Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce aveti cu DACIA
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
iulian3
Nu stiu dar multi sunt porniti in rau impotriva Daciei... Mai toti au pareri rele...Daca stam sa analizam putin lucrurile Dacia nu este rea.Toti care au Dacii se pling,au probleme,nu ii tine masina,se strica..s.a De ce.....?!pt ca nu e expluatata corespunzator. Ei o folosesc la agricultura,in oras, la vinatoare,in comert...s.a Osuprasolicita...cutia,motorul,articulatiile,caroseria cedeaza....are un anumit punct de rezistenta ca la orice alta masina. Cum sa mearga saraca Dacie daca pui 5-6 saci de cartofi,5 persoane in masina si ii dai si JAR!? Acelas lucru se intimpla si cu o masina straina din aceeasi clasa din care face parte Dacia.Toti zic ca nu "fuge,nu are putere" comparindo cu alte masini cu motoare 1600cc,si mai mari.Dacia e cea mai buna masina in raport pret calitate. Multi zic ca nu e finisata....s.a,are defecte...dar nu se gindeste la pretul ei scazut.Daca doresti una mai buna....perfecta nu ai decit sa iti cumperi una straina pe care vei da mai mult...s.a
Toate astea le spun din propria experienta am mers cu f multe masini.asta imi e meseria (tester auto).
mihai5
Exista un banc : stii care este testul unei masini straine la iesirea din fabrica ? - se pune seara o pisica in acea masina straina, se incuie masina, iar dimineata daca pisica nu mai traieste atunci masina este buna; testul pt. o Dacie : se pune seara o pisica intr-o Dacie, se incuie, iar dimineata daca pisica nu a fugit atunci Dacia este buna. ASTA ESTE DACIA !
mihai5
Exista un banc : stii care este testul unei masini straine la iesirea din fabrica ? - se pune seara o pisica in acea masina straina, se incuie masina, iar dimineata daca pisica nu mai traieste atunci masina este buna; testul pt. o Dacie : se pune seara o pisica intr-o Dacie, se incuie, iar dimineata daca pisica nu a fugit atunci Dacia este buna. ASTA ESTE DACIA !
iulian3
)))))) e haios ceea ce spui.....))))) face patre din domeniul S.F
Laurentiu_007
Iulian imi pare rau dar trebuie sa te contrazic.Un prieten are o Nova din '97 si cand a luat-o pe autostrada a si facut o pana la aprox 110km/h.Ti se pare ceva normal?Tatal meu are o Corolla de 6 ani si afacut doar doua peni pana acum.Ce zici???
Cum sa nu ne facem o impresie proasata despre Dacia?Si sa fi sigur ca mai sunt multe exemple care sa "negreasaca" imaginea Daciei.
iulian3
Laurentiu..... )))))))) esti copil....pe bune.Lasa tu pana la roata....la 110 km/h..s.a nu e vorba despre pana...pana de roata... pe care a facut unul cu o dacie 10 pene si unul cu toyota 2 nu poti face asemenea ciomparatie...)) esti ridikol.... Pana la roata face parte din banda de rulare,cauciucul si calitatea lui...s.a Nu poti compara o masina cu alta dupa numarul de pene facute la roti....Dar asta a fost parerea ta asa ai vazut tu lucrurile din punctul tau de vedere.Nui nimik ai dat gres...e ceva normal toti mai gresim si ne facem iluzi .s.a

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-01-21 04:44 ]
Sergiu
Iulian eu iti dau dreptate, deoarece conteaza cum rodezi orice masina si mai ales cum o intretii.Eu am o Dacie din 1999 si pot sa spun ca sunt multumit de masina.
iulian3
Sergiu ma bukur ca esti de aceeasi parere.Majoritatea au uitat de unde au plecat...(dacia).Multi vorbesc si sunt paraleli in domeniul auto,sau daca totusi cunosc ceva cunosc din reviste..,din experientele pe care leau facut pe masina lor....s.a. )) E normal...toti isi lauda masina...dar multi ii cam pun coarne la masina aia...
