Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ii "taxati" in trafic pe taximetristii grabiti !?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Circulatie
Pages: 1, 2
sorin37756
Taximetristii sunt o gasca de soferi, care cred ca toata lumea trebuie sa se dea la o parte sa le faca loc, care pot parca in coltul strazii luandu-ti toata vizibilitatea in acel colt, care opresc in mijlocul strazii, care se baga cu botul lor lat catre parcarea de taximetre, iar daca nu-i lasi te ameninta cu chemarea pietarilor din gasca prin statie, in urmarirea ta si te scuipa.

Cred ca ar face orice numai sa nu plece la munca.

Ce sa mai spunem despre cat sunt de "corupti" si cum cauta sa te taxeze prin tarife paralele etc daca te prind in calitate de pasager...Sa astepte ei...!

Cand se grabesc, ii "taxati" in trafic !?
G e o r g e
eu taxez orice participant la trafic care nu respescta regulile , macar cele de bun simt !

daca nu da semnal si incearca sa se bage spre exemplu nu au nici o sansa .

in schimb , daca e o intersectie , strada , whatever, aglomerata , las sa se treaca in fata mea in "spic" .

adica las pe cineva de pe strada fara prioritate sa intre in fata mea , dar doar o masian . urmatorul ar trebui sa lase si el tot o masina samd .
air_wolf
daca sint prosti se taxeaza singuri si nu vorbesc doar de taximetristi. si eu procedez ca George. am vazut asta in afara si trecea toata lumea fara sa se faca dop.
booneK9
Soferul de taxi din Bucuresti este o specie de animal aparte cu care incerc tot felul de experimente, precum cu sobolanii de laborator... Ieri, spre exemplu, am incercat (pe Calea Victoriei) metoda "vorbeste civilizat". Blocaj total, pun semnal, in dreapta si usor catre spate era un taxi caruia ii spun "imi permiteti si mie sa intru?". Personajul ma ia de sus "daca as lasa pe toata lumea cu clienti in masina..." Nu l-am ascultat mai departe. I-am zis doar "merci" si m-am bagat in fata lui. Incepuse sa faca fete-fete si dupa aia a facut cel putin 10 manevre tampite in nici trei minute.
Oricat as incerca sa-i inteleg, nici macar "comportamentul de turma" nu defineste atitudinea lor. Asa ca incerc sa-i evit pe cat posibil... Ei in treaba lor, eu in treaba mea.
Recunosc, totusi, ca imi doresc ca politia sa fie cu taximetristii cel putin la fel de aspra ca si cu ceilalti soferi. Argumentul de baza al taximetristului e "daca-mi iei permisul -- imi iei painea de la gura". Politia ar trebui sa functioneze pe principiul "daca tu (care stai toata ziua la volan, aproape ca un sofer profesionist) incalci legea cu atata nonsalanta, inseamna ca o faci voluntar, de multe ori pe zi". Sanctiune mai aspra.
Desigur am vazut si soferi de taxi civilizati, dar nu foarte multi.
CatalinKRK
De acord cu George in toate privintele. Dar ce inseamna la voi taxat? Eu ii claxonez. Dar azi cand o "doamna" intr-un Land Cruiser (ce dracu' si-a luat matahala de masina!!!) mi-a iesit dintr-o parcare fara sa schiteze nici cel mai mic gest de acordare a prioritatii (ca de nu se punea matahala ei cu "limuzina" mea) parca as facut mai mult...mult mai mult :minigun: .

Metoda spicului a functionat destul de bine vara asta pe podul grand, cel putin de cate ori am trecut eu p-acolo.

Da cum ii taxam pe cei care trec pe rosu la semafor? Zilnic trec pe la semaforul de la intrarea in calea Giulesti (al doilea daca mergi pe directia Plevnei-Giulesti, nu cel de la intersectia cu Orhideelor) si cred ca e unul din cele mai incalcate semafoare.

