Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme S40 Help
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volvo
Mihai87640
Salut,

Aseara, in drumul spre casa s-a aprins un bec pe bord. E de forma unui triunghi cu un mare lambda in el. Azi dimineata cand am pornit era stins iar dupa 10 min de mers s-a aprins iar.
Dupa amiaza nu s-a mai aprins deloc. A, e pozitionat in dreapta, cred ca e ultimul bec din serie. Am un manual luat de pe internet dar nu am gasit nimic. Ma poate ajuta cineva? Horia? biggrin.gif E grav?
Multumesc mult.
Si mai am o problema. De 1 luna am alt bec pe bord "service". Eu am facut verificare/schimb consumabile la un service de cartier. Cum pot scapa de becul care sta aprins 2 min la fiecare pornire?

Multumesc
Horia65398
Singurul simbol care ar aduce cat de cat cu ce spui tu (lambda) ar fi cel pentru bujiile incandescente (un fel de sarmulita intortocheata, ca sa zic asa). Ala ar fi simbolul pentru bujiile incandescente (daca ai diesel) si este normal sa se aprinda cand bagi cheia in contact (pozitia a IIa-de conducere). In timpul mersului, insa nu vad de ce s-ar aprinde. Incearca sa-mi dai mai multe detalii.
Cat priveste martorul de service..trebuie resetat din comp. masinii. Te-as invita sa-l resetezi la noi, insa atat timp cat nu ai facut revizia la un sevice autorizat chiar nu te pot ajuta.

Best,
Horia
Mihai87640
Multumesc mult pentru raspuns.

Azi cand am venit la munca s-a aprins iar si a stat aprins pana am ajuns. cam 45 de min. In cursul zilei am mai mers cam o ora dar n-am avut nici o problema.
Masinuta mea este pe benzina motor 1.8L din 1999. Cand s-a aprins m-am uitat mai bine sa vad unde este. M-am gandit c-am fost cam neclar.
Sunt doua randuri de beculete. unul peste celalalt. Cel de care vorbesc eu e pe randul superior, chiar deasupra unui beculet portocaliu cu o masina taiata de un mare X. Am vazut cand am pus contactul. Este exact sub indicatorul de temperatura apa sau presiune ulei. Imi pare rau dar nu stiu exact ce inseamna.
Cartea tehnica pe care o am, cea de pe net, spune ca ar fi "Check engine light ", dar nu inteleg nimic din reprezentarea grafica si oricum nu spune nimic despre ce inseamna.
Cat priveste martorul de service, eu nici macar nu stiu unde e computerul masinii. Mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa ajung la o verificare la un service volvo ca sa-l pot stinge.

Multumesc,
Mihai
mihai54363
In cartea mea becul ala inseamna "Defecțiune în sistemul electronic al motorului"....

Becul de service se poate stinge folosind urmatoarea procedura:

1. cu motorul oprit apasa butonul de resetare kilometrii;
2. pune contactul pe pozitia II (cand se aprind becurile in bord);
3. asteapta cu butonul apasat si contactul pus cca 15 sec. pana cand becul service incepe sa clipeasca;
4. acum poti sa iei mana de pe buton si sa inchizi contactul;
5. porneste motorul si.....becul service ar trebui sa fie stins.

Numai bine,
Mihai
Mihai87640
Defectiune in sistemul electronic al motorului sad.gif suna cam grav. Sper sa nu fie nimic serios. Nu inteleg de ce cateodata se aprinde si sta aprins ca si azi dimineatza si alteori e stins.
Multumesc pentru pasii necesari ca sa sting becul de service. Cred ca in pauza de masa cobor la masina biggrin.gif. Va tin la curent.

Multumesc
Mihai
Mihai87640
Am reusit sa resetez becul de service. M-am chinuit ceva dar am reusit. Trebuia sa iau mana de pe butonul de resetare km in timp ce butonul de service clipea. Multumesc frumos.
Problema importanta nu e gata dar daca ar fi la fel de usor .... biggrin.gif

Mihai
Mihai87640
Tot eu sunt biggrin.gif , de joi dimineatza nu s-a mai aprins deloc becul cu pricina. Si am mers destul de mult cu masina. Adik se aprinde cand pun contactul dar se stinge in 2-3 sec. Cum e normal.
DAR acum 2 zile pe o ploaie puternica s-a aprins becul cu semnul exclamarii. Am oprit masina dupa 2 min. Cand am pornit-o din nou n-a mai aparut nimic. Am verificat IAR placutele, uleiul de la servodirectie si lichidul de frana - perfecte.
Foarte ciudat. Park toate odata. biggrin.gif Idei?

Mihai
Mihai33451
problema pe care o ai tu a fost in trecut si la masinuta mea (tot un s40). in aceleasi conditii in care am schimbat la un "service" de cartier toate consumabilele, se pare ca nu a fost tocmai asa. martorul galben cu verde (semnul lambda) se aprinde in momentul in care sonda aflata inaintea catalizatorului verifica gazele de esapament. eu am scapat de problema in momentul in care am schimbat filtrul de aer si filtru de benzina. chiar si consumul s-a redus substantial (de la 15 in oras la 11, pentru un motor de 2000 cmc).

eu zic sa reverifici filtrele si nu o sa mai ai probleme

bafta!
Mihai87640
Multumesc mult. Ma bucur ca e doar atat. Chiar imi era frica sa nu fie ceva grav, desi masina merge perfect. Le verific (cel de aer) si il schimb pe cel de benzina (nu a fost schimbat) si va tin la curent.

Mihai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.