Apropo Laurentiu!!!!smile.gif))
iulian3
Laurentiu...sa iti dau si eu un examplu...))) cu pana...la roata.
Stau in brasov....si asta vara am mers la mare impreuna cu niste prieteni... 3 masini , eu am un mercedes AMG,ceilalti nova si tico. Pina la Constanta am avut bafta sa fac 2 pene... iar ceilalti nimik.
Dupa tine Laurentiu tre sa intelegem ca nova si tico sunt net superioare fata de AMG.
In concluzie...unul care are trabant si nu a facut nici o pana are cea mai buna masina!!?? Asa e Laurentiu!!
Nu am nimik cu tine dar mai sus...ai sustinut o prostie....
Apropo laurentiu cite masini ai condus...? citi kilometri...?
iulian3
Sergiu!!! Ce e ala rodaj?!
Sergiu
Iulian eu stiu ca rodajul inseamna primii 1000 de km ai masini in care nu poti depasi anumite viteze la treptele de viteza si mai laes anumite rotatii pe minut.O regula foarte importanta daca vrei ca masina sa functioneze bine e ca atunci cand o pornesti sa o lasai sa se incalzeasca cateva minute.Pe scurt rodajul inseamna distanta de km in care toate piesele se "aseaza"
iulian3
Sergiu de aceeasi parere cu tine sunt f multi automobilisti..s.a Eu unul nu cred in rodaj... Ce sa se "aseze " in motor.?!NU vad nimik.Nu sunt deacord cu nimik din tot ceea ce tine de rodaj.
La toate masinile ce leam avut de noi nu am facut nici un rodaj... Singurul lucru care lam facut a fost sa schimb uleiul si filtrul la primi 1000km apoi regulat la 5000km ulei "texaco".
Ii vad pe toti la daci noi sau cu motor nou ca string chiulasa la 500km.))) ce or fi stringind nu stiu....?! Mai ales la Dacia noua...o stringe,.....de ce?! nu imi dau seama...o stringe ce o stringe,o preseaza bine de o subtiaza de apoi ii fac niste reglaje la carburator..s.a si se mira apoi ca de ce sa ars garnitura,de ce nu merge motorul rotund,de ce maninca benzina...s.a
In concluzie ..bine ar fi sa va lasati....de strinsul la chiulasa... si daca va veti lasa va fi mult mai bine!!!
Cit despre viteza....turatie s.a....nu comentez nimik...cu cit motorul e turat mai putin cu atit uzura este mai mica si invers... APROPO RALIISTI!!!smile.gif))

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-01-25 05:13 ]
admin
Iulian sunt semi de acord cu tine in privinta daciei . Pretul ca este mic shi ca la aia ce sa cumparam......nuu. Varmiu are din 2001 dacia shi este multumit dar dupa un an incep sa gata.....discul de ambreiaj, ceasurile de bord , planetarele, pompa de benzina, cablu de frana de mana, franele nici acu nul tzin....in rest este multzumit de consum 6,2 in afara (motor 1600pe injectzie). Dar io unul daca as fii sa aleg intre o dacie noua shi un opel astra din 95 care au aceleasi pretzuri fara retzineri ca mias lua opelu.)))))))) nu este asha??????
Sergiu
Iulian tu din ce judet esti?
iulian3
2! da asa este si as alege tot opelul.Am si un opel astra 95 e o masina sensibila...si in genaral la opel cind incepe..incepe sa curga toate de pe el...
iulian3
2!!! ea zi tu...ce face varuto ala cu masina!? merge la arat, agricultura,vinatoare..s.a Daca o expluateaza corespunzator nu vad ce probleme ar avea cu frine,ambreiaj,planetare. Deci in concluzie daca are probleme si cu ambreiaj si cu planetare inseamna ca nu a exploatato corespunzator.