Poate imi dati voi idei mai bune de taxare
G e o r g e
nu este treaba noastra , acolo politia trebuia sa-si faca treaba !

dar ei prefera sa stea cu radarul pe strazi foarte putin circulate , sau pe cele unde se circula bara la bara .

ori la japca ori la frecat menta !
air_wolf
QUOTE(CatalinKRK)
De acord cu George in toate privintele. Dar ce inseamna la voi taxat? Eu ii claxonez. Dar azi cand o "doamna" intr-un Land Cruiser (ce dracu' si-a luat matahala de masina!!!) mi-a iesit dintr-o parcare fara sa schiteze nici cel mai mic gest de acordare a prioritatii (ca de nu se punea matahala ei cu "limuzina" mea) parca as facut mai mult...mult mai mult :minigun: .


daca ai o cazatura de masina te bagi la tamponare usoara. asta e taxat+compostat. altfel poti sa ramii calm, nervii nu ajuta. ii poti da ce vrei tu, de la celula la robot si cam atit. se pare insa ca vor introduce si la noi sistemul de raportare prin web sau sms. si atunci sa te tii...
cavalyere
intotdeauna merita taxati "dar nu :bandit: toti"
sorin90807
Depinde si de oras.
Si taximetristii sunt tot oameni, nevoiti uneori sa faca meseria asta. Cat am fost pieton, am avut experienta sa vad taximeristi incurcati pe strazi, care nu mi-au luat bani pt ca a fost vina lor sau pt ca nu aveau rest (se mai intampla).
In Tg Mures se circula f frumos, spre deosebire de TR Severin. Asa ca daca am ocazia, las si eu alte masini sa se bage in fata.
Baby Blues
Si eu am avut probleme cu taximetristii in trafic. Prefer sa-i ignor. Ar fi culmea sa ma cobor la mintea unora, taximetristi sau nu, care considera ca masin lor e cea mai puternica iar strada este facuta sa-i fie mijloc de exprimare a badaraniei.
booneK9
Si totusi, soseaua pare sa fie de multe ori locul de refulare a frustrarilor...
Arareori mai taxez taximetristi sau netaximetristi. Stiu ca din pacate nu am sa pot sa le schimb atitudinea. Asa ca prefer sa-mi vad de drumul meu cu cat mai putini nervi.
alcris01
Usor de dat sfaturi la rece in fata monitorului, dar cand iti vine marlanul si iti ia fata fara sa se asigure, obligandu-te la manevre disperate sa nu-ti lovesti masina, mai ca l-ai strange de gat pe inconstient :bash:
Baby Blues
Si eu cand stau in fata monitorului sunt foarte calm in trafic :angel:
cioaba
da! si imi face placere si sa o fac si sa o spun. am intalnit o singura data unul care m-a lasat sa intru in trafic si de rusine am inghitit toate tampeniile lor o luna, dar se pare ca era doar exceptia care confirma regula. ii doare fix in ... de reguli, bun simt, oameni si masini. incerc sa ma feresc de situatii in care sa ma cobor la mintea lor, dar daca ii prind la stramtoare nu-i iert, ca nu merita. si asta fie si numai pt felul cum stau parcati unul langa altul, sa nu se plictiseasca :boxing:
stefan44002
Bineinteles ca ii taxez si nu numai pe taximetristi, ci pe toti soferii care circula cu tupeu, fara respect fata de ceilalti participanti in trafic.Dar exista si exceptii printre taximetristi, nu toti circula ca si cum ar fi strada lor. Acum cativa ani, intr-o iarna, cu Dacie veche, ama ramas in drum, la intrarea in intersectie la Razoare. Toti soferii ma injurau, eu nu puteam s-o pornesc( picase electromotorul); nici unul nu a oprit sa ma ajute. Laun moment dat, un taximetrist, pe la 40 de ani , opreste, pune luminile de avarie si ma ajuta sa mut masina pe trotuar.
Apropo de ce v-am spus, ganditi-va cati dintre voi ar fi facut acest gest?De cate ori ati trecut pe langa o masina in pana si nu ati oprit.Eu, de atunci opresc si incerc sa ajut pe cel ce se afla in pana. Sunt doua chestii aici : una , ajuti omul, iar a doua, eliberezi banda ocupata. Numai cand sunt grabit nu opresc, dar trebuie sa recunoastem ca nu suntem grabiti in fiecare zi.
HalbaSus
Cum adica "sa taxezi" taximetristii (sau netaximetristii)... In primul rand pentru taxare exista justitie, dar presupunand ca vrei sa faci totusi pe justitiarul, exista 3 motive pentru care are sens sa pui in aplicare justitia:
1. Sa (re)educi
2. Sa indepartezi pericolul de pe strada
3. Sa te refulezi

