Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rolul politiei
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
florin55503
e un topic destul de patetic. dar rolul politiei era parca de a preveni incidentele rutiere, nu numai de a sanctiona si a sta la mica ciupeala pt a face planul.
sa va spun de ce am deschis acest topic: sambata asa cum am mai scris a avut loc un accident soldat cu un deces. cel vinovat cobora pe vacaresti de la piata sudului. (vina soferului 100% s-a luat la intrecere cu un bmw cu un 206 -o cutiuta de masina a facut o depasire pe linia de tramvai si s-a oprit intr-un stalp) accidentul a avut loc cam in acelasi loc unde in decurs de nici 3 luni au mai avut loc 5 accidente, 2 din ele soldate cu raniti si morti.

problema mea e ca pe sens invers ( cum urci) e aproape in fiecare seara radar. stationeaza in loganuri galbene si rosii intr-o alveola.(e imposibil sa ii vezi) intrebare: avand in vedere nr de accidente de pe celalat sens de ce nu sta in vale pt a mai tine in frau vitezomanii? oare pt ca din varful colinei ii vezi si nu prea mai dau amenzi?
Eduard RO
Nu vreau sa iau apararea politiei insa e imposibil sa acoperi toata unghiurile ca sa zic asa.Oricate de multe echipaje vor fi si oricate camere tot vor exista zone in care se poate merge cu viteza.Mai important e educarea conducatorilor insa asta e foarte dificil. down.gif
air_wolf
una e sa mergi cu viteza alta e sa mergi pe contrasens. sint 2 chestii diferite. azi, chiar in fata politiei aia de la masina de piine, unde se face ditamai coloana, taxi se baga pe contrasens , incurca pe toata lumea, da sa se urce pe trotuar si cit pe ce sa dea peste unii care erau pe trotuar, in fine, la faza a asistat un politist de la rutiera care a intors spatele si s-a ocupat in continuare de constatarea pe care o efectua.
indiferenta asta a lor ucide. iar nu e corect sa ma opreasca pe mine ca vorbesc la tel si in timpul asta mai trec 3-4 care vorbesc la tel. si ciind le zici: pai n-am zece miini. nu frate, da' fa coada aici, da 150 de amenzi/ora si dupa aia o sa vezi daca data viitoare ii mai prinzi vorbind.
florin55503
corect nu pot acoperii toate unhiurile dar daca vezi ca pe sensul celalalt se intampla atatea accidente cred ca e la mintea cocosului sa bagi radarul acolo pt a mai tempera din avantul vitezomanilor
HalbaSus
Majoritatea radarelor nu sunt puse in locuri in care se intampla multe accidente, deoarece intr-o zona periculoasa majoritatea soferilor din spirit de autoconservare nu merg ca disperatii... asta inseamna ca politia va da mai putine amenzi, deci vor fi "mai putin eficienti", eu as sugera ca eficienta politistilor sa fie masurata in scaderea sau cresterea numarului de accidente dintr-o anumita zona, iar numarul de amenzi date sa fie neinteresant. O idee ar fi sa puna masinile de radar in locuri vizibile si cu girofarul pornit... astfel vor preveni tentatia de "a-i da talpa"... e drept, nu vor mai da atatea amenzi... dar pana la urma acesta ar trebui sa fie rolul politiei, sa previna, nu sa sanctioneze
air_wolf
nu e numai viteza! de pietoni nu se ia nimeni. de cei care merg pe contrasens nu se ia nimeni. de cei care trec pe rosu nu se ia nimeni. azi dimineata i-am dat putina sperma si daca gaseam ii dadeam si ranga unui care pe linia de tramvai trecea linistit pe rosu, taindu-mi calea. norocul lui ca in potbagaj am scaunul de masina pt copii si n-am ajuns la ranga.
stefan44002
Ganditi-va la politisti ca la niste agenti de vanzari intr-o firma.
Ei trebuie sa aduca cat mai multi bani biggrin.gif .Acesta este obiectivul lor, nu prevenirea accidentelor sau fluidizarea traficului.
Singura solutie de viitor este instalarea camerelor video in toate zonele cu trafic intens.
OaneA4
Rolul politistilor? simplu= sa dea amenzi cat mai multe dar nu celor procopsiti ( cu super masini dar care incalca aceleasi reguli) ci amaratilor. Dheeeee traim in Romainia :bash:
ionut83652
politia:o institutie a statului carea are ca rol protejarea cetatenului
varianta mea:cea mai ineficienta institutie a statului si cea mai corupta
cu toate testele si examnele pe care le dau politisti eu tot is de parere ca au 4 clase oricum la noi policia nu incearca sa stopeze accidentele dar se oftica cand trebuie sa faca dosare de accidente deci etara lu papura voda la noi sa faca planul sa mai scoata si ei ceva radarele alea is pentru bunastarea politistilor si nicidecum pentru a preveni accidentele de circulatie cat prerea mea despre accidente este urmatoarea :permisele se iau cum se iau si toti dobitocii ajung soferi daca mai ai un prieten la politie te doare in cur ca oricum esti smecher si scapi si mai intrebati care e rolul politie ?raspuns-sa va ia banii si sa isi bata joc de voi(ca el e organ!!!!)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.