Si eu am avut dacii si sa sti ca nu sunt rele de loc...nu plingi pe linga ele pe merginea drumului. 75%depinde de piesa dintre scaun si volan!!!!
iulian3
Sergiu!!! sunt din Beasov.
Alex4
Iuliane varmiu nu face absolut nimik in afara decat sa mearga numa shi numa pe sosea. El merge cu ea forte atent shi este un sofer f bun ca inainte de astha a avut un harb de dacie din 91. Sa sthii cred ca pe la urma itzi dau dreptate ca el merge pe drumuri de tara ca...Pitesthi-Bucuresti, Urziceni, ( ai dreptate drumurile astea sunt de tara).)))))))))))) De orase nu mai are rost sa mai vb:)) Mda dar totusi sa faca o dacie in halu astha .....e belea......mai bine o arunci. Bafta
iulian3
Alex...nu inteleg ce vrei sa zici!!!!!!!!!!!!!!??????? fi mai concret.Zi lucruruile pe fata!
Alex4
Ala 2 eu sunt alex. nu sthiu de ce mia aparut asa. Oricum am vrut sa zic ca varmiu nu face absolut minik cu dacia lui. Decat ca merge la peco baga gpl shi se plimba in interesul meseriei lui numai shi numai pe drumurile natzionale foarte putzin prin orase.
jyhj
nu stiu ce e cu voi.nu exista dacia.tot ce exista e Renault 12 care pe vremea aia(anii '70) a fost un proiect bun.nu putem compara o masina de 30 ani cu una de conceptie noua.normal ca decat nimic mai bine o vechitura-tehnic vorbind.baietii care se dau mari cunoscatori de masini ar trebui sa mai studiez!cu cat vor sti mai mult isi vor da seama cat de putin stiu
iulian3
AAAAA acum vad... Jyhj nu imi spune ca tu teai nascut pe capota la vreo SUPERMASINA!!!!! Si lasa nasucul mai jos....nu i frumos sa fi arogant chiar daca tu ai numai BMW...mercedes,W...s.a. Iti spun cu siguranta ce ce faci cu dacia nu faci cu nici o masina de clasa ei.... Nu uita e vechitura.... tu ai zis!!! Zimi si mie ce masina poti achizitiona de noua cu 3000$-5000$.La pretul asta de unde vrei mai mult!!!! nu o compara cu altele....care noi costa de 3-4...5-6..s.a mai mult ca dacia.Intri in aceeasi gindire cu Laurentiu vad!sad.gif(
iulian3
Alex acum inteleg tu esti!!!!!smile.gif))))
Eu unul ceea ce am facut cu dacia nu am putut face cu alta masina... si chiar daca as fi facut mar fi ruinat intretinerea uneia straine.Am avut 2 dacii si am fost multumit de ele!
Alex4
Sa sthii toata lumea conteaza de dacia multe ( e cea mai prosta, e cea mai naspa, ca astha nam mai vazut niciodata) shi la sfarshit tot dacia ishi cumpara. ))) Dar totusi ramane la aprecierea tuturor. Fiecare cu ale lui. Io sunt juma juma de partea ta in legatura cu dacia....mai bine as umbla cu un oltcit....motoru e mult mai rezistent.....setu se face la 150 000 m daca mergi frumos...
bafta
iulian3
Alex!!!!! 150 000metri... si faci setul!!!???Lu Gabi SZabo nu ia facut nimeni setul...!!!!si alearga la 5000m.
150 000m e 150 km... asa faci tu setul!!!!?
