Help - Search - Members - Calendar
Full Version: zgomote ciudate Colt nou
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Cristi86127
Salut,

Cine imi poate spune daca ce am scris eu mai jos sunt doar pareri si nu posibile ulterioare defecte...eu a sesizat urmatoarele chestii ca altfel nu am cum sa le numesc, masina functionand perfect...si nu as vrea sa-i bat la cap pe cei de la M-Car pentru orice chestie care mi se pare mie...aici ma refer la un Mitsubishi Colt 1.5/109CP/benzina nou, doar de 4 saptamani, 1200km rulati dintre care 400km in Bucuresti restul in afara, Bucuresti - Brasov...

Cand motorul este incalzit, sa zicem dupa ce masina a fost rulata in Bucuresti la ore de varf, ajungand in parcare, am ridicat capota si am observat/auzit urmatoarele (la relanti):

1. Un pacanit aproape regulat in partea dreapta a motorului (se aude doar daca ridici capota si motorul este incalzit, eventual stationand o perioada cu motorul pornit)...nu este vorba de acel tacanit firesc al tachetilor/motorului si repet e undeva in partea dreapta.Mi s-a spus la M-Car ca acel tacanit este cunoscut, este normal si dispare cand ambalezi/demarezi dar ambaland nu a disparut....cica si VW il are....tacheti hidraulici, etc...este posibil sa fie probleme la tacheti ? sa se fi descarcat ? e normal ? blush.gif

2. Cand las ambreiajul se aude un sunet metalic cand cupleaza, chiar si scoaza din viteza...asa se aude si la Kalos, dar e normal ?

3. Dupa o utilizare mai intensa a ambreiajului (mers in coloana) scoasa din viteza, calc ambreaiajul e ok, il las, se aude ca un zornait (cine are sau a avut dacie stie), nu puternic dar sesizabil...de asemenea a inceput sa scartaie pedala de ambreiaj... blush.gif

4. Ambreiajul este destul de tare si prinde sus... la o masina noua e normal sa fie asa?

5. Nu stiu daca la 0 KM facea dar acum simt la mana ceva vibratii in volan de la motor...

Am citit intr-un topic cum ca ruland la vale cu levierul la punctul mort(scoasa din viteza) ar dauna cutiei, se duc sincroanele, chestie care eu nu o cred, cel putin pana acum....si eu cam asa am condus la munte, i-am dat drumul la vale, mai ales ca erau coloane, ambreiajul e tare si e destul de incomod...asta sa fi daunat masinutei mele ?

Multumesc beer.gif

As dori sa stiu daca toate astea se intampla si voua si daca e ceva normal
Florin50070
Am si eu aceeasi problema cu zornaitul, mie mi-a aparut la 7000 km si deja service-ul a notat problema si trebuie sa-mi schimbe rulmentul de presiune (concluzia lor).

Pedala de ambreiaj nu bate ? Mie imi bate la relanti si in sarcina daca apas pedala usor, vibreaza. Mai nou la plecare de pe loc la rece, tremura si masina oricat de fin as lasa eu ambreiajul.

Vezi si http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=8038
Cristi86127
QUOTE(Florin50070)
Am si eu aceeasi problema cu zornaitul, mie mi-a aparut la 7000 km si deja service-ul a notat problema si trebuie sa-mi schimbe rulmentul de presiune (concluzia lor).

Pedala de ambreiaj nu bate ? Mie imi bate la relanti si in sarcina daca apas pedala usor, vibreaza. Mai nou la plecare de pe loc la rece, tremura si masina oricat de fin as lasa eu ambreiajul.

Vezi si http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=8038


Inca nu bate, are doar 1200km...cam devreme sa se intample asa ceva...e drept ca circulatia e mai mult ceva de geniul cortegiu funerar dar totusi...
Cristi86127
Referitor la "problemele" enumerate mai sus vad ca nu primesc nici un raspuns incurajator biggrin.gif ,am ajuns la 1800 km parcursi cu masina asta, se comporta impecabil, poate ca nu e vorba despre nici un defect/uzura pana la urma...oricum mi se pare aiurea sa se duca rulmentul de presiune de acum...

