Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Consum si benzina folosita pentru Astra Classic II
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
adi.mitrea
Rog moderatorii sa nu stearga acest topic. Am cautat si mai exista discutii tangentiale despre consumul la Opel Astra benzinare insa mereu discutia a ajuns in alta parte. Daca se poate si daca doresc moderatorii, ar fi util ca acest topic sa fie STICKY. In sectiunea "Astra G" sunt prea multe mesaje si sunt greu de urmarit, multe nu sunt la obiect iar altele sunt referitoare la motoare diesel (mult mai numeroase ce-i drept).

Voi incerca eu sa pun aici mesajele pe care le stiu si pe care le-am citit referitoare la consum.

Multumesc pentru intelegere! beer.gif
adi.mitrea
QUOTE(Dorin87189)
Am calculat consumul la un Opel AStra Classic II de 1.4 Twinport si a iesit 8% mediu circulat in regim normal. In carte este scris 6.3% mediu.
ce stiti despre acest lucru este normal? Masina este noua de 2 luni. blink.gif
adi.mitrea
QUOTE(Dorin87189)
Am calculat consumul la un Opel AStra Classic II de 1.4 Twinport si a iesit 8% mediu circulat in regim normal. In carte este scris 6.3% mediu.
ce stiti despre acest lucru este normal? Masina este noua de 2 luni. blink.gif
adi.mitrea
QUOTE(Dorin87189)
Mersi de informatie dar totusi mi se pare o diferenta cam mare, poate si pentru ca este motorul nou.
Mersi inca o data. :wave:
adi.mitrea
QUOTE(adi.mitrea)
Salut!

Tot 1.4 twinport am si eu. In primii 2000 km a consumat de a rupt, scadea acul la benzina vazand cu ochii. Imi lua cam 12% in oras si 7 afara....

Acum la 7.000 km parcursi imi consuma afara: 6,33% si 6,77 (in functie de drum si viteza, a doua valoare am obtinut-o mergand cu 150-180 km/h)
In oras 9,55%.

Mai multe detalii vezi pe sectiunea "Totul despre masina mea"!.

uite si un lik: http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...sc&start=80
adi.mitrea
QUOTE(Mandula)
Consumul din carte este de 4.8 afara si 7.9 inauntru. Ce pot sa va spun e ca in Bucuresti nu am scazut sub 9 (merg decent, oricum nu ai unde sa o cocsezi, la traficul care e), iar pe frigurile din februarie a luat cca 10-11 %. Afara, pana pe la 120 km/h, ia cca 6.5 %, pe la 130 urca la cca 7-7.5%, iar mai sus urca catre 8-9%.
adi.mitrea
QUOTE(adrian4u82)
Tin sa il contrazic pe Mandula referitor la consumul urban! Nu am depashit de 8,2% cu demaraje la 4000 - 4500 rpm pana la treapta a III inclusiv! Iar consumul mixt se situeaza undeva in jurul lui 6,0%. Am mers din Pitest, Costesti, Rosiori de Vede, Alexandria, Cervenia shi retur cu consumul de 6,2%. Viteza de deplasare a variat de la 20 Km/hpana la 110 km/h. Dar sa luam in calcul biciclistii, carutele unele curbe stranse, traversarea oraselor Costesti si Alexandria, shi plimbarea prin sat cu demaraje pana la 5500 rpm inclusiv cu treapta a VI-a.
adi.mitrea
QUOTE(adi.mitrea)
@ adrian4u82: Nu stiu cum scoti tu consumul ala de 8% in oras. In conditii normale de trafic in Bucuresti scot cel putin 9%. In conditii de demaraj puternic nu prea sar de 12% (estimativ, fiindca nu am verificat la pompa).
adi.mitrea
QUOTE(Forbes49937)
Am si eu tot 1.4 twinport dar mie nu imi consuma atat de milt. Sincer voi da-ti niste cifre ametitoare.!2%??? Drumul meu din de la Eroilor pana la Otopeni facut zilnic si la ore variate, adica cam 45km dus-intors imi ia cam 7% mediu mers cu viteza maxima legala +10 . Aerul conditionat iti mai ia cam 0.5l/100km. Asa ca tind sa cred ca voi mergeti foarte "smucit" de aveti asa consum. Pana acum in 17000Km nu mi-a depasit 8.5%. Asa ca eventual treceti pe diesel.
adi.mitrea
QUOTE(adi.mitrea)
Pe traseul București - Pitești - Curtea de Argeș - Transfăgărășan - Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Pitești - București (627 km) mașina a consumat 39 de litri (consum făcut plin pe plin) ceea ce înseamnă un consum de 6,22 litri/100 km parcurși.

