultat o amenda contraventionala de 200 ron :evil:
Nu am facut mare lucru doar o palma parinteasca dupa cap si un sut in partea dorsala, cam scumpe dar nu ma asteptam sa apara militienii, asta e data viitoare nu mai fac :angel:



Am 2 intrebari, si anume:
1. Care actiune valoreaza mai mult: palma sau sutul ?
2. Oare daca platesti in mai putin de 48 de ore beneficiezi de reducerea de 50 % ?


Multumesc anticipat.


PS Intrebarea e foarte serioasa, si spun asta pentru ca inainte de ....... as vrea sa vad cati bani am la mine.
beer.gif
mani91456
salutare....si craciun fericit...
omul a procedat cat se poate de corect...asa este...prima impresie este ca sa il strangi de gat pe respectivul...dar sant organele abilitate care decid ce sanctiune se da ,dupa caz...dreptate nu ne putem face fiecare dupa cum ne taie capul....si trebuie sa intelegem asta ....chiar daca uneori nu ne convine decizia...trebuie sa fie un inceput...
Catalin41556
Si eu am avut o experienta neplacuta dar din pacate in primul sat nu am gasit nici un echipaj de militieni-ca doar ei stau doar cu radarul...
era un tractor cu remorca plina de fan si normal fara nici o semnalizare noaptea. Noroc ca m-a depasit un vitezoman (el avea vreo 140km, eu approx 120km) si dupa ce termina depasirea regulamentar vad ca vireaza brusc stanga si apoi baga niste avarii. sa-i dea D-zeu sanatate ca acum cine stie pe unde eram daca nu facea manevra si daca nu dadea avarii (probabil pt tractorist-dar oricum au fost f folositoare...). nu merita sa-i fi aruncat o scanteie in fanul ala sa-l vada altii daca vroiau sa-l mai depasesca !!! Si normal ca nu am gasit nici un echipaj pe drum sa le spun de "consateanul" lor care muncea pe la 11 noaptea la carat fan fara nici lo luminitza. NU cred ca incurajaza nimeni "turnatul;" in trafic dar aidoma celui care a deschis topicul trbuie semnalate capcanele inconstientilor din trafic.
drabisan
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul - citat dintr-un spagat pe scaune:)

Probabil concetateanul ala in loc de extensie de penis (care e scumpa) s-a gindit sa isi puna un super-bec sa faca "mishto de fraieri".
Ca bucurestean aurolac ce ma aflu, deseori felicit autoritatile ca nu ne dau voie sa ne luam arme. Pentru ca as fi primul roman de pe CNN care a inceput sa traga pe strada...Si nu glumesc.
In loc de linie telefonica pentru reclamatii, politia ar trebui sa faca o casuta de e-mail unde sa "sesizam" una alta. Si sa se lase cu amenzi pe baza "politistilor voluntari". Ar fi usor sa faca in lege o astfel de functie onorifica.
Eu unul cred ca nu m-as mai desparti de camera mea.

Acum vreun an, pe varianta de ocolire a Ploiestilor, pe unul din cele 2 poduri, coloana de "sepepishatzi" care tineau neaparat sa depaseasca masinile din fata lor desi eu veneam din sens invers. Ei faruri si girofaruri, eu doar flash-uri. Si nu m-am dat din fata aurolacilor pentru ca ar fi insemnat sa intru in pietris cu un pic peste 90km/ora. Am ridicat si degetul mirific si m-am rugat la Dumnezeu sa functioneze air-bag-urile. S-au retras idiotii la omor. Bine, nici eu nu sint prea sanatos la cap. Dar decit sa intru in pietris si automat in parapeti fara sa pot dovedi ca am fost aruncat, am preferat sa vad daca am zile la un impact baban. Nu cred ca as fi scapat, dar, cel putin, nu am inghitit nici o frustrare de la niste idioti platiti din banii mei si angajati se stie cum...
Pina toti om fi egali in fata legii...eu zic ca prea multe nu rezolvam in tara asta. Am rezolva multe daca ne-ar da voie sa ne impuscam unii pe altii vreo 5-6 luni...
BlueWave
felicitari pt. atitudine....
daca toti procedam la fel se face loc in orasele astea si asa prea aglomerate....
scoaba64138
Felicitari si sper sa pot face si eu acelasi lucru in viitor. Dar cum uneori ( prea des ) dau de extrem de multi tacaniti pe sosele, nu imi prea reuseste sa fiu baiat calm.
Pe drumul Arad - Timisoara (retur din Oradea ) ,intr-e localitatile Sagu -Vinga ajung un Opel Kadet. Semnalizez, depasesc ,ma duc in continuare cu 100 ( viteza mea de deplasare ) . Ajung in Vinga ,incetinesc pina la 60 km/h si surpriza , cine vine tare din spate si incepe sa ma baziie cu faza lunga si claxoane ? Normal ,Opelul blink.gif .
Il las sa ma depaseasca ,cred ca avea 90, se duce........
La iesire din Vinga , viteza de croaziera ( 100 ) , ajung iarasi Opelul, aceleasi manevre ( asigurare,semnalizare ,depasire,revenire ). Nici nu ma incadrez bine pe banda si incepe baiatu sa ma claxoneze,blitzuri,stat in c...l meu, etc .Pun semnalizare dreapta si incetinesc un pic sa ma poata depasii.Trece de mine ,merge ce merge cu 100 ,si deodata scade la 60 ( in afara localitatii :bandit: )
Nu am mai rezistat,dupa ce ca imi facuse nervii tocanita , m-am postat in spatele lui am aprins tot ce era de aprins + claxon si cred ca am mers asa cel putin 400 m. Intr-un final ajungem in oras ,il fortez sa se opreasca si ma duc la el si-l intreb daca mai vrea sa vada stereo .
Si primesc un raspuns pe care sincer nu ma asteptam sa-l aud ( tineti-va bine ) : " CE NU ARE VOIE OMUL SA SE DISTREZE ? "
Nu am avut nici macar o replica de dat , mi-a cazut fata si m-am dus inapoi la masina . Acum spuneti ce faceati la faza asta ? Ca eu am ramas :brilsmurf: si fara vreo reactie. Scoatem politia din ecuatie ,ca nu era nici macar un echipaj in zona.
BlueWave
sal,
am vazut "garcea" fara centura ... in minunatele "golanuri" ... nu se pot da in gat... ca ce le strica ceva puncte? ca doar cu noul cr trebe legati si ei .
Mandula
QUOTE(drabisan)
Pentru ca as fi primul roman de pe CNN care a inceput sa traga pe strada...Si nu glumesc.

