Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alarma Opel Astra Classic II
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Dorin87189
As vrea sa imi pun alarma pe un Opel Astra Classic II . De la reprezentanta mi sa oferit una cu 700 RON si una cu 800 RON, ceea ce mi se pare foarte mult. Au spus ca numai a lor este testata, omologata, autorizata etc etc. Ce parere aveti credeti ca este adevarat sau pot sa imi pun de la o alta firma unde de banii astia imi pun o alarma tare. blink.gif
vlad85961
vezi sa nu-ti zica pe urma ca nu mai ai garntie sau cine stie ce. io am alta problema: unde gasesc un eleron pt un vectra c berlina?! blush.gif
adi.mitrea
Daca masina ta este noua, respectiv in garantie, cumpara-ti o alarma de care vrei tu si monteaz-o la dealer. Manopera ar trebui sa fie de cam 50 de lei.

Alarmele de la Opel, originale GM (MetaSystems), sunt foarte bune. A mea este MOP3 cu senzori volumetrici. Functiile alarmei sunt integrate in cheia de la masina. Mai exista MOP 2, mai ieftina la dealer, cu telecomanda separata.

Tu faci cum vrei...
Succes!
Mandula
Ce preturi au, Adi, alarmele astea ? Si ce stiu sa faca fiecare smile.gif Prin primele pagini ale acestui topic erau unii useri nemultumiti de ele.
adi.mitrea
MOP 3 cum am eu:

- senzori volumetrici (niste chestii rotunde montate undeva la extremele parbrizului in partea de sus a montatilor fata) care daca detecteaza miscare in masina declanseaza alarma. Aceeasi senzori simt cand masina se misca (tractata sau miscata sus/jos) si declanseaza alarma (mi s-a intamplat cand masina a fost defecta si am urcat-o pe platforma. Eu am incuiat masina si dupa ce a plecat platforma alarma a inceput sa sune)
- nu are telecomanda. Alarma se armeaza in 26 de secunde de la apasarea butonului de incuiere a usilor (indiferent daca apesi o data sau de doua ori). Deci pana atunci nu urla indiferent de ce i-ai face.

plusuri:
+ nu are telecomanda, deci comoda (eu tin cheia simpla, fara breloc)
+ este imposibil sa uiti alarma nearmata
+ daca lasi geamurile jos sau uiti sa le inchizi complet si cineva incearca sa bage mana pe geam masina striga dupa ajutor (daca hotul e suficient de rapid si o fura in mai putin de 26 de secunde se numeste ca ai ghinion) blush.gif

minusuri:
- urla daca ai muste sau insecte in masina (sincer mie nu mi s-a intamplat chiar daca a mai ramas cate un tantar in interior dar unii s-au plans de asta. La mine nu porneste nici macar daca este om in habitaclu si nu face miscari ample - ex: misti brat > porneste, clipesti, misti deget > nu porneste)
- nu are senzor de perimetru (eu nu consider asta un dezavantaj neaparat insa poti sa cocosezi toata tabla pe ea si sa-i spargi farurile ca tace malc - sper sa nu fie cazul)
- nu poti sa incui masina din telecomanda de pe cheie fara sa armezi alarma - pentru incuiere cu inchiderea centralizata trebuie sa bagi cheia in usa soferului si sa rasucesti spre dreapta (parca)
- nu ridica geamurile electrice in caz ca le lasi deschise (dar poti baga cheia in usa si sa o tii rasucita spre incuiat cam 5-7 secunde si geamurile se inchid). Am inteles ca exista un modul pentru ridicare geamuri dar nu stiu cat costa...

Cam asta e alarma MOP 3 care costa cam 800 de lei fara montaj. Pana acum nu i-am simtit eficienta! biggrin.gif
daniel valentin89059
QUOTE(adi.mitrea)
Daca masina ta este noua, respectiv in garantie, cumpara-ti o alarma de care vrei tu si monteaz-o la dealer. Manopera ar trebui sa fie de cam 50 de lei.

Alarmele de la Opel, originale GM (MetaSystems), sunt foarte bune. A mea este MOP3 cu senzori volumetrici. Functiile alarmei sunt integrate in cheia de la masina. Mai exista MOP 2, mai ieftina la dealer, cu telecomanda separata.

Tu faci cum vrei...
Succes!


ai dreptate...asa ar tb sa faca...este adevarat ca nu se mai fabrica opel astra classic?
ionut83652
iati o alarma din conert e mult mai ieftina si cred ca si mai bune vezi ungo sau viper sau scorpion is destul de bune cat despre faza cu senzorii la marea majoritate a alarmelor cele peste 2 mil se pot pune toti senzorii astia inchisul gemurilor ala de premintru si senzorul volometric si cel de inclinare iar blocarea motorului au toate deci cu 3-4 mil iti iei o alarma super utilata cu tot ce vrei nu cu 8 mil!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.