București - Constanța și la rând toate stațiunile de pe litoral - înapoi în București + ceva drumuri prin oraș: 48 litri/712 km ceea ce însemna 6,74 %.

Având în vedere că nu am mers deloc la economie, am pornit AC când a fost nevoie, iar pe autostrada tahometrul nu stat mai jos de 120 km/h mă declar foarte mulțumit! :wave:
adi.mitrea
QUOTE(Forbes49937)
Pai cam ala e consumul ptr ca la 120km/h e ideal sa mergi cu ea....Asta ptr consum...Ptr ca daca mergi de ex cu 140km/h se duce cam in 7,5%.....
adi.mitrea
QUOTE(Mandula)
Am facut acelasi traseu ca Adi recent, adica Buc. - Balea - Sibiu - Buc. Masina incarcata, 3 persoane cu rucsacuri mari, AC 90% din timp, suficient de sportiv dupa Curtea de Arges (atat cat permitea calitatea soselei :bandit: ), iar pe autostrada max. 120-130 km/h. Consum plin la plin: 6,7%.

Sincer, mi se pare cam neverosimil consumul dat de Adrian: 5,9 la regim de mers (jumatate de drum) 120-160, si inclusiv cu 190 !!?? Ramane sa ne zica ca avea si 5 persoane in masina cu bagaje full, si a facut consumul asta in a 2-a, cu AC pornit si in panta... No offence, dar e primul benzinar pe care il aud cu consum sub 6% la mers peste 100 km/h !
adi.mitrea
QUOTE(adrian4u82)
Drumul Pitesti-Rm.Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Arad-Timisoara 500 km La intoarcere, pe acelasi traseu, la Deva am alimentat (dupa ce facusem plinu in Pitesti) deci plin pe plin 41 l benzina la 740 km dina asta rezulta ca am mers cu un consum de 5.5%. De viteza nu pot sa spun ca am mers constant, am variat de la 10 la 130 km/h.

Daca ma credeti....bine, daca nu.... va recomand sa faceti si voi acest drum si sa vedeti cat este consumul!
adi.mitrea
Referitor la tipul de benzina cu care alimentam:

QUOTE(Forbes49937)
In toate cartile care le-am vazut eu se recomanda 95. Ideea e ca nu e rau sa pui cifra octanica mai mare, dar daca pui de 95 scoti un consum apopiat de cel din carte. Benzina de cifra octanica mai mare face masina sa mearga mai repede dar creste si consumul de carburant, direct sau indirect. Chestia cu pornitul dupa 5-6 incercari mi se pare o defectiune la o anumita masina nu o chestie generala. Daca respecti pasii porneste la cheie, mai ales la o masina veche. E adevarat ca daca stateam cu casetofonul deschis si eventual cu lumini aprinse cand porneam motorul o lua la a doua cheie dar aia e si datorita bateriei de mica amperaj si oricum ma gandesc sa o schimb dar poate la anul.
adi.mitrea
QUOTE(Mandula)
Eu cred ca are a face cu performantele motorului si calitatea proasta a benzinelor comercializate in Romania, inclusiv la marii retaileri. Se zice chiar ca benzina de 98 de fapt are CO de vreo 95-96, iar aia de 95 de maxim 93, ceea ce impieteaza asupra comportamentului masinii. Nu cred ca e chiar asa, clar ca e mai proasta si mai slaba, dar nici de sute de motoare deteriorate din cauza asta nu am auzit... Pot insa certifica personal ca exista diferenta mare intre OMV-ul de 95 de aici si cel din Austria. Diferenta mare de tot.
adi.mitrea
QUOTE(adi.mitrea)
Despre carburant:
Am cautat in manualul utilizatorului si iata ce am gasit (pagina 114):

"Carburantii de calitate superioara disponibili in comert sunt adecvati. Calitatea carburantului are o influenta decisiva asupra puterii, uzurii si duratei de viata a motorului. In acest sens aditivii din carburant au un rol important. Ca urmare este recomandat sa utilizati doar carburant de calitate superioara cu aditivi.