1. (re)educarea taximetristilor, soferilor de dube si alte specimene de genul acesta cred ca este o chestie utopica, degeaba ii claxonezi, degeaba te bagi in fata lor, degeaba ii injuri ca nu isi vor schimba conduita.
2. Pentru a indeparta pericolul reprezentant de ei trebuie sa anihilezi (pe moment cel putin) fie soferul fie masina. Ai mai multe variante: il bati bine pe sofer astfel incat sa-l tii la spital cateva zile, sa il impusti (mortal sau in picioare), sa-i lovesti masina, sa-i vandalizezi masina (cauciucuri taiate, geamuri sparte, etc)... dar toate aceste actiuni sunt ilegale, si sunt convins ca nimeni nu isi va risca libertatea pentru niste prostii. Deci ies din discutie.
3. Refularea... ei aici e deja o problema mai delicata... la unii refularea are forme destul de violente (se dau jos din masina, urlete, tipete, injuraturi, pumni in masina, etc) alti sunt mai rezervati, injura printre dinti, enumera membrii de familie ai taximetristului, dau un claxon scurt, etc... Eu deja am inceput sa ma resemnez, m-am obisnuit cu cei care se baga de te miri unde in fata mea... singura chestie care o mai fac e ca imi imaginez ce s-ar intampla daca as lovi din lateral (sa zicem) matizul care tocmai s-a bagat in fata mea, si cum s-ar rostogoli el vre-o 30 de metri... biggrin.gif apoi ma calmez si imi trece.
Baby Blues
bine spus si eu incerc mereu sa ma calmez si sa nu fac tot felulk de gesturi nesabuite dar sta in firea mea de roman sa-i mai trag vre-un claxon sau o injuratura care macar mi-o citeste pe buze daca nu o aude. biggrin.gif
T u d o r
QUOTE
Pentru a indeparta pericolul reprezentant de ei trebuie sa anihilezi (pe moment cel putin) fie soferul fie masina. Ai mai multe variante: il bati bine pe sofer astfel incat sa-l tii la spital cateva zile, sa il impusti (mortal sau in picioare), sa-i lovesti masina, sa-i vandalizezi masina (cauciucuri taiate, geamuri sparte, etc)... dar toate aceste actiuni sunt ilegale, si sunt convins ca nimeni nu isi va risca libertatea pentru niste prostii. Deci ies din discutie.


:shock: :shock: :shock: biggrin.gif

De unde-ti vin ideile astea, frate? Am ras sa mor...

MAi, serios, cred ca cea mai buna solutie e sa-i ignori. Multi soferi isi refuleaza frustrarile in trafic, dar ce ne-am face daca toti am face asa?

PS. Am putea de asemenea sa-i impingem de pe carosabil cu o manevra de-aia de o invata politistii americani la scoala de sofat. biggrin.gif Intr-o curba sa le lovesti lateral spatele masinii, in asa fel incat sa supravireze. Rezultat garantat: insul zboare de pe sosea in copac/garduri/casa/orice, ca nu mai conteaza. biggrin.gif
Baby Blues
Eu zic sa avem la noi o incarcatura exploziva si sa-i aruncam in aer. biggrin.gif
cred ca mr. halba a vrut sa spuna ca asta e o solutie de evita. Nu?
air_wolf
de asta erau buni extraterestii, am fi avut acum dezintegratoare, ii reduceam la stadiul de molecula si fara sa lasam urme. dezavantajul ar fi fost ca si noi ne puteam trezi molecula... blink.gif
Baby Blues
QUOTE(air_wolf)
de asta erau buni extraterestii, am fi avut acum dezintegratoare, ii reduceam la stadiul de molecula si fara sa lasam urme. dezavantajul ar fi fost ca si noi ne puteam trezi molecula... blink.gif