Alex4
Iartama iuliane ca nu am pus "K" in fatza lui "m " sa iasa "Km" dar scriam atuni de pe o tastatura super naspha .... Nu cred ca era necesar sa faci atata valva din cauza astha ........shi io cred ca ai intzeles ce am vrut sa zic da astha e....... . Mai daciile sunt bune alea care dai pe ele pana in 30 mil ca alea noi nu merita ......este aceeashi mancare de peste....shii nici cele de 2000$ nu merita ... ca mai bine itzi iei un Mertzan Cobra ( calitatea, putere, stabilitate, fortza, rezistenta, ......shi este mercedes) alea la 30 mil merita baniii sa cari un porc, o gaina, un cal, pamant...etc Astha este parerea mea....
iulian3
Bine Alex te inteleg cu tastatura......
jyhj
iuliane, imi pare rau pentru tine pentru ca o sa mai treaca ceva timp pana o sa INTELEGI.pentru moment nu are rost sa mai incerc sa-ti explic!incearca www.motorlegend.com
Laurentiu_007
Intradevar, exemplul meu nu a fost prea bun. Pe aceasta cale vreau sa-mi cer scuze tuturor care au intrat.
Laurentiu_007
Intradevar, in aceasta privinta am cam dat-o in bara.Nu am dat un exemplu prea bun.Imi cer scuze.
iulian3
Laurentiu nui nimik!!! Cu toti gresim...vad ca zic si eu cite o data niste perle de exprimare..... dar asta este toti suntem oameni.
iulian3
jyhj...... cite masinult teleghidate ai condus!!????
Alex4
Scuze aceptate )))))))))))))))))))
TURLESCU
FIECARE CU PAREREA LUI ,FIECARE ARE DREPTUL LA O OPINIE ,NU-I ASA ?
DAR LUCRURILE NU SUNT CHIAR ASA !
AM O DACIE DIN '94 LOTUL CANADIAN,NU CONTEAZA CA AM SCHIMBAT TOTUL LA EA (MOTOR 1,6 ,SI NUMAI PIESE DE RENAULT )SI NU MA LASAT NICIODATA LA GREU!
EXISTA O REGULA NESCRISA "MASINA DACA O RESPECTI,TE RESPECTA"
ORICE MASINA TE POATE LASA ! EU AM VAZUT MERCEDES 600SL LA 75000KM CARE ARE MOTORUL TERMINAT SI DE CE ?
PT CA NU A FOST BINE INTRETZINUTA !
iulian3
Bai nea TRULESCU...... lasa astea .....oricum dacia e dacie e buna! Am mercedes si lam forjat si il forjez in continuare....nu cedeaza asa usor sa sti... ii ridic capota cind fac schimbul de ulei sau cind umplu rezervorul cu concentrat pt. stergatoate atit! Si dacia e buna am avut si dacie dar nu e la nivelul mercedesului.Apreciez dacia la raportul calitate pret e oky dar nu o poti compara cu mercedes... perigeul si apogeul...
iulian3
totusi dacia e cea mai buna la raportul pret-calitate!!!!!!!!
Doru1
iulian,
imi cer scuze ca te contrazic cand afirmi ca dacia e cea mai convenabila la raportul calitate-pret. Intradevar, ceea ce spui tu e perfect valabil pentru autoturisme noi, dar eu de exemplu am un Escort din 86, si nu l-as da pentru nimic in lume pe o dacie noua. Si am dat pe el cam jumate din cat as da pe o dacie noua.

La dacia pe care am avut-o inainte imi amintesc ca stateam tot timpu cu surubelnita-n mana sa o mai consolidez pe ici-colo ca imi innebunea urechile cu scartzaieli si zdranganeli.

Deci repet, la pretul ei performantele sunt remarcabile. Totusi caroseria aia ar putea fi consolidata la standarde cat de cat acceptabile fara ca asta sa-i creasca prea mult pretul.

Parerea mea, daca gresesc te rog corecteaza-ma
iulian3
Orinude este loc de mai bine! Acele consolidari... sau cum leai numit tu ... is timp,manopera,materiale... intr-un cuvint BANI Calitatea costa!!!.....
