Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Accidente din motorsport
Masini.ro Forum > Auto Motor Sport > Motor sport
eddie
Am vazut cele 2 filmutete si am ramas putin mai mult impresionat !
Nu am rezistat tentatiei si le-am pus aici sa le vedeti si voi !

http://www.youtube.com/watch?v=bRQRV5mAuY0

http://www.youtube.com/watch?v=GjhKyk8RrAg
booneK9
auch. Unele sunt foarte nasoale.
Din acelasi ciclu http://www.youtube.com/watch?v=2uhqmOsjwiw...ted&search=
cristsib
Accident sau crima?
Parerea voastra?
DRAGOS
nu cred ca se pune problema ca asta sa fi fost intentia. doar ca il va avea pe constiinta... unsure.gif
HalbaSus
Cred ca principala vina este a organizatorilor respectiv a pistei... nu avea ce cauta un zid de beton atat de aproape de circuit... daca acolo era pietris, anvelope, butoaie de apa... orice altceva, nu ar fi fost asa grav impactul.
pmhoria
Exista o vorba mai demult legata de Nascar si anume ca pilotii de Nascar se impart in 2 categorii... unii care au facut cunostinta cu zidul, iar ceilalti care vor face cat de curand.
In cazul de fata, e un incident de cursa, care s-a terminat f tragic. Oricum f nasol momentul.
cristsib
Intrebarea am pus-o pentru ca acum vreun an, doi am vazut (cred ca pe Dicovery) cum politistii americani chiar invatau manevra respectiva pentru a rasturna masinile care nu opresc la semnalul lor.
22nst
Crima!

Cel din spate l-a lovit sa-l poata depasi... cu siguranta intentia nu era sa-l omoare dar asta a reusit.
T u d o r
A fost o manevra care era clar destinata sa-l intoarca si sa-l scoata din cursa. Putem spune "omor din culpa", nici crima nici accident. Oricum bizonul va trai de acum incolo cu constiinta incarcata ca a omorat un om.
Seri
De vina sunt organizatorii, incepand de la cel care a proiectat acel parapet si terminand cu cei care i-au dat circuitului aprobare de functionare. Ar trebui executati! Multe circuite au parapetii aproape de pista, dar au o forma fluida, fara colturi. Parapetul trebuie proiectat astfel incat unghiul coliziunii sa fie cat mai ascutit si masina sa alunece de-a lungul lui, nu sa se opreasca instantaneu. Daca accidentul ar fi avut loc la 5 metri mai in fata, nu s-ar fi intamplat nimic grav.
Alex-F1
Accident sau incident de cursa, iar daca e sa cautam un vinovat, aceia sunt bizonii care au proiectat/aprobat constructia acelui zid acolo! In rest, nici vorba de crima, nu mai vorbiti prostii, masina din spate si-a pastrat traiectoria dreapta, nu se vede nici urma de viraj dreapta, cum ca ar fi vrut sa-l loveasca in spate si sa-l scoata de pe pista pe Carlos, ci mai degraba Carlos a incercat sa-si "inchida" adversarul, dar n-a vazut ca botul masinii adversarului era deja trecut cu vreo 40 cm de spatele masiniii sale! Oricum f. nasol impactul....groaznic.....!!! ohmy.gif R.I.P. down.gif
A K U
Primul meu gand cand am vazut accidentul a fost "ce mama naibii cauta zidul ala de beton atat de aproape de pista?" Nu stiu cine a putut proiecta acest traseu si cine l-a aprobat pentru curse, dar cred ca aia sunt criminalii.
Alex-F1
Ca sa fim si mai expliciti, nu zidul in sine e problema acolo (caci ziduri de alea sunt pe multe circuite ovale - protejeaza tot ce e in interiorul ovalului, pe iarba), ci capatul ala de zid, caci ala a cauzat tragedia!!! Daca zidul era continuu, pilotul ar fi scapat fara nicio zgarietura! Capatul ala de zid trebuia altfel facut, nu se se termine asa brusc si, culmea, inspre sensul de mers! Sau poate, cand a fost construit circuitul/gardul, se alerga invers pe circuit si atunci vina e clar a organizatorilor, care au schimbat sensul de alergare, fara sa se gandeasca la consecinte! confused.gif
FAR EASTERN
Alex, nu cred a e vorba de schimbat sensul... eu nu-mi amintesc sa fi vazut vreun circuit d'asta care sa aiba tribunele in partea stanga a pilotilor(se pot numi piloti, da?)...
Alex-F1
Hmmm.....s-ar putea sa ai dreptate, {momentan} nici io nu-mi amintesc......poate intr-adevar chiar nu exista oval pe care sa se alerge in sensul acelor de ceasornic!!!! ninja.gif
Seri
Nici eu nu stiam ca sunt circuite NASCAR pe care se alearga in sensul acelor de ceasornic, dar am gasit o inregistrare:

Insa dupa cum se vede in urmatoara inregistrare in momentele premergatoare accidentului, zidurile permanente (cu fundatie) sunt gandite pentru curse in sens trigonometric, dar parapetul in cauza este unul temporar din blocuri de beton plasate fix invers.

RIP!
Seri
Inca un accident mortal in Brazilia, in Nascar Truck Series Brazil.

RIP Gustavo Sondermann!In acelasi loc au facut accident in 2003 Alonso si Webber.
Oana
mare ghinion...
Mariustom
Curat ghinion ...
ninja.gif
Oana
nu e chiar accident, dar nici mult nu mai avea... nu stiu cum de a reusit sa o redreseze

Seri
Dupa Dan Wheldon acum o luna, mai primim un reminder ca sporturile cu motor sunt periculoase:Baiatul cu masina verde, Guido Falaschi, RIP!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.