La modul asta de transare a problemei din trafic ar fi gasit romanii "anti-dezintegratorul molecula".
air_wolf
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif :romania: :coolspeak: tare de tot! biggrin.gif
stefan44002
Cand ma refer la "taxat" soferi cu tupeu nu ma refer la claxoane, flash-uri, injuraturi pe geam samd.
Ma refer la faptul ca nu ii las sa se bage, sa se strecoare.Exemplu tipic: trafic intens pe bd. Iuliu Maniu , prima banda e ocupata de cateva masini parcate, mai mult sau mai putin aiurea."Smecherul" vede totusi ca cate o bucata pe care se poate baga, de obicei 10-15 m si vrea sa-ti iasa in fata , din dreapta.Taxarea inseamna sa nu las acel individ sa mi se bage in fata. Asa cum stam toti la rand, trebuie sa stea si el.Fireste, ii arunc si un zambet biggrin.gif .Si mai sunt si alte exemple, dar acum sunt prea obosit.
Bogdan84367
Ai dreptate Stefan, ma enerveaza agresivitatea lor gratuita, tupeul inimaginabil al lor la volan motivat in mod pueril ca ei muncesc vezi Doamne?!, de parca noi ceilalti suntem in concediu si ne dam prin Bucuresti cu masina. Aroganta si lipsa de bun simt ale unora dintre ei ma face sa le raspund pe masura, efectiv nu te poti abtine, am incercat sa-i las, am incercat sa-i ignor, nu poti cand vezi cu ce nonsalanta si nesimtire se baga peste tot si daca cumva ai tupeul sa nu-i lasi devin agresivi instantaneu. Eu am hotarat sa nu-i mai las sa treaca deloc, niciodata si fac tot ce imi sta in putinta binenteles in limitele normalului sa nu mai fiu binevoitor cu niciunul din taximetristii ce cred ca soselele sunt ale lor doar pentru ca au fost destul de puturosi sa invete altceva.
CRG
NIci eu nu le dau niciodata prioritate cand pot sa fac asta.. Pentru un motiv foarte simplu: nici ei nu imi dau mie niciodata.. :bash:
Adrian91085
Oricit de mult am vrea noi sa circulam civilizat, acest lucru nu se va intimpla decit atunci cind politia si cine mai trebuie isi vor face treaba asa cum trebuie.
Nu voi comenta acum ce se intimpla in Bucuresti, si nu numai, dar va voi spune cite ceva din experienta mea in Ottawa, Canada, unde am stat 6 ani.
Condusul masinii a fost o placere. Circulatia se facea in mod civilizat, chiar daca se mai gaseau vreo citiva care sa mai incalce regulile. Autostrada dintre Ottawa si Kanata are 3 benzi pe sens, prima fiind rezervata autobuzelor. Chiar si cind se mergea bara la bara, cu 5-10 km/h, foarte rar vedeai pe cineva sa se bage pe acea banda.
La intersectii nu exista sa vezi ca cineva depaseste prin stinga sau dreapta si sa se bage in fata. Fiecare statea pe banda lui, asteptind frumos unul in spatele altuia.
Nu imi aduc aminte sa fi folosit claxonul in trafic.
In general observam foarte multa amabilitate din partea participantilor la trafic.

Toate acestea ar putea fi si din cauza educatiei fiecaruia, dar cred eu ca si din cauza ca atunci cind cineva facea prostii si era prins era taxat cu virf si indesat.

Amensile puteau fi maricele pentru viteza, iti puteau lua puncte daca depaseai cu 20 km/h limita legala, sau puteai fi arestat daca mergeai cu 200 km/h de exemplu.
Totusi politistii puteau fi baieti de treaba. Un coleg a fost prins cu 125 km/h pe autostrada, dar fiind prima amenda, politistul i-a scazut viteza la 115 pentru a nu fi depunctat. Fii sigur ca a doua oara nu se va mai intimpla acelasi lucru. Te au in baza de date si te vad instant chia pe computerul lor din masina.
Pe de alta parte amenzile si punctele te pot lovi la buzunar la asigurare.