Caragheorghiev
Dacia- motor OK si ala vechi si asta nou. Dar la o masina nu conteaza numai motorul.Cand vezi ca dupa numai o iarna apare rugina prin tabla!!!!. Si daca ar fi numai tabla. Nu sunt de acord ca trebuie sa primesc masina cu defecte ascunse numai ca este mai ieftina.Realitatea este ca Dacia este mai ieftina pentru ca nu are nici un sistem de siguranta de generatie noua. Unde ai vazut tu Dacie cu ABS, Airbag, servo directie asistata, control tractiune, coloana de directie deformabila etc. In ziua in care Dacia va avea o parte din cele enumerate mai sus pretul ei va fi de peste 6000 Euro, bani cu care poti sa iei un Clio sau Punto noi.
Augustyn
dacia este cea mai convenabila la raport pret calitate dar si pentru drumurile noastre care se ditrug pe zi ce trece iar piese de dacie se gasesc la toate colturile
Catalin7
Cel care are o "amarita" de dacie in curte si tot surubareste la ea o face pentru ca nu are destui bani sa-si cumpere ceva mai bun. Si cind tot schimba pe la ea bucsaraie, pivoti si alte alea se gindeste la cei care au "masini bune" de la care a auzit ca nu au probleme cu masina de ani buni. Dar cind aud ca nu stiu care a dat 7 milioane pe toba de esapament la Nubira ce zice tipu' ? Ciiiitttt ....7 milioane o toba.....he, he tot dacia mea ii mai buna....pai cu 7 milioane eu ii fac si setu si toata bucsaraia.....asta-i diferenta dintre dacie si "alte masini bune". Este diferenta de standard social.
dan12
hai, nu va mai certatzi e clar ca toate parerile sunt subiective ... depinde ce vrei de la o mashina, sa o freci in fiecare zi prin orash, prin gropi, sau sa o foloseshti mai mult pt. drumuri lungi, in afara orashului ... daca vrei sa fie ieftin de intretzinut merge dacia, gaseshti piese cand vrei, shi ieftine. daca vrei o mashina mai buna, cand vrei o piesa o cautzi de te tampeshti, shi te costa cam mult
noblesse oblige
OMEGA
aici ai dreptate dar sunt dacii in care daca pui 12 saci de nisip nu pateste nimik a si doi pasageri.
tata are o liberta de 7 ani si nu a schimbat decat anvelopele si ceva pe la sistemul de directie in rest e super mai ales ca iese si in evidenta prin forma
apropo banc:
dacia=daca esti istet i-ati alta
mike.omega@apropo.ro
Bogdan1
Am o Dacie 1300 din 1978 . In 2 ani si aproape 30.000 km (majoritatea facuti in oras) nu am schimbat nimic la ea.
Am putut face o comparatie intre Dacia mea si un Golf I. Pivotii Golfului aveau joc, amortizoarele rau duse. Motivul: proprietarul nu avea bani sa si le schimbe.
In privinta categoriei 6000 € prefer o Dacie noua (care are multe probleme, dar care se pot rezolva in garantie) unei masini vechi de 8 ani care, cel putin dupa cumparare, te lasa fara bani.

Lucian3
Pentru 5000 euro nu accept sa i-mi ploua in masina, sa scartaie din toate inchieturile, sa trezesc un cartier intreg cand inchid portbagajul, sa trantesc usile de 2-3 ori pana a se inchide bine etc. In rest din punct de vedere al motorului si cutiei jos palaria, dupa 50. 000Km din februarie 2001 si pana in prezent nici o problema si asta dupa o exploatare destul de dura ( 140-170 Km/h 70% din drumuri ). Asa ca tot la Mazda mea din 87 raman ca pe ea am dat 1700 USD si in 2 ani nu am schimbat de cat amortizoare pe spate pe care o sa le mai scimb???? .
