Help - Search - Members - Calendar
Full Version: comparatie camere video gama consumer
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
guerilla
am nevoie de un sfat.
vreau sa cumpar camera asta: Samsung VP-DC165WB.
e cu inregistrare direct pe DVD.
n-am avut pana acum jucarie din asta video si nici nu stiu la ce sa ma uit smile.gif la asta m-a atras faptul ca are zoom optic foarte mare 33x si ca baga direct pe dvd, nemaifiind necesar sa mai stau sa descarc pe computer.
aveti alte recomandari?? ati avut samsung? cum s-au comportat in timp?

mersi.

ps. treaba e cam urgenta blush.gif
air_wolf
ia-ti un panasonic cu 3CCD - sint cele mai bune camere la calitatea imaginii - din ea poti sa descarci direct pentru televiziune. parca au si cu inregistrare direct pe dvd.
guerilla
uite domle om serios. astialalti 30 care s-au uitat pe topicu asta n-au zis nimic :bash:

mersi de recomandarea cu panasonic. e cam scumput insa un 3CCD, undeva pe la 2600RON.
eddie
Dar Samsung-ul ala cat te-ar costa ?
guerilla
vreo 2000 ca e oferta speciala.
air_wolf
merita 600 diferenta. are taica-miu un panasonic 3ccd si e excelenta. el a dat pe ea cam 1300$NZ in NZ, deci in jur de 800-900$ acum citeva luni. fiind si corespondent la un TV, a avut nevoie de ea iar materialele trimise de el au fost ok calitativ.
si parca am vazut si mai ieftine, undeva la 2200 sau 2300 la germanos parca...
guerilla
o fi, ca sint mai multe panasonicuri 3CCD. cea mai ieftina 3CCD de la panasonic e app 1800RON. cu obiectiv panasonic (aia de 2600 are lentile leica)
air_wolf
si aia de 1800 cred ca tot leica are... trebuie sa vezi.
laur6
daca nu te grabesti foarte tare si nu ai de gand sa filmezi mult la temperaturi sub 0 grade C, roaga pe cineva sa-ti trimita de afara un jvc everio. au inregistrare pe hard disk de 20, 30 respectiv 40Gb. la noi a aparut numai aia de 20Gb si e destul de scumpa. cred ca de la nemti iti iei de 40Gb in aceeasi bani
p.s. si astea au zoom optic destul de mare.
guerilla
QUOTE(air_wolf)
si aia de 1800 cred ca tot leica are... trebuie sa vezi.

nu, ca am verificat la panasonic.

QUOTE(laur6)
au inregistrare pe hard disk de 20, 30 respectiv 40Gb


si is mai bune astea de trag pe hard disk? macar pot folosi harddiskul ca pe un hard extern cand vreau sa descarc ceva (nu imagini video) ?
laur6
in primul rand iti trebuie vreo 4-5 acumulatori de rezerva si tot nu umpli hard-ul cand filmezi. in functie de setari te duci la vreo 9 ore de filmat numai cu asta de 20Gb; scapi de geanta cu casete sau mini dvd-uri de rezerva care te tin 1 ora.
sincer, nu stiu daca le poti folosi ca si hard extern, nu cunosc tehnologia. dar avand in vedere ca la un mp3 player de ex merge, s-ar putea ca si la camere sa functioneze.
p.s. am mancat din acela! de 40Gb nu exista. mea culpa
Otto73
QUOTE(laur6)
p.s. am mancat din acela! de 40Gb nu exista. mea culpa

Sorry dar sunt si de 60giga.
mike.omega
Domnu Guerilla, sper ca e de la soare laugh.gif
1. Nu vreau sa-mi imaginez cum face chestia aia la 33x optic si zau ca nu stiu cum poate cu optica aia minuscula blink.gif
2. Stabilizator optic de imagine digital, adica degeaba :bash: Mega OIS-ul de la Panasonic e cu ceva ani lumina inainte si chiar isi face treaba, mai bine chiar si decat Canonul biggrin.gif
3. Rezolutia la LCD e mica rau si in zilele insorite o sa te uiti in LCD acoperindu-l cu mana smile.gif
4. Sincer... eu nu mi-as lua asa ceva nici sa ma bati :angel:

http://www.samsung.com/fr/products/camcord...p_dc165wxef.asp

PS: Samsung face monitoare si televizoare, atat biggrin.gif
PS2: Da! Panasonic is better!
Nicolae30758
Panasonic is better, but Sony rules !! biggrin.gif
air_wolf
QUOTE(Nicolae30758)
Panasonic is better, but Sony rules !! biggrin.gif


pentru mine sony e :ban: cam la toate produsele. dupa ce-am luat un diskman din Asia si a crapat dupa 4 luni si n-au vrut astia in romania sa-i faca nimic desi aveam garantie internationala, m-am jurat ca sony nu mai are ce cauta la mine in casa.
Nicolae30758
@air_wolf: sigur dupa ce ai patit asa ceva sunt convins ca nu vrei sa mai auzi de Sony. Dar pentru ca mie inca nu mi s-a intamplat inca nimic...SONY RULES (still) !!! biggrin.gif
Alex-F1
Mmmda....sunt avantaje si dezavantaje, in functie de model.... Si eu mi-am luat asa o jucarie in vara asta....m-am consultat inainte cu diverse persoane care cunosc domeniul asta si am ales asta:

http://www.cameredigitale.ro/eshop/Sony_DC...ie/4/index.html

Raportul pret/calitate este de excelent....cel mai important: are lentile Carl Zeiss si este "made in Japan" arigato.gif ....calitatea filmarii este exceptionala, eu sunt f. multumit de camera, meniu super-bogat, nu ma deranjeaza ca inregistrarea se face pe caseta mini DV....descarc caseta pe PC si apoi se poate inregistra peste de ~ 100 de ori, deci am 5-6 casete pe care le rulez mult si bine! Mie specialistii mi-au spus ca o camera cu inregistrare pe DVD comparabila la calitate cu acest Sony al meu costa cam cu 8-10 meleoane mai mult si cica nu merita diferenta, cele cu scriere pe DVD fiind si mai sensibile si mai putin rezistente in timp....
guerilla
pana la urma ce inseamna ca are 3CCD? blush.gif
un profan ca mine, face diferenta la imagine sau nu?
filmele vor fi vazute in 90% din cazuri pe PC si nu pe TV (unii stiu de ce)
so, treaba cu DVD am inteles-o si am dat drop la solutia asta.
camerele cu hdd sunt mult prea scumpe.
asa ca am ramas pe minidv.
ce naiba sa cumpar?!? ca oferta e foaaarte bogata blink.gif
air_wolf
camerele normale au un sensor CCD si folosesc un filtru Bayer si interpolarea - dezavantajul e ca pe fiecare pixel se pierd 2 culori (filtrul Bayer fiind o ca sita). cele profi primesc informatii de la 3 astfel de sensori: 1R,1G,1B. informatia este distribuita de un sistem de prisme astfel incit fiecare sensor CCD primeste unda necesara compunerii culori. imaginea rezultata est as-is in realitate.
diferentele sint insesizabile de catre un nespecialist sau un ochi neatrenat. pe un monitor obisnuit este si mai greu de observat... 3ccd-urile sint ideale pentru TV sau proiectie pe display cu plasma.
Alex-F1
So, guerilla, cred ca acuma te-ai cam lamurit, asa ca baga-te la ceva cu lentile Carl Zeiss, adica un Sony (ca altceva cel putin in TM n-am gasit) din seria semi-pro DCR HC 23 sau 24....pana pe la 96.....depinde de cat "cascaval" dispui.... biggrin.gif Pe site-ul care ti l-am dat mai sus le gasesti pe toate si le poti compara in liniste! Baftoi! :wave: Sa ne spui si noua ce-ai luat pana la urma.... band.gif
Xalanx
Bai copii, veniti-va in fire... Lentilele Carl Zeiss de la Sony nu sunt Zeiss originale, sunt facute in America sub licenta Zeiss, da? E o diferenta.

3CCD se simte oriunde - si pe calculator si pe televizor, dar mai ales la buzunar. Nu inseamna ca ai o camera "profi" daca e dotata cu asa ceva, dar iti garanteaza o imagine beton. Evident, daca si lentilele sunt bune.

Recomand Canon sau Panasonic. Sony sunt cam scumpe, mai ales pentru partea de electronica. Si kitch-uri de genul touch screen, etc.
f1anatic
copii mosului...voi filmati in 4:3 sau in 16:9 (widescreen). ?
Xalanx
QUOTE(f1anatic)
copii mosului...voi filmati in 4:3 sau in 16:9 (widescreen). ?


Asta in mod normal trebuie sa suporte orice camera, sa fie setabil. Pana si Canon-ul meu vechi de vreo 2 ani si ceva. smile.gif fara sa mai zic ca scoate o imagine aproape de 3CCD tongue.gif
air_wolf
xalanx, iti iubesti camera prea mult biggrin.gif
Xalanx
QUOTE(air_wolf)
xalanx, iti iubesti camera prea mult biggrin.gif


Nici vorba. Nu am mai folosit-o de nu stiu cand, eu sunt pasionat de arta foto, nu de filmari.
f1anatic
XALANX - nu mi-ai raspuns ! 4:3 sau 16:9 ?
Xalanx
QUOTE(f1anatic)
XALANX - nu mi-ai raspuns ! 4:3 sau 16:9 ?


Pentru mine 4:3. Am facut cateva filme pe 16:9 pentru un amic cu un widescreen.
AZAZEL
si eu recomand panasonic cu 3 ccd. super imagine. am vrut si eu un panasonic gs 400, dar intre timp s-a scos din productie. a fost continuata seria cu gs 500 dar am inteles ca este mai slab.

oricum, panasonic. cauta modelul gs 180 cu 3 ccd
Bodi
@guerilla: sa ne faci si noua un review cand cumperi camera... as fi si eu amator, parerea mea.
AZAZEL
am si eu o intrebare?
actualemente electronicele u accize? daca da, cam care este nivelul lor??

ce va fi incepand cu 1 ianuarie 2007?
Otto73
QUOTE(AZAZEL)
am si eu o intrebare?
actualemente electronicele u accize? daca da, cam care este nivelul lor??

ce va fi incepand cu 1 ianuarie 2007?

electronicele se vor ieftini de la 1 ianuarie
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.