Legat de zornaitul acela fin din ambreiaj, la relanti...l-am mai auzit doar in urma mai multor manevre succesive in parcare, marsalier - inainte, marsalier inainte si tot asa...altfel nu se aude, voi ce ziceti ?...sunt cam suparat pe chestia asta...maine ma duc pana la dealer dar cum nu se aude mereu o sa creada ca sunt nebun...as vrea sa ascul si un alt motor de Colt sa-mi ies din pareri, am mai auzit masini noi cu chestia asta si merg bine merci si acum dupa ani buni fara a mai schimba nimic...poate ca trebuie strans ceva la ea ? o sa vad maine...
Florin50070
E adevarat ce zici. Si a mea merge superb dar rontaitul ala ma deranjeaza pentru ca ma face sa banuiesc unele probleme si nu-s linistit. Stau insa pe ganduri daca sa-i las pe cei de la service sa desfaca cutia si sa schimbe ceva pe acolo. Oare-s destul de priceputi sau mai bine sa o las asa? Asta-i intrebarea
Cristi86127
am fost la dealer, masina e ok, a fost verificata cap coada la cererea mea, jocuri in articulatii, ulei, antigel, distanta abreiaj, nivel ulei cutie, joc subansamble, etc. mi-au montat si numerele de leasing biggrin.gif nu a costat nimic, acel zornait fin care se aude cand e motorul f cald si in urma utilizarii abreiajului la greu se aude cam la toate masinile ( capota ridicata)...unele sunt mai bine insonorizate dar se pare ca nu e ceva de care sa-mi fac griji...multumesc celor de la M-Car, chiar au avut rabdare, mi-au explicat tot ce ma nelinistea si totodata au verificat tot...au pierdut 3 ore cu mine si mi-au spus sa revin ori de cate ori mi se pare ceva nu ar fi in regula...oricum masina mergea bine si pe masura ce se acumuleaza KM din ce in ce mai bine...m-am linistit.
Cristi86127
Desi m-am linistit oarecum dupa ce am fost la dealer/service si in urma verificarilor masinii a reiesit ca e totul ok parca tot ma incearca niste indoieli legat de probelemele enumerate de mine la inceputul acestui topic...as dori sa aflu si alte pareri de la cunoscatori.
Multumesc.
Vlad75531
Nu ai nici o problema. Stai linistit. MErgi cu ea si ai sa vezi ca in timp nu o sa mai ai nici o impresie. Asa am facut si eu la toate masinile noi pe care le-am avut.
Cristi86127
QUOTE(Vlad75531)
Nu ai nici o problema. Stai linistit. MErgi cu ea si ai sa vezi ca in timp nu o sa mai ai nici o impresie. Asa am facut si eu la toate masinile noi pe care le-am avut.

Multumesc, asa ma gandeam si eu...oricum as fi primul posesor de Colt care astfel de nelamuriri...
Cristi86127
Ce poate fi?

In partea dreapta spate se aude un zgomot (in zona rotii/aripii), ca o zdranganeala (termenul e cam exagerat dar e sugestiv), parca ceva s-ar fi desprins de la locul sau, zgomot care nu se aude la gropi ci in momentul in care roata dreapta spate traverseaza acele striatii/separatoare mai accentuate si succesive de pe strada, la vibratii...parca ar fi ceva de pe aripa, nu suna ca si cum ar fi din interior plus ca parca se aude la un moment dat si un sunet metalic ca si cum aripa ar fi lovita...cam de la primii km am auzit zgomotul acesta dar era mult mai rar si in situatia in care roata traversa striatii mult mai accentuate insa am crezut ca e de la toba/ornament si nu i-am dat atentie.

Am suspectat acea aparatoare de plastic de pe aripa, apoi plasticul din interior tot de pe aripa...am zis sa verific si am lovit cu pumnul roata din stanga ca sa provoc vibratii...nu se auzea nimic, am facut acelasi lucru la roata din dreapta si intr=adevar am auzit acel zgomot dar nu la aceeasi intensitate...

M-am dus la dealer si a ridicat-o pe elevator nu inainte de a-mi chinui masina pe un drum cu gropi unde bineintels ca nu se mai auzea nimic, mai erau si alte zgomote, ba de la supetul acela din plastic din spatele scaunelor care mai joaca, etc....pe elevator nu au constatat nici un defect la suspensie roata si ma asteptam sa fie asa insa la un moment dat lovind roata vertical de jos in sus au inceput niste scartaieturi la scaune insa asta era deja altceva...au mai strans ei scaunele, degeaba, nu au reusit sa inlature scarataitul de la scaune care nu ma stresa atat de tare dar nici de zdranganitul nu l-au localizat.

Au zis sa revin cand zgomotele sunt mai clare si le dau dreptate...intr-adevar au inceput sa devina mai clare si mai dese, luna viitoare ma duc din nou si sper sa se rezolve de data asta, oricum nu e ceva grav...insa o sa incerc sa gasesc eu sursa acestor zgomote ca iar stau pe acolo 3 ore insa la momentu lacela ba se auzea, ba nu se mai auzea, era imposbil de rezolvat, oamenii au facut tot ce le-a stat in putinta.

Deci cam asta ar fi: zdranganit ceva ce are contact cu aripa, scartait de la scaune si ar mai fi acel suport din plastic de la nivelul scaunelor din spate, are "acopera" portabagajul...asta la gropi loveste in suprtii din plastic el tot din plastic fiind dar asta cred ca se rezolva cu niste garnituri din cauciuc.

Numai Coltul meu are astfel de probleme ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.