Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme cu cauciucurile la octavia tour!!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
claudiu86974
am si eu o problema si nush cum o pot rezolva,poate imi puteti da voi un sfat. am cumparat o O1 acum o luna.totul bine si frumos pana cand un prieten de-al meu s-a uitat la cauciucuri si a vazut niste nereguli si anume cauciucurile au niste neregularitati pe lateral un fel de "busoalce" mai mici. dar multe.m-am uitat si la alte masini si nu am vazut asa ceva nici macar la logan.m-am dus la service-ul skoda din galati si s-au uitat la ele si mi-au spus k ei nu sunt specialisti in cauciucuri si ca din punctul lor de vedere totul e ok aratandu-mi alte masini cu aceleasi cauciucuri MATADOR ELITE 2 care erau le fel k ale mele.
ce pot face eu in cazul asta??voi aveti aceleasi probleme cu cauciucurile?
multumesc anticipat
DORU
Salut!

In mod normal, la predarea/primirea masinii se intocmeste un proces verbal. In plus, clientul inspecteaza atent masina pt depistarea eventualelor hibe sau probleme. Ai facut asa ceva?

OK, sa zicem ca mai exista o posibilitate: fiind in garantie, daca se gasesc defecte de fabricatie, acestea se inlocuiesc gratuit. Asadar, cere-le celor de la IVAS acest lucru. arigato.gif
bogdan43846
Cauciucurile Matador sunt cele mai proaste cauciucuri posibile!!!
Lucian72846
Pe certificatul de garantie este specificata seria anvelopelor cu care a fost echipata masina ta de fabrica . In cazul in care aceste anvelope au defect de fabricatie , dealer-ul are obligatia sa-ti schimbe anvelopele in regim de garantie service , fara implicarea ta din punct de vedere financiar .
CORINA78858
D-ule Claudiu, vreau sa va spun ca intamplator am citit despre problema la masina d-stra si as dori sa va ajut sa lamuriti problema. Eu lucrez la Skoda in Galati si am ramas uimita ca totusi nimeni nu s-a intrebat ce se intampla cu aceste anvelope. Poate fi un defect de fabricatie, pot fi anvelope proaste sau poate fi o utilizare neadecvata (multe gropi in viteza sau borduri luate in timpul mersului). Chiar si asa, va invit daca vreti sa primiti un raspuns clar, la sediul firmei, pentru ca daca este defect de fabricatie cei de la serviciul Relatii - T.G. sunt obligati sa va dea tot ajutorul. Va trimit MP cu numarul de telefon daca vreti sa luam legatura fiindca raspunsul de genul "nu suntem specialisti in anvelope" nu mi se pare un raspuns normal de dat unui client si ar fi bine sa combatem impreuna aceste "defecte de atitudine" daca este cazul. O zi buna.
Lucian72846
O interventie la obiect ce da dovada de profesionalism ! arigato.gif Multumim !
DORU
Corina, multumesc pt sprijin. arigato.gif
CORINA78858
:romania:
Uite o iconita sugestiva daca uitam cumva de unde venim si pe cine trebuie sa iubim si sa respectam.....eu incerc sa nu ma fac ca uit si chiar imi pasa.:wave:
claudiu86974
ma bucur k am atras atentia si unei persoane de la ivas.acum eu am spus exact ceea ce mi s-a intamplat si raspunsurile care mi s-au dat.acum daca dumneavoastra ma puteti ajuta sa-mi rezolv aceasta problema v-as fi recunoscator.
va pot spune k nu se pune problema luarii unor gropi cu viteza pt k masina are 1700 de km
si cand am sesizat aceasta problema avea 1000 de km asa k crd k nu se poate pune aceasta problema.
va pot cauta la sediul ivas?
multumesc
TLS-09
E o problema cu Matadorul. Nu sint foarte calitative ci dimpotriva. O chestie amuzanta am patit si eu cind m-am dus la Skoda pt altceva si uitindu-se la cauciucuri un tip de la service mi-a zis "Nu va mai luati din astea ca-s proaste". Evident a omis ca asa venise masina din fabrica avind Matador asa ca nu prea aveam de ales. Trebuia sa-i spun "nu mai puneti voi din astea".
Oricum la primavara le schimb si eu ca au 42.000 si nu mai vreau sa le tin.In plus umflaturile alea "micute dar multe" le am si eu.
CORINA78858
Veniti cand puteti la mine la sediu, in showroom la vanzari si intrebati de mine. Sunt curioasa sa vedem, din moment ce aceste anvelope sunt atat de proaste , daca au fost cazuri in care s-au schimbat in garantie. Luni ma interesez si eu la service ce este de facut in acest caz. Oare acest tip de anvelope se pun pentru toate tarile sau doar pentru Romania...? Oricum trebuie sa incercam sa vedem ce rezolvam fiindca banuiesc ca nu sunteti singurul in aceasta situatie. Cred ca ar trebui semnalat foarte serios aceste probleme mai sus la importator, dar sa vad intai ce raspuns pimesc de la baietii nostri. Va astept oricum la sediu.
Jeff