Carburantul cu cifra octanica prea mica poate provoca functionarea cu mici detonatii. Opel nu-si asuma poate asuma raspunderea pentru defectiunile provocate ca urmare a utilizarii carburantului cu cifra octanica prea mica." (prin urmare daca am probleme cu motorul si benzina aia de 95 cu care alimentez eu este de 94,9 sunt bun de plata)

...................................................

"Aprinderea este sincronizata automat in functie de tipul carburantului folosit (cifra octanica).

Utilizarea benzinei cu cifra octanica 95 va asigura o conducere economica."

Cam asta zic ei in carte si intradevar nu este recomandata benzina cu cifra octanica de minim 98 asa cum am sustinut eu. Chiar si in aceste conditii voi continua sa alimentez de PETROM cu 99+ care este, dupa parerea mea, cea mai ieftina benzina de calitate.

Top carburanti cu care am alimentat pana acum:
1. OMV super 100 (cand era 3,99 lei - de cand ai facut-o 4,10 lei deja am depasit pragul psihologic autofixat referitor la costul unui litru de benzina. Am vazut acum in benzinarii ca se numeste carera 100, costa 4,00 lei si cred ca e aceeasi benzina cu denumire de produs schimbata din motive de marketing);
2. Rompetrol super 98 (acum costa 3,91 lei - mi se pare mult)
3. Top 99+ de la Petrom (3,7 lei) care mi se pare un compromis ideal intre calitate / pret / consum / performanta.
Mandula
Si poti sa faci o comparatie intre cum merge masina cu Petrom 99 si cum merge cu o benzina de 95 (ce ai pus tu, petrom, omv, rompetrol, etc) ? Adik, se simte intr-adevar o diferenta si e aceasta relevanta ?

Eu nu prea am alimentat cu 98, 99, 100, asa ca nu imi permit o parere. Sau poate motorul tau nu a vazut ever benzina de 95 ?

Si dupa ce stabilim asta, trebuie discutat daca asta nu impieteaza asupra functionarii optime a motorului pe termen lung, daca "nu se ard supapele" or something. Poate primim feedbackuri de la unii mai priceputi (cel putin decat mine, care fiind destul de novice, am fost cam conformist si nu am prea iesit din litera cartii tehnice).
adi.mitrea
Pai de asta am facut acel TOP 3 carburanti folositi de mine. De 95 nu am pus niciodata.

Masina a mers cel mai bine cu Super 100, apoi cu 98 de la Rompetrol (nu am simtit diferenta mare intre cele doua). Pe ultimul loc am pus 99+ de la PETROM din cauza ca la relanti sau cand mototul este rece se vede o mica oscilatie a turometrului de 10-30 de rpm (cativa milimetri pe ceas). In mers din nou nu vad o diferenta majora intre cele trei tipuri de carburant.... as zice eu ca 99+ de la PETROM = supe 98 de la ROMPETROL.
Mandula
Eu unul folosesc aproape exclusiv OMV de 95 si nu prea pot sa ma plang, desi nici multumit deplin nu sunt... desigur ca e incomparabil mai proasta decat benzina de "afara", asa cum am mai zis (iar calitatea ei variaza de la alimentare la alimentare, nu imi dau seama pe ce criterii), insa nu am sesizat vreo diferenta fata de Mol 98, de pilda, cu care am alimentat de vreo doua ori.

Tu ai observat vreo diferenta substantiala intre comportamentul masinii alimentate cu 98 (99, 100) si al celei alimentate cu 95 ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.