Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme mini one
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
ddddd89197
Buna ziua. Citesc forumul de mai mult timp dar aceasta este prima oara cand postez. Am un mini one pe benzina, motor de 1600 cmc , 90 cai putere din 2003. Masina are la bord aproximativ 34.000 km.
Din pacate consumul este foarte mare si nu stiu de ce. In cartea tehnica scrie ca in oras ar trebui sa consume 8.7 litri desi pe siteul oficial din romania consumul urban declarat este de 9.6 litri la suta de km. Problema este ca masina consuma mult mult mai mult. Am observat ca la suta de km mananca 13 litri!!! Fenomenal de mult. Am dus masina la service la Bavaria si cei de acolo mi-au spus ca o bujie nu functioneaza corespunzator si astfel am decis sa le schimb pe toate. In rest, mecanicii mi-au zis ca mini-ul este in stare perfecta. Stiu sigur ca nu am fost tras pe sfoara pentru ca un bun prieten are o cunostinta la Bavaria si a pus o vorba buna pentru mine. In continuare nu stiu ce sa fac. Le-am spus din nou ca masina continua sa manance mult dar ei zic ca este in regula ca au bagat-o pe calculator. Vreau sa precizez ca masina nu a fost lovita si km sunt reali service-ul fiind facut permanent la Bavaria.
Pe internet pe diverse forumuri am citit ca este normal pentru un mini one sa consume cu aer conditionat cam 10-10.3 litri in oras. (motoarele actuale de pe mini sunt facute de bmw in colaborare cu chrysler si au un defect: consuma mult). Eu as fi multumit daca nu ar manca mai mult de 10.5 litri in oras pentru ca oricum nu planuiesc sa tin masina mai mult de 1 an jumate.
La drum lung in schimb mananca foarte putin pentru un benzinar (cel putin asa cred): cam 6 litri cu aer conditionat si cam 5.6 fara.
In plus as mai avea on intrebare. Masina este dotata cu un computer de bord. Am auzit de la o cunostinta ca acest computer arata un consum mediu real doar la drum lung. Cu alte cuvinte mi-a spus sa nu consult computerul de bord in oras pentru ca va indica valori eronate(ceea ce nu am mai facut pentru ca ma speriam: afisa un consum de 15.7 litri).
Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Masina nu vreau sa o vand pentru ca este in stare foarte buna ( exceptand consumul) si in plus are destule dotari pentru o masina din clasa mica. Acum imi pare rau ca nu am luat dieselul...era totusi cam puturos...
Astept raspunsurile dumneavostra si sper sa nu va fi plictisit cu postul meu mult prea lung.



PS. Vroiam sa mai intreb daca ceea ce afiseaza computerul de bord este consum instantaneu sau mediu. La inceput am crezut ca este vorba de consum mediu...dar...tinand cont ca la stop arata constnat peste 15 litri ma gandesc ca este instantaneu. Nu am gasit nici o referire cu privire la aceasta problema in carte tehnica. O voi mai rasfoi cu mai multa atentie in curand.
Sorin82761
Nu te lua dupa consumul Instantaneu ... e oricum orientativ ... , eu cand pornesc de pe loc imi arata 20 L , dar consumul conteaza foarte mult si de aglomeratie si stilul tau
Uite eu am avut un Punto motor 1.2 60 hp , care afara imi consuma 5 dar in oras la condus sportiv ( chiar foarte ) , imi lua si 13
Am avut ocazia sa conduc si eu mini cu motor 90 hp ( foarte draguta masina ) , si sincer te cam indeamna la un condus sportiv
Watcher
Cand zici ca consumi 13%, e de pe bordcomputer sau intre 2 plinuri? Calculul corect este intre 2 plinuri.
Referitor la ocnsumul instantaneu, el arata 'cat ar consuma masina daca ai merge 100km exact ca in clipa aia' deci normal sa nu fie relevant la semafor, la pornirea de pe loc sau in mijlocul unei depasiri smile.gif

13% in oras fara sa mergi agresiv si fara sa stai numai in blocaje este intr-adevar prea mult.
ddddd89197
Buna ziua. Cand spun ca masina consuma 13 % ma refer la faptul ca am calculat aceasta valoare intre 2 plinuri. Referitor la computerul de bord banuiam ca valorile afisate in oras sunt irelevante dar aveam nevoie si de alta opinie. Tin sa mentionez faptul ca nu conduc agresiv deloc: pornesc normal de la stop si nu supraturez masina( dar nici nu o subturez). Va multumesc pentru raspunsuri si astept in continuare alte idei.
eddie
Asta e consumul la motoarele pe benzina.
Cunosc pe cineva care cu un C3 de 1,1(!) nu iese niciodata sub 10l/100 km in oras !
ddddd89197
Eddie ai dreptate cand spui ca trebuie sa ma astept la un consum mare in oras dar totusi 13% e mult prea mult. Am luat legatura pe internet cu un alt posesor de mini one si acesta sustine ca masina mananca in oras 10.5% , valoare mult mai buna zic eu. Repet : masina nu o conduc agresiv si in plus au condus-o si parintii mei si la ei consuma la fel. Daca aveti alte idei va rog frumos sa nu ezitati sa le impartasiti.Va multumesc.
Florin50070
Tinand cont ca atunci cand stai la semafor motorul merge la relanti, ca doar nu esti la formula 1, chiar si acel consum instantaneu e o aiureala. Cum sa arate peste 15 L la 700 rpm sau cate or fi ele ? La a mea cand sta la relanti cu motorul pornit arata doua liniute, nu arata nici un consum.

Parerea mea e ca ar trebui verificata si sonda lambda care daca e defecta da niste consumuri de te sperii.
ddddd89197
Salut. Intr-adevar si mie consumul instantaneu afisat de computerul de bord( peste 15%) mi se pare exagerat chiar daca nu ar trebui sa tin cont de el in oras. Stiu pe cineva cu un Nissan Micra cu motorul de 88 cp (de 1.6 parca) si computerul de bord ii afiseaza un consum instantaneu de sub 9%.
Repet: am dus masina la Bavaria si cei de acolo au spus ca este totul ok...Nu stiu ce sa zic...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.