Eu am revenit in tara la inceputul anului. La inceput circulam civilizat, dar acum m-am integrat perfect in peisaj. Conduc asa cum se conduce in Bucuresti. Asa fac toti (sau marea majoritate) asa fac si eu. De ce? Pentru ca nu ma sanctioneaza nimeni. Atunci cind voi vedea un pic de bunavointa din partea politiei, o sa reconsider. E inadmisibil sa vezi in intersectii cum politistii se intorc cu spatele la cei care se baga aiurea, trec pe rosu, sau chiar parcheaza acolo.
Ma puteti injura, dar asta este, traim intr-o jungla si trebuie sa ne adaptam.
Luka
'Ma puteti injura, dar asta este, traim intr-o jungla si trebuie sa ne adaptam'

Un domn e domn si-n jungla biggrin.gif
stefan44002
Unii soferi devin agresivi, daca nu-i lasi sa se bage, incearca sa te intimideze, dar, desi nu sunt prea solid, n-am avut altercatii cu ei. Totul e sa va pastrati calmul si sa nu-i bagati in seama. Vor fierbe in suc propriu biggrin.gif
Ioan Lucian87543
:angel:
sa stiti k "ignoranta este putere".... ignorati tot taxim si o sa aveti d castigat... adik nu claxoane flashuri altceva...doar dati mzk la maxim ... sa dispara orice alt fond sonor si nu-i lasati sa se bage niciodata niciunde:)
Baby Blues
E foarte usor sa dai vina pe politisti, pe primarie, pe "X" pe "Y" si sa nu vedem barna din ochii nostri. Daca te-ai incadrat perfect in peisaj pt ca nu te sanctioneaza politia e nasol din pdv al mentalitatii tale. Dupa exprimare consider ca esti un om educat. Imi inchipui ce parere au altii mai putin educati si care sunt "integrati" si mai bine ca tine. biggrin.gif .
air_wolf
e vorba de nesimtire. lasi pe unul sa treaca in fata, dar cind vezi ca forteaza si al doilea, mai ales cind esti pe banda ta. azi unu cu o dacie credea ca ma face in 5m biggrin.gif stupid omul. i-am aratat ca sint suficient de nebun si sictirit incit sa intru in el cu tupeu si-a frinat ca disperatul. astept sa-mi repar toyota.
Ionut85037
De mult timp ma bate gandul sa-mi iau un jaf de dacie/oltcit/warburg/ nu conteaza ce, sa fie ieftina si sa pot sa-mi fac treaba cu ea, adica sa ies linistit la plimbare si sa-i astept pe nesimtiti si tupeisti sa greseasca. Adica, s-a bagat omu' cu botu'.... Poc, l-am trosnit ! Si o sa dau cu sete, asta va asigur eu :evil: P'orma mergem frumos la militie, stam la coada, asigurare tot tacamul..... azi schimb o bara, maine o aripa, dupa aia o fata de usa...si tot asa pana o fac sa arate cat de cat bine dupa care o vand. Ce iese peste investitie, bem bere! promit ! biggrin.gif Problema este ca nu prea am timp dar...cine stie, imi iau concediu....
Baby Blues
Pai daca iesim in castig imi iau si eu o Dacie si ne apucam de facut bowling pe strazi. biggrin.gif
booneK9
Foarte multi dintre soferi nu merita sa fie tratati cu respect pentru simplul motiv ca ei insisi se comporta ca niste primate. Dar nu mi-a cumparat tata tribunal si nici mama bulevard, asa ca de cele mai multe ori n-am ce face... In general lucrurile stau cam asa... Pune semnal -- il las, nu pune semnal -- nu-l las, iar daca se baga la limita -- il claxonez si-i dau flash luuuung. Desigur ca nu ma apuc de curse cu nebunii, dar daca nu pune semnal imi vad de drumul meu cu exact acelasi ritm. Daca semnalizeaza, uneori franez ca sa fac loc. Daca sunt pe banda intai invit o masina la fiecare straduta. Una singura. E drept ca uneori reuseste sa se infiltreze si al doilea... Inca nu am reusit sa nu ma mai enervez cand vad "meseriasii" trecand pe ros, sau cand depasesc toata coloana de la semafor, sau ...