Bine, nici eu nu sint prea sanatos la cap. Dar decit sa intru in pietris si automat in parapeti fara sa pot dovedi ca am fost aruncat, am preferat sa vad daca am zile la un impact baban. Nu cred ca as fi scapat, dar, cel putin, nu am inghitit nici o frustrare de la niste idioti platiti din banii mei si angajati se stie cum...

Pina toti om fi egali in fata legii...eu zic ca prea multe nu rezolvam in tara asta. Am rezolva multe daca ne-ar da voie sa ne impuscam unii pe altii vreo 5-6 luni...


No offence, dar eu cred ca gresesti fundamental in atitudine. O sa traiesti mai mult daca incepi sa inveti ce e aia toleranta, intelegere, solidaritate, respect, chiar fata de cel care nu le merita. Nu e nicio umilinta sa cedezi, chiar si cand ai dreptate, dimpotriva, e un indiciu al intelepciunii si al bunului simt. Pentru ca daca nu o faci, pe langa faptul ca nu rezolvi problema celor pe care-i blamezi, prin comportamentul tau intri si tu in randul lor. De fapt, cred ca de aia sunteti asa de multi.
drabisan
QUOTE(Mandula)
No offence, dar eu cred ca gresesti fundamental in atitudine. O sa traiesti mai mult daca incepi sa inveti ce e aia toleranta, intelegere, solidaritate, respect, chiar fata de cel care nu le merita. Nu e nicio umilinta sa cedezi, chiar si cand ai dreptate, dimpotriva, e un indiciu al intelepciunii si al bunului simt. Pentru ca daca nu o faci, pe langa faptul ca nu rezolvi problema celor pe care-i blamezi, prin comportamentul tau intri si tu in randul lor. De fapt, cred ca de aia sunteti asa de multi.


Tu ai mare dreptate, nu zic nu, dar pe mine unul incep sa ma lase nervii...E un semn de slabiciune, nu zic nu. Dar de aici pina la a intra in lumea lor e mare diferenta. DA, acum vreo 2 zile imi venea sa o omor pe o idioata care in mod evident s-a bagat in intersectie pe rosu si s-a oprit, neavind loc, dar blocind toata intersectia.
BTW: vezi un film numit Idiocracy. E facut de ala de a facut Beavis and Butthead. Genial! Ideea lui e identica cu a mea, daca nu-i omorim acum, cit nu sint majoritate...
Glumesc, nu as omori nimic, dar problema e grava....
Mandula
:bash:
Mandula
De acord cu tine, poblema e grava. Daca ceea ce am calificat eu grabit drept o atitudine gresita nu e de fapt decat un impuls de moment, e cazul sa aduc clarificari. Ceea ce voiam sa blamez era o atitudine total neproductiva care apare des drept consecinta unor comportamente ale colegilor soferi total in afara respectului fata de ceilalti participanti la trafic. Cred ca nu astea sunt solutiile de rezolvare a problemei: de exemplu, nu te apuci sa te intreci cu unul care merge cu 100 in oras, sau nu te apuci sa claxonezi isteric, prelung (intotdeauna se gasesc si altii care sa faca la fel), minimum cateva zeci de secunde, pentru nesimtirea unuia parcat pe avarii pe banda ta. Nu faci decat sa agravezi situatia naspa deja existenta.

Se pare insa ca suntem de fapt pe aceeasi lungime de unda, doar ca m-am grabit sa te etichetez intr-o anumita categorie, motiv pentru care imi retrag cuvintele cu scuzele de rigoare.
daniel88712
eu dak eram in locul tau ii trageam 2 in bot k sa nu mai poata minti...in plus,ii luam tot eu permisul si ii mai trageam ink 2 in bot (glumesc) elelalte 2 precedente biggrin.gif
Concluzie : a fost buna si reactia ta! biggrin.gif :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.