Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Modificare putere becuri
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
cristi52331
De cateva zile sunt in discutii cu niste amici, mai mult sau mai putin specialisti. Subiectul? Puterea becurilor de la faruri.
Concret: daca masina are standard becuri de 55/60W, se pot monta fara a avea strica ceva (releu, contacte, sigurante, conectori, cabluri) daca se pun becuri de 70/75W? Caldura degajata poate fii mai mare incat sa duca la sticarea farului?
Precizez ca discutam despre masini noi, exclus Dacia.
Alex-F1
Pai 30W in plus nu e o catastrofa, deci nu cred ca s-ar strica ceva...instalatia electrica a masinii o fi ea conceputa pt. o anumita putere totala a tuturor consumatorilor, dar mai are si oarece rezerve! Intr-adevar caldura disipata de un consumator mai mare este si ea mai mare, dar oricum io zic ca farurile si instalatia electrica ar trebui sa reziste....asta bineinteles daca nu exista si alti consumatori mari suplimentari pe masina (neoane, subwoofere etc)...
Sorin82761
Salut uite eu am schimbat becurile din faruri la un Punto si la un Ford Aspire ( pentru ca , cu becurile de 45 se vedea foarte prost ) , si am pu 90 /100 , nu am avut nici o problema la nici una din masini , am circulat cativa ani cu fiecare si nu a fost nici un fel de problema
BandiT
si eu pe hyundai , am pus becuri de 90/100 si circul de 1 an si de 15000 km fara probleme...de fapt nici becurile nu s-au ars inca.
adevarul e ca noapte nu am facut multi km , dar eu merg si ziua cu faza mica sau pozitiile aprinse cateodata.
DORU
Instalatia electrica suporta un anume curent, verifica pe racleta de sigurante de la baterie. Asadar, nu poti pune la intamplare un bec de orice putere, risti sa topesti ceva sau, mai rau, sa ai un mic incendiu.
TLS-09
Mie tipii de la Skoda mi-au spus ca le-a venit un client cu farurile topite de la becuri de putere mare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.