Saptamana trecuta, insa, un nenorocit m-a scos din pepeni. A reusit sa ma calce pe sistem pentru ca mi-a pus mie siguranta in pericol, dar rau de tot. Si atunci am izbucnit. Da, l-am sicanat pret de un kilometru. Apoi mi-am vazut de viata mea. Imi doream nespus sa gasesc un echipaj de politie. As fi oprit, as fi povestit afacerea si nu m-as fi lasat pana cand nu-l ardeau pe nemernic. Dar n-am avut noroc, n-am gasit nici un politist.
ionut91746
same problem in Iasi, toate strazile sunt ale lor, ei se baga peste tot, te injura, comenteaza, eu cel putin ma feresc de cum vad"galben"in fata ochilor... :ewpu:
ivghenie74744
eu merg 150-200 km zilnic prin oras,e un program infernal ,mai rau decat la taximetristi 6-18 , 12 ore de trafic in Galati oras maricel dar nu la nivelul Bucurestiului. In tot acest timp daca un echipaj de politie ar sta dupa mine mi ar salta zilnic permisul cu totii facem greseli dar numai daca conducem daca masina mi ar sta zilnic in parcare permisul meu nu ar fi niciodata in pericol de a fi suspendat. Am invatat un lucru, indiferent de imprejurare trebuie sa dam dovada de politete, sa facem noi primul pas si ceilalti ne vor urma taximetrist sau nu vor vedea ca daca sunt politicosi au numai de castigat. e foarte simplu de a ruga pe cineva sa te lase sa intri in fata si dupa sa aprinzi avariile drept multumire.eu nu taxez pe nimeni in trafic ,am inschimb grija sa ma feresc de cei care par a se pierde in trafic aceia sunt mult mai periculosi decat taximetristii care conduc zilnic si au experienta .la biroul de accidente vezi cam rar taximetristi. blush.gif
HalbaSus
QUOTE
la biroul de accidente vezi cam rar taximetristi.

partial adevarat, adica probabil raportat la numarul de ore conduse se busesc destul de rar, dar totusi ii vezi destul de de des pe la biroul de accidente, eu am fost de 3 ori pe acolo si de 2 ori era cate un taximetrist, iar odata sotia mea era cealalta parte...
adi45619
QUOTE(ivghenie74744)
e foarte simplu de a ruga pe cineva sa te lase sa intri in fata si dupa sa aprinzi avariile drept multumire.


Am un prieten albanez care se mira ca noi 'multumim' cu avariile. Mi-a zis ca la el in tara daca aprinzi avariile e semn de 'hai sa ne batam daca esti tare'. smile.gif
admin
Eu o iau cam des pe linia de tramvai, credeti ca's nesimtit rau sau doar nesimtit?smile.gif
Xalanx
QUOTE(admin)
Eu o iau cam des pe linia de tramvai, credeti ca's nesimtit rau sau doar nesimtit?smile.gif


Depinde. Esti cu tramvaiul de regula?
ivghenie74744
da nu i voie sa meri pi linia de tramvai? blink.gif
air_wolf
bada, daca esti tramvai. sau daca e singura banda. teoretic poti sa calci toate masinile parcate aiurea - fara sa patesti nimic.
cioaba
QUOTE(stefan44002)
Acum cativa ani, intr-o iarna, cu Dacie veche, ama ramas in drum, la intrarea in intersectie la Razoare. Toti soferii ma injurau, eu nu puteam s-o pornesc( picase electromotorul); nici unul nu a oprit sa ma ajute. Laun moment dat, un taximetrist, pe la 40 de ani , opreste, pune luminile de avarie si ma ajuta sa mut masina pe trotuar.
Apropo de ce v-am spus, ganditi-va cati dintre voi ar fi facut acest gest?De cate ori ati trecut pe langa o masina in pana si nu ati oprit.Eu, de atunci opresc si incerc sa ajut pe cel ce se afla in pana. Sunt doua chestii aici : una , ajuti omul, iar a doua, eliberezi banda ocupata. Numai cand sunt grabit nu opresc, dar trebuie sa recunoastem ca nu suntem grabiti in fiecare zi.