Va salut
Dragos4
Nu stiu daca e chiar asa cum spuneti voi. Eu am avut Opel Record, Dacia 1300 timp de doua saptamani pana am vazut cum merge fata de Opel, pe urma in 94 mi-am luat un Peugeot 205, si de atunci pana anul trecut am avut inca vreo 5 masini pe care le-am dat. Anul trecut mi-am luat o SupeRNova. Ei, Peugeotul e din 1985, Diesel si nu cred ca s-au stricat cate s-au stricat la SupeRNova, care, vorba aia e pe jumate facuta in Franta si e si de un an. La Peugeot s-a schimbat motorul, intr-adevar si amortizoarele, si alte maruntzisuri.. in rest.. nu are nici o problema...nu mai merge cum mergea odata dar oricum... iar SupeRNova de un an... s-a fisurat toba de doua ori, s-a dus sistemul de inchidere din cheie, cu alarma de multe ori trebea scoasa bateria dimineata ca sa taca, zilele astea a inceput sa curga din radiator, probabil tot fisurat, usa din dreapta trebuie sa o inchizi si deschizi cu amandoua mainile miscandu-se Extrem de greu, clima nu o mai putem folosi pentru ca odata pornita, incepe groaznic sa miroase a freon in masina. A trebuit si sistemul acela de intermitente a semnalizarii sa fie inlocuit deoarece se arsese. Ai mei conduc masina de ma enervez cu ei, ne intrec carutele, nici pe Iasi-Roman pe care zici ca stai pe loc la orice viteza, nu depasesc 100-110 niciodata, ++ ca am zis sa avem grija de SupeRNova si sa mergem la tzara cu Peugeotul. Deci SupeRNova a fost tinuta in palma. Ei, nu mai bine de banii pe care i-am dat pe SupeRNova asta mai puneam ceva si imi luam un 206 sau un clio si ma tinea cu mult mai mult decat diferenta de bani pe care trebuia sa o adaug. Sau puteam sa iau ceva second-hand fara sa mai pun bani, si tot nu se comporta asa. Eu zic ca o masina, chiar daca are facut pana si numai volanul in Romania, nu merita.
vlad3
Ce pot sa spun ? Am citit majoritatea posturilor de pe aici si constat ca locul olcitarilor a fost luat de posesorii de Dacii.... Eu nu as fi chiar atat de patriot. Am avut o Mazda 929 , careia prima segmentare (SEGMENTARE) i-am facut-o la 300.000. As vrea sa vad o singura Dacie care rezista la jumatate din atat fara set motor. Si asta e un exemplu care mi-a venit acum la indemana. Cred ca as putea face o dizertatie pe tema asta ceva mai mare decat spatiul acordat intregului forum. Personal astept cu nerabdare celebrul deja model de Dacie care nu o sa mai semene cu Dacia noastra cea de toate zilele, de maxim 6000 de euro, cum se lauda domnu' ala de la Pitesti (sa traiesti)
Cat despre raportul pret calitate, ce pot sa spun ? Nu cred in el in cazul Daciei. De pilda o Supernova Clima, ajunge la 6000 si ceva de euro. Prefer sa mananc paine cu iaurt inca jumatate de an, sa mai pun ban pe ban si sa imi iau de pilda un Fiat Albea, care are un pret de pornire de 7500 de euro. Si inca un aspect si am plecat - s-a inventat sistemul de rate. Daca am 5-6000 de euro, ii pun avans si chiar imi iau Masina....cu o rata simbolica de 100 de euro pe luna. Parerea mea !
Laurentiu_007
Lucian ai cea mai mare dreptate.
Lucian ai cea mai mare dreptate.
[addsig]
merge bine dacia mah dc ai grija de ea si dc o intretzii asa cum trebuie.
Am o dacie din '87 si pana acum nu i-am schimbat decat o singura data bucsaraia, amortizoarele si tobele.
N-as da 6000 pe Solenza, mai degraba mi-as lua un Cielo. Da' asta e alta chestie !!
krysty
Problema e urmatoarea: Dacia e o masina proasta PUNCT
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.