Fiat a cumpărat 8,4% din Ferrari de la Commerzbank
2 octombrie 2006 13:05:05

Grupul Commerzbank a anunțat, luni, că a vândut participațiunea de 8,4% pe care o deținea din firma Ferrari, companiei Fiat, valoarea acestei tranzacții fiind de 260 de milioane de euro, conform Reuters.
Acest anunț vine după anunțul făcut în cursul săptămânii trecute de Fiat, care s-a declarat gata să ofere 900 de milioane de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru a achiziționa aproximativ 29% din gruparea Ferrari de la băncile care au cumpărat participațiuni din constructorul de automobile Ferrarri în 2002, atunci când gruparea traversa o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.
Fiat a declarat că, odată cu finalizarea acestei tranzacții, va deține 85% din producătorul italian de automobile de lux Ferrari. Compania a vândut 34% din Ferrari unei serii de bănci în 2002 pentru suma de 775,2 milioane de euro.
Din luna aprilie Fiat se află în negocieri cu Mediobanca, banca italiană care a condus grupul de bănci cu ocazia tranzacției din 2002, pentru a răscumpăra acțiunile Ferrari.
Fiat a precizat că speră să finalizeze tranzacția cu Mediobanca și celelalte bănci, printre care se numără Commerzbank și Banca Popolare dell'Emilia Romagna, până la sfârșitul lunii octombrie.

Reporter Gabriel Szekely
Editor Laura Radulescu

sursa: www.newsin.ro ( http://www.newsin.ro/ViewContent.aspx?cid=...32-4a3fed5c61de )