sa vezi ce am patit eu facand pe bunul samaritean. opresc la semnele unui mosneag care ma roaga sa-l ajut sa puna rezerva ca are probleme cu spatele. in timp ce salt masina pe cric un idiot incearca o depasire la interior, vede ca nu se poate si in loc sa franeze incearca sa taie coloana, n-are pe unde si din doua viraje de lupta loveste dacia mosului si o arunca de pe cric in sant, cam pe unde stateam eu. norocul meu ca-s o fire curioasa si m-am ridicat sa vad ce se intampla, ca altfel imi cresteau flori in gura. asa ca sunt muuult mai atent si mai suspicios cand e vorba de intrajutorare.
Daniel65671
Domnilor,

Am citit si concluzia mea este trista: prea multa incrancenare si orgolii prostesti.

De exemplu, am crezut ca in Bucuresti se circula cel mai rau. Gresit! In Constanta, vara trecuta, am ramas uimit in prima zi de concediu ce tupeisti sunt taximetristii de acolo. (Probabil e de vina si sindromul constanteanului complexat de prea multi bucuresteni la el acasa).

Dar constatarea mea se extinde si la alti soferi decat taximetristii. Criteriul nu este "soferi grabiti", ci masini de firma. Adica nu e masina lor si nu le pasa. (Aici se incadreaza si soferii cu mastodonti 4x4 cumparati din banii lui tata sau ai sotului, de la firma.)

Recunosc ca, de cand umblu cu fica-mea in masina, am renuntat la a fi justitiar pe strada, chiar daca mai exista dorinta sa o fac cateodata. De ce? Simplu: imi apar pielea mea si a alor mei. De ce sa mor prosteste pentru o ambitie de superman!?

In plus, chiar imi face placere sa las pe un alt sofer sa intre in trafic, cand il vad ca imi face semn si apoi imi multumeste cu semnalizatoarele.

Solutia? In lipsa bunului simt, corectia prin constrangere. Politia mai activa si mai multa pe strada.

Dar mi-a placut foarte mult si ideea de a scrie pe fundul masinii ceva de genul: "Sofer indisciplinat? Sunati la tel..." Destul de eficient, pentru ca se vedea din comportamentul lui in mers. Dar asta trebuie sa fie ridicata la rang de politica a firmei (evident, cu mult bun simt).

Stiti cum fac soferii japonezi presiune? Am fost in Japonia si am mers de la Tokyo la Osaka pe autostrada. Daca esti pe banda a doua si vrea unul sa te depaseasca vine in spatele tau relativ aproape, ca sa il poti vedea si asteapta cuminte sa te dai la o parte. Atat. Nu faruri sau claxoane. Apoi iti face semn cu semnalizatoarele de multumire si scuze ca te-a stresat! arigato.gif

Nu v-ar place si voua? blush.gif
ivghenie74744
in japonia nu i invata sa pastreze o distanta intre masini?pai daca s ar infige in spatele meu pana sa l observ as pune mai intai frana! bicycle.gif
Daniel65671
Ivghenie,

Tocmai asta e diferenta! :nope:
Daniel65671
Romanul tot roman ramane. Stii cum conduceau romanasii nostri de la Ambasada? Ce sa stea ei la stop! Depaseau coloana si se asezau in frunte! Pentru japonezi era stupoare. :wtf: Dar sa nu te aud ca zici: bravo lor!
:evil:
aaa80544
Inainte ma mai bagam si eu in fata altora, de cand am mai fost pe dincolo si m-am obisnuit cu felul cum merg ei am renuntat.
Sper ca daca si la noi o sa inceapa lumea sa conduca cu bun simt, pana la urma o sa-i convertim si pe cei mai nesimtiti.
alcris01
De voie de nevoie va trebui si inca repede sa mai lasam orgoliile acasa cand ne urcam la volan. Ati auzit ca in Bucuresti majoritatea intersectiilor vor fi monitorizate cu camere video, asa ca mai usor cu teribilismul :bash:
booneK9
da, da, stai pe-aproape.
Sunt deja suficiente zone monitorizate, dar pana acum nu e nici o imbunatatire. Legea junglei e puternica. Civilizatia nu e asa de usor de implementat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.