Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PDA ghinionist
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
HalbaSus
Ok, nu stiu ce rost are acest topic dar cum oricum suntem in off-topic imi permit si eu sa imi revars oful.. blush.gif

Am hotarat ca urmatoarea imbunataire pe care o voi aduce masinii va fi un PDA cu GPS incorporat... nu de alta dar am un simt al orientarii catastrofal blush.gif . Ca orice "educated customer" am inceput sa caut review-uri despre PDA-uri, am intrebat prieteni, etc... am ajuns la concluzia ca Asus A636N e PDA-ul cu cel mai bun raport pret/calitate, un mare avantaj era ca pachetul continea si incarcator de masina si suport pentru montarea PDA-ului in masina, si am inceput sa-l caut.

1. Prima faza a fost sa trec pe la toate magazinele de specialitate. Ghinion, nu am gasit decat PDA-uri Mio, care erau cotate mai slab decat Asus-urile.

2. A doua faza (la recomandarea unui prieten care achizitonase un aparat identic) a fost sa comand unul de pe internet... zis si facut... am comandat un PDA Asus A636N de la un magazin online.
Peste 2 zile PDA-ul ajunge la mine... si... stupoare... PDA-ul nu functiona... deloc... nu facea nimic, nu se incarca, nu pornea, nada. Il trimit inapoi la magazinul care mi l-a trimis prin aceasi firma de curierat, fiind vina lor nici nu platesc eu transportul... buuun... credeam ca problema e rezolvata, mai ales ca odata ajuns inapoi la magazin, peste cateva zile sunt sunat ca PDA-ul a fost reparat si mi-l trimit inapoi si ajunge intr-o zi sau doua (adica ieri sau azi).

3. Ieri nu a venit, sun la firma de curierat, imi spun ca nu a fost inca trimis... azi nu a venit, sun din nou la firma de curierat... imi spun ca nu a venit, si cel mai probabil nici nu o sa vina pentru ca masina care transporta marfa de la bucuresti A FOST JEFUITA :bash: :bandit: ... Stupoare... ii intreb ce se va intampla cu coletul meu... imi raspund ca marfa a fost asigurata dar inca se fac investigatii. Sun la firma care a trimis PDA-ul in speranta ca cineva a fost uituc si nu mi-a trimis PDA-ul... ghinion... a fost trimis exact cu acel transport :bash: ... le spun ca transportul a fost jefuit... ei imi spun ca nu au ce face pana nu comunica cu firma de transport... eu foarte suparat :evil:

Luni ii sun din nou sa vad care mai e evolutia "jafului"... ah... si faza cea mai enervanta e ca nevasta-mea (care oricum nu prea agrea ideea cheltuirii de bani pe gadgeturi) imi tot zice faza cu "I told you so" pentru ca am cumparat de pe internet... Doh... cat de ghinionist poti sa fii ? :bash:
guerilla
mai aprinde si tu cate o lumanare din cand in cand. cel putin asa zice bunica-mea blush.gif
f1anatic
Mi s-a defectat GPS-ul saptamina trecuta...2 butoane nu mai luminau. In rest functiona perfect. Sun...imi dau autorizatie de trimis inapoi. Il trimit. Ieri gasesc altul la usa - sa fac infarct 800 de dolari lasati la indemina oricui in fata casei. Lasam asta...ma joc cu el...nu mai gasea adrese cind bagam codul postal. Incerc sa fac un upgrade sugerat pe site-ul firmei...2 ore mai turziu ecranul nu mai era luminat. Am sunat in dimineata asta...si dupa ceva palavre...l-am trimis si pe al 2-lea inapoi la firma. Alti 20 de dolari.
guerilla
asta imi aduce aminte de o faza foarte ilara dar si trista in acelasi timp.
o mare firma s-a hotarat ca la un eveniment pentru dealeri, sa aibe laudabila intentie dealtfel, de a face cadou fiecaruia cate un PDA. partea proasta e ca foarte multe nu functionau laugh.gif
Watcher
Halba, chiar ca ai ghinion. Eu am acelasi model (fara N de fapt) si sunt foarte multumit de el pe partea de GPS.
Pe partea de A din PDA mi se pare insa prost si nu e vina lui, ci asa sunt toate. Cand te pricepi putin la calculatoare si esti obsnuit sa stii ce se intampla inauntru e exasperant sa ai doar sculele pe care le ai la WM5.

Cu cumparatul de pe net, stii cum e cu statistica: trebuie sa mai cumperi de mai multe ori ca s-o poti convinge pe nevasta ca tu ai avut dreptate biggrin.gif:D

Eu am optat pt solutia la jumatate: am gasit pe net, i-am sunat pe aia si l-am negociat cu o reducere devreo 400 ron in conditiile in care mi l-a adus el gata configurat cu IGO. Mi-am luat-o ulterior cand am 'cumparat' tomtom de la ei pe card sd blush.gif

Ce soft vrei sa folosesti pe el? (da stiu, invart cutitul deocamdata)
HalbaSus
igo am auzit ca ar fi cel mai detaliat (ma intereseaza foarte mult sa am harti la nivel de strazi... ca daca vreau sa ma duc la cluj sa zicem stiu drumul pana acolo si singur... dar daca in cluj vreau sa gasesc o adresa ma c..c pe mine... desi am locuit acolo 3 ani).

A cumparat si nevasta-mea de pe net un cuptor... dar imi tot zice ca firma respectiva avea service si in oradea, si cuptorul a costat de vre-o 3 ori mai putin decat pda-ul smile.gif.

