Help - Search - Members - Calendar
Full Version: miroase nasol cand pornesc aerul conditionat
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
popescu81799
salutari,

vorbim de un mitsubishi lancer 02

cand dau drumul la aer conditionat incepe sa miroasa nasol rau de tot (o combinatie de picioare nespalate si o tona de praf). mirosul trece in 30-50 de secunde, pe urma totul e perfect. inchid aerul si ramane doar ventilatorul normal....surpriza...acelasi lucru. trece in acelasi timp. dupa ce merg o perioada iar vreau sa dau pe aer....din nou...acelasi miros...si asa mai departe. Oricat as merge face asta de fiecare data cand schimb "cu aer" sau "fara aer".

am fost la doi "specialisti". Unul spunea ca ar trebui sa dea totul jos, sa ajunga la instalatia de aer si sa vada daca e ceva cumva inauntru. al doilea nici nu a pomenit de asa ceva a spus ca el stie ca e de la un filtru de aer (altul fata de cel principal de langa motor...spunea ca ar mai fi un filtru undeva in bord cand se ramifica...blablabla) - nu l-am crezut.

un amic spunea ca ar putea sa fie calitatea freonului foarte naspa.

ce parere aveti?
merci

p.s. de spalat m-am spalat pe picioare, va asigur ca nu asta e problema. multumesc anticipat celor care s-au gandit la varianta asta.
HalbaSus
In mod normal mirosul nasol din aerul conditionat (care apare in diferite variatiuni cam pe la toate masinile din cand in cand) se datoreaza condensului creat de aerul conditionat, umezeala pe care se dezvolta niste bacterii imputite (adica put) biggrin.gif.

Solutii ar fi:
- Diverse spray-uri care se sufla in instalatia de climatizare. (sunt multe tipuri, unele se sprayaza in masina apoi se da drumul la instalatia de climatizare la maxim + recirculare + motorul pornit)
- schimbarea filtrului de polen (despre ala vorbea al doilea mecanic, desi nu stiu daca ajuta)
- Ah... si cica daca inainte sa opresti masina mergi cateva minute fara AC-pornit (deci doar cu ventilatorul) atunci nu o sa se mai formeze condens, deci nu o sa mai puta.
Legionaru'
Am vazut la o emisiune tv o firma de servicii auto care se ocupa si de scosul mirosului neplacut din instalatia de AC cu ajutorul unui aparat care introducea pe instalatie un fel de fum si dupa o perioada il tragea afara!
James Kilowatt
Eu cred ca trebuie inceput cu filtrul de polen, care de obicei se impute in doar cateva luni, mai ales daca masina sta pe sub copaci. Eu pe al meu il scot in fiecare luna, il suflu cu aer, il spal cu dusul cu presiune si il usuc/dezinfectez in cuptorul cu microunde biggrin.gif. Dintr-un motiv care imi scapa filtrul asta la e Nubira mea de 3 ori mai scump decat cel de aer.

Apoi, spayurile alea la mine chiar au efect. Dau drumul la ventilator la maxim si bag spray (de fapt arata ca o spuma) in cutia filtrului de polen, iar ventilatorul il imprastie in toata instalatia. Fac figura asta in toate pozitiile de introducere a aerului, inclusiv bag spray in fanta unde trage aerul de recirculare.

Am vazut si eu o reclama la un magazin auto la o dracie care iti baga fum in toata masina, ca sa te scape de mirosuri, insa nu am incercat.
popescu81799
merci mult pentru sfaturi.

o sa incep cu cautarea/curatarea filtrului de polen, apoi o sa ma interesez si dupa un spray de care ati spus voi mai sus. Interesanta oricum si varianta aceea cu fumul pe care il baga in sistem si mai apoi il scot.

"MR28673"...cam cat costa un spray de acela despre care spui tu....ai vre-o denumire a lui?

merci mult
popescu81799
"HalbaSus"....merci pentru idee, dar am incercat mai demult varianta aceea cu mersul si apoi pornitul aerului si pe cea cu opritul aerului inainte sa parchez....nu m-a ajutat deloc din pacate.
James Kilowatt
La mine e 16 euro cel mai ieftin. Eu am folosit un tub de 3 sau 4 ori. Din pacate am uitat marca, e unul care miroase a eucalipt si o marca care face tot felul de aditivi. Vine cu un furtun care se monteaza in capul sprayului ca sa poti baga in locuri incomode, cum ar fi cutia filtrului de polen.
Mihai63349
Vezi sa nu fi uitat butonul de recirculare. Am vazut ca multi uita de el.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.