Help - Search - Members - Calendar
Full Version: raport antigel apa???????
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
florin82141
salutare din nou.cam catŽantigel si cam cata apa trebuie sa pun pt a resista la o temperatura cat mai joasa(minus 25 30 de grade)si inca o intrebare.cantitatea de antigel mai mult sau mai putina poate face are influente asupra incalziri motorului?adica daca este mai mult sau mai putin antigel se poate incinge mai mult decat ar trebui?????mersi blink.gif biggrin.gif
Valeriu Razvan61497
Salut


La motorul y17dt care il are masina mea cu ar conditionat intra 7 litri de lichid de racire iar proportia trebuie sa fie de 50 - 50 ( nu cred ar strica daca ar fi 55 - 60 antigel si restul apa dar sa nu depaseasca pentru ca am inteles ca nu siar mai pastra antigelul proprietatile daca ar fi concentratia gresita) in legatura cu prob daca se incalzeste mai mult sau mai putin nu pot sa iti dau decat parerea mea care este ca nu ar trebui sa se incalzeasca mai mult sau mai putin.

Sper sa iti fi fost de ajutor
Mariustom
În mod normal, pe orice sticlă cu antigel concentrat (atenție, se găsește și gata diluat) este scris cel puțin 2 proporții diferite, cu temperaturile de îngheț respective.
Variații mici față de proporțiile scrise nu influențează asupra încălzirii motorului.
florin82141
QUOTE
Variații mici față de proporțiile scrise nu influențează asupra încălzirii motorului.


dar daca proportia de antigel este cu mult mai mare sau mai mica poate influenta incalzirea motorului???
ionut83652
scrie pe bidonul de antigel in functie de concentratie si de temperatura la care vrei sa reziste oricum nu incerca sa bagi numai antigel concentrat !
florin82141
nu stiu ce am in instalatia de racire ca la gust este dulce.dar am cumparat o "pipeta gradata" biggrin.gif sau cum s-o numi,care iti indica pana la ce temperatura iti rezista.si mie nu imi arata nici o temperatura vad ca arata ca tre sa mai adaug antigel si cred ca fffoarte mult.dar la gust este dulce dulce
Mariustom
Da, Florin, o concentrație prea mare de antigel nu scade temperatura de îngheț (din contră !) și nici răcirea motorului nu este mai eficientă, datorită proprietății slabe de transfer de căldură a antigelului concentrat, iar o concentrare prea slabă de antigel, are același efect asupra temperaturii de îngheț (adică îți va îngheța la temperaturi mai ridicate decât, să zicem, de -15*C biggrin.gif ).

LE: amestecul se face antigel+apă distilată, iar ca durată, se recomandă ca la 2 ani să se schimbe lichidul de răcire, datorită pierderii proprietăților de către antigel. Se recomandă păstrarea amestecului și pe durata verii (se zice că antigelul are și rolul de ungere a pompei de apă).
eddie
Raportul in mod normal este de 50/50.Dar la Opel incepand cu octombrie 2000 se foloseste antigel rosu(G12), fara silicati.
Intra cam 7 litri de lichid de racire in total.In vasul de expansiune intra numai vreo 3 litri.Trebuia curatat si scurs antigelul vechi si de-abia dupa aia schimbat complet.
florin82141
multumesc mult pentru sfaturi.trebuie sa incep sa o pregatesc ca asta va fi prima iarna impreuna biggrin.gif si sa fiu sincer nu stiu ce a are in instalatia de racire.ma gandeam sa ai fac chiar o terosonare(cred ca asa este denumirea) biggrin.gif la un service de unde sunt eu acum.ma duce cam la 360 de euro si imi da garantie 12 ani din momentul in care o face.cred ca ar trebui sa fac si chestia asta stiind ca danemarca are un climat foarte sarat indiferent de anotimp.sincer sa va spun m-a prins cam 3 ierni pe aici cu vechea masina tot un opel astra caravan din 92 si a nenorocito sarea de pe drumuri.astia folosesc foarte multa sare iarna. biggrin.gif acum opelul meu este negru si nici nu vreu sa ma gandesc cum se va vedea sarea pe el la iarna. biggrin.gif
florin82141
apropo cam ce garantie are tabla la un opel( astra caravan din 2000 spre exemplu)ar trebui sa incep sa imi fac probleme cu el din cauza la rugina sau este prea devreme?? biggrin.gif blush.gif .intreb pt ca nu stiu. :ban:
eddie
Tabla galvanizata,12 ani garantie,poate ca nu rugineste,dar nici nu cred ca daca rugineste iti acopera garantia....trebuie pentru asta la un interval regulat sa faci niste operatii care mai si costa(un fel de revizie )la ei la tabla.Ai si niste foi in caietul de garantii cu chestia asta,cu tabla.Nu am auzit pe nimeni sa faca asa ceva.
florin82141
am observat in cartea service asa ceva dar nu am stiu ca este pt asa ceva.oricum daca este sa o faci la opel cred ca costa o caruta de bani.
eddie
Hai ca o dam in Off-Topic...
Da,se face o verificare amanuntita pe dedesubt,ca sa nu fie distrus stratul de clorcauciuc de pe tabla de pietre.Daca ar avea ciupituri pe ici pe colo,ori pa garantie,ori te costa reparatie cat nu face...
florin82141
m-am uitat pe dedesupt asa informativ si am vazut ca in cateva locuri este putin sarit stratul ala care imbraca tabla.nici nu ai cum sa nu fie sarita.este imposibil daca nu o intreti la timp sa nu fie sarit stratu protector.ca de biggrin.gif pietre sa gasesc pe toate drumurile biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.