Eu vreau sa-l folosesc 90% pentru GPS... ca PDA nu ma prea intereseaza... acasa am desktop, la birou am desktop... de ce sa vreau un minicalculator ceva mai slabut decat ce am acasa sau la birou...
air_wolf
car pc biggrin.gif
Iulian HondaFan
I feel your pain, bro... eu am cumparat zeci de obiecte de pe internet fara probleme...

pana acum :evil: . chiar acu' sunt inca in lupte cu niste idioti: am comandat un televizor de pe 2 sept, trebuia sa vina in 21 de zile. am sunat pe 22 sept zic ca sunt 21 zile lucratoare, adica vine pe 2-3 oct. Ok. :evil: sun marti, zic ca a avut intarziere dar ca ma suna curierul pana la sfarsitul saptamanii. sun ieri zic ca plecat joi seara si vine marti ( astia sunt in Delaware). :bash: o sa sun luni si, daca nu imi spun ca coletul vine sigur marti, ii dau in gat la credit card si le spun sa imi returneze banii ca sunt in incalcare de contract. in plus o sa le pun si o plangere la Better Bussiness Bureau. :minigun:
Mandula
Noi pentru cazuri din astea avem la dispozitie OPC :bash: , adica Oficiul pentru protectia consumatorului, una din cele mai sinistre si inepte institutii... unde e useless sa le faci sesizari, daca tii la sanatatea sistemului nervos si asa seriously challenged de calitatea produselor/serviciilor de care ai parte pe aici...
Watcher
Da, pentru strazi, IGo cam rules. Dar profit de prezenta lui AirWolf pe threadul asta sa intreb: la offroad folositi ROAD sau ce?
Bogdan54824
iGo este în general ok. Singura problemă care am observat-o este că nu prea știe toate situațiile în care este interzis stânga. Uneori nu este mare lucru, dar în alte situații, mai ales în București, te poate da peste cap rău de tot.
RUE
mandula,
eu am facut sesizare la OPC online si au pus electrica sa indrepte o gramada de stalpi de curent la tara la ai mei care se inclinau si trageau firele curent /telefon din zidul casei.
candva electrica a uitat sa puna ciment la baza.

mailul l-am trimis din yemen cu poza de acasa aflata in galeria personala.
AlexTM
IGO-ul este foarte OK, are adrese (strada/numar/sens de circulatie) pentru orasele mari. Nu pentru toate, dar in celelalte poti sa te opresti in centru si sa intrebi smile.gif
Eu nu l-am folosit in Bucuresti, ce-i drept, ci doar in Europa.
Pentru Timisoara, la cit se rascolesc strazile si se reorganizeaza, in curind nu va mai fi de nici un folos sad.gif
Baby Blues
Dupa mine OPC-ul este o institutie care e complet la coamanda politica a reprezentantilor adm pub locale. Mai ales ca -i cunosc si am lucrat u ei . Oricum au salarii relativ medii si au in schimb niste casoaie si masini . dar asta-i alta discutie. Oricum se poate face o sesizare la OPC dar numai sa mai chemi si presa pe langa ei. Atunci sa vezi ce se dau in spectacol. Ii inteleg pe bietii amarati care se cearta cu ei. Stiu ei cu cine au de a face
air_wolf
QUOTE(Watcher)
Da, pentru strazi, IGo cam rules. Dar profit de prezenta lui AirWolf pe threadul asta sa intreb: la offroad folositi ROAD sau ce?


da, se foloseste GPS-ul in care in prealabil este incarcat traseul. evident, exista o prima masina care il face apoi se distribuie la toti smile.gif
mai exista si varianta GPS+harta si vezi unde esti, dar cel mai bine il pui pe record.
HalbaSus
Sper (bat in lemn) ca s-a terminat ghinionul cu PDA-ul... azi sunt sunat de firma de curierat ca stau la usa mea si mi-ar aduce pda-ul daca as fi acasa... nu eram, am trecut mai tarziu pe la ei si l-am ridicat... am intrebat cum de l-am primit din moment ce transportul cu care venise teoretic fusese jefuit, mi-au zis ca teoretic trebuia sa fie pe cel de vineri... care a fost jefuit... dar cineva a uitat de el arigato.gif asa ca a ajuns la transportul de luni, care n-a fost jefuit biggrin.gif

In prima faza sunt foarte incantat... GPS-ul functioneaza perfect (ma rog, IGO-ul imi dadea uneori niste indicatii tampite, dar asta fiindca gresisem eu intentionat la un moment dat "traseul", oricum mi s-a parut nesimtire sa imi ceara sa ma intorc brusc la stanga pe o strada cu 4 benzi delimitate nu doar de linie continua ci si de o "bordura" de vre-o 8 cm inaltime biggrin.gif poate aia cu SUV-uri ar fi putut biggrin.gif
air_wolf
Halba, cit de mult poti sa iti iubesti spoilerele? blink.gif biggrin.gif biggrin.gif si dupa ce ca ai dat banul pe gps, acum nici macar nu vrei sa-l asculti??? :minigun: biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
stati linistiti pentru ca hartile sint relative, nu-s marcate semnele de circulatie (nu pe toate) si nu exista inca o harta complet funtionala a romaniei pe gps.
guerilla
si nici nu va fi in curand pentru ca nu exista volum suficient de achizitii (licente). pe de alta parte, nu stiu cum naiba se asteapta ei sa vanda in conditiile in care cer niste scoruri imense pentru licente ?!?

halba, bine ca ai rezolvat cu pda-ul. beer.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.