E o problema cunoscuta in multe reprezentante Skoda faptul ca aceste anvelope Matador sunt slabe calitativ. Pe la vreo 30000km m-am dus la reprezentanta locala din cauza unui zgomot ca de rulment uzat. Baietii mi-au aratat instant cauciucurile mele care parca se patratisera, nu mai erau circulare. Le-am schimbat cu alt tip si de atunci nu s-a mai intamplat.
TLS-09
Jeff zice bine acelasi zgomot si aceeasi explicatie am primit-o si eu. Din pacate depasisem garantia asa ca le voi schimba dupa cum am mai spus.
ionut83652
se stie fratilor ca cauciucurile matador is printre cele mai proaste si printre cela mai ieftine!dar e normal ca skoda fiind produsa in cehia si de asemenea si matodoru sa fie asa! insa in germania skoda vine echipata cu continental!(cei drept tot in cehia facute)dar is continental!mai departe trageti voi concluziile!si inca ceva cauciucurile matador cu care vin echipate masinile is foarte bune!ia incercati matador de asta de se vand pe la noi is dezastru !dupa 20mii km la un drum de it au facut explozie 3 din 4!si 3 din 4 nu pentru ca unu era mai bun ci din contra ala expoldase cu o saptamana in urma!ori eu pana la matador si debica nam vazut cauciucuri in sec 21 sa explodeze asa din senin! biggrin.gif
CORINA78858
E clar. Pentru Romania special Matador la oferta...Colegii mi-au spus ca acum ceva timp nu mai stiu exact veneau cu Continental. Dupa aceea s-a pus Matador 1 care erau foarte proaste si in urma sesizarilor s-au schimbat cu Matador 2 care ar trebui sa fie mai bune. La noi in service nu au venit cu probleme de genul explozie sau altceva grav dar ma gandesc ca poate nici nu-si spun toti nemultumirile. Eu zic ca daca ar fi mai multe cazuri semnalate poate ar fi sanse sa ne ia mai in serios si sa ne alinieze la standardele normale. De exemplu cand am fost in Cehia, la Mlada B. este un showroom pe langa fabrica si am intrat sa luam oferte sa le comparam cu ale noastre. Masinile sunt mai scumpe dar vin altfel configurate cu mai multe dotari standard care la noi sunt in lista de optionale. Deci exista un standard pentru fiecare tara iar la noi s-a cautat o configuratie in asa fel incat masina sa fie multumitoare si acceptabila la pret. Diferentele pe care le-am sesizat au fost numai la dotarile standard. Imi pare rau ca nu m-am uitat si la anvelope! Posibil sa fi fost si alte diferente care mi-au scapat.
TLS-09
Un prieten si-a luat la o diferenta de o luna si avea Continental. Dupa ceva vreme am vazut la ei la showroom iarasi cateva modele care aveau Matador, iar unele evident Continental. Asadar nu stiu ce sa mai spun, cum ti-e norocul asa le nimeresti ca de discutat cu dealerul ce fel cauciucuri se pun nu am auzit pe nimeni sa o faca.
Silviu84641
Un prieten care si-a luat-o acum 1 an are pe ea Continental, eu am Matador. El are si beculet in usa cand sta deschisa, sa te vada de departe daca e noapte, la mine e doar chestia aia rosie, reflectorizanta... chestii micute, dar care conteaza. Deocamdata, nu prea am ce sa le reprosez caucioacelor, dar nu au decat 1000 de km, sa vedem cum se comporta la iarna. Pe Dacie am avut Matador care au crapat foarte repede... unul a facut galma dupa cateva sute de km, fara gropi luate fara nimic, altul a explodat pur si simplu in mers, in 3 sec era pe janta si celelate doua au facut si ele galme, galmulite si incepusera sa le iasa sarmele la cateva mii de km :minigun: :puke:
alcris01
O intrebare pentru Silviu. Ai scris mai sus 90 CP (deocamdata), referitor la masina ta. Sa inteleg ca se mai poate mari puterea motorului prin chiptuning? Cu cati cai si la ce pret, eventual un service serios care poate face aceasta modificare in Bucuresti. Multumesc.
claudiu86974
o sa vin la sediu skoda cat mai rpd posibil. cu privire la schimbat cauciucuri pe garantie nu prea crd pt k eu cd am fost la service ei nu au vazut nici o problema si crd k raspunsul care l-am primit eu l-au primit si altii care au venit cu aceeasi problema daca au mai sesizat si altii. aceste cauciucuri sunt puse doar pe masinile pt romania pt k in alte tari gen italia,spania sunt puse continental. eu nu vreau sa ajung sa ma duc la service cu zgomote precum jeff si sa-mi arate cauciucurile din moment ce eu am fost si am sesizat aceasta problema.
cat despre aceasta configurare pentru fiecare tara ar trebui sa se faca cu optiuni de genul gemurilor electrice spate, ESP etc. nu cu cauciucuri care sunt esentiale.
pana la urma considerati k ar trebui sa mi le schimbe pe garantie sau nu?
sau pana la urma ma duc eu sa-mi cumpar altele k asa se face in romania cumperi masina la 15 000 de euro cash si dupa 1 luna mai dai in 300 - 400 de euro pe cauciucuri?
DORU
Claudiu, 2 probleme:

- mai intai, o rugaminte: conform regulamentului forumului masini.ro, pe care te invit sa-l recitesti, nu se foloseste limbajul mIRC. Renunta asadar la prescurtarile respective. Mutumesc.

- asa cum ti-au scris si mai sus Lucian, Corina si subsemnatul, anvelopele tale se vor schimba cel mai probabil pe garantie.
Bogdan76299
Si eu am octavia tour, am verif. pneurile si nu am semnalat nimic neobisnuit....poate niste poze ar fi mai elocvente sa intelegem despre ce e vorba
CORINA78858
In general pasii sunt urmatorii: daca la service se constata ca ar fi defect de fabricatie (specialistul constata eu nu-mi pot da cu parerea pentru ca nu sunt pe specialitate) se schimba. Daca nu este evident ca ar fi defect de fabricatie se trimit la Bucuresti la analiza. Raspunsul vine de acolo daca face sau nu obiectul garantiei. Important este sa se stabileasca daca exista un defect sau nu si nu sa tragem concluziile inainte de a se da un verdict. De aceea fiecare client are dreptul sa ceara o explicatie si o analiza in cazul in care nu este convins de raspuns. Repet la noi in service au fost semnalate destul de rar probleme de acest gen ceea ce nu exclude totusi posibilitatea ca un client sa aibe totusi probleme la masina. Repet : pentru a evita nemultumirile si incertitudinile este necesara o analiza si o concluzie.
CORINA78858
Si inca ceva: clientul are dreptul sa ceara orice lamuriri legate de garantie si de asemenea putesti gasi in certificatul de garantie al masinii detalii despre ce inseamna defect de fabricatie si ce nu face obiectul ei.
claudiu86974
in primul rand imi cer scuze ca am folosit limbajul Mirc. de acum voi scrie corect.
in al doilea rand tin sa multumesc tuturor pentru sfaturile date in special Corinei. sper k voi rezolva aceasta problema.
multumesc inca o data tuturor.
Butnaru71161
ce inseamna "k"?
Adr1an
k = ca (este un limbaj prescurtat care a devenit foarte uzual in ultimul timp. ar fi bine sa fim pe intelesul tuturor :ban: )

blush.gif
Butnaru71161
"ca" se scrie "ca".
k nu este limbaj de Mirc?
ai spus ca nu mai folosesti limbajul de mirc
Lucian72846
Suntem off topic . Haideti sa vorbim corect gramatical despre anvelope !
DORU
QUOTE(claudiu86974)
in primul rand imi cer scuze ca am folosit limbajul Mirc. de acum voi scrie corect.


Claudiu, multumesc inca odata. Este nevoie doar de putina atentie... arigato.gif
claudiu86974
ai dreptate mai multa atentie imi trebuie dar cam greu cu ea :angel:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.