Help - Search - Members - Calendar
Full Version: de ce nu pot plati o skoda octavia in euro ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
claudiu86974
am si eu o intrebare.zilele tercute am fost al dealer-ul skoda din galati si am vrut sa-mi cumpar o O1 si cd am scos banii k sa o platesc (cash) mi-au spus k ei nu pot primi euro ci numai lei lucru pe care nu il inteleg deodata ce toate preturile sunt trecute in euro.parerea mea este k ei fac acest lucru tocmai pt a castiga bani din diferenta de schimb valutar, nu?
asa ati patit si voi?
stiu k nu e un subiect prea bun si poate s-a mai discutat dar eu nu pot percepe acest lucru.
multumesc
Jonin
Legea prevede ca toate platile in Romania se fac in lei.
F L O R i N
Eu am platit factura pt o excursie externa direct in euro si au scris pe factura cursul euro din ziua respectiva ca sa poata fi decontata.Acum in legatura cu cazul tau nu stiu ce sa zic dar cum mie mi au incasat euro asa ar fi putut si tie sa ti incaseze direct in euro pt ca daca ii schimbi in lei pierzi cateva milioane.Probabil ca este un altfel de tranzactie unde se impune sa se incaseze numai lei.
CatalinKRK
Conform legii nu pot emite factura in valuta si nu pot incasa in valuta de la persoanele fizice rezidente. Ceea ce ati platit in valuta (excursii sau calatorii in afara) ati platit unui comisionar care actioneaza in numele prestatorului de servicii care nu este rezident.
CatalinKRK
Revin cu datele problemei.

Regulamentul valutar ar Romaniei:

http://www.bnro.ro/Ro/Legi/R_val/

IV. Încasări și plăți între rezidenți

Încasările și plățile între rezidenți se pot efectua:

- în monedă națională (leu) și în valută - pentru operațiunile care nu fac obiectul comerțului cu bunuri și servicii;
- în monedă națională (leu) - pentru operațiunile care fac obiectul comerțului cu bunuri și servicii;
- în valută, pentru operațiunile care fac obiectul comerțului cu bunuri și servicii, autorizate prin regulamentul privind regimul valutar:
Persoanele juridice - pentru operațiuni decurgând din contracte de comerț și prestări de servicii externe efectuate în comision, contracte de subantrepriză în acțiuni de cooperare economică internațională sau din contracte de export a unor obiective complexe și a unor produse cu ciclu lung de fabricație;
- Persoanele fizice - pentru operațiuni valutare între acestea, cu caracter ocazional;
- Persoanele fizice și juridice și alte entități - pentru operațiuni stipulate de prevederi legale exprese; pentru operațiuni decurgând din organizarea și/sau prestarea de servicii externe (transport, turism); pentru operațiuni decurgând din contracte externe de prelucrare în regim "lohn"; pentru operațiuni care decurg din acte de comerț derulate în porturi, în "zonele libere" din aeroporturi și punctele de trecere a frontierei de stat, în trenuri internaționale, aeronave și nave - pe parcurs extern; pentru operațiuni efectuate în străinătate.
claudiu86974
aici ai dreptate dar de ce nu mi-au spus in momentul can dm-am interesat de masina k plata se face in lei.ei tot timpul mi-au vb de euro.la faza asta pierd aprox.700 de euro.deci automat pt mine creste pretul masinii cu 700 de euro ceea ce ma cam face sa ma duc sa imi iau o masina la mana a doua din 2004-2005 gen passat sau audi a4 cu toate l eu vroiam octavia tour.
CatalinKRK
Pai ce sa zic, imi pare rau da poate tot raul spre bine, poate chiar gasesti si iti iei una sh (parere subiectiva). Si totusi pe unele oferte se scrie ca plata se face in lei la cursul BNR + 1 sau 2%, probabil ei au uitat. Nu cred ca le poti face (gen OPC)...
grenouille
QUOTE(claudiu86974)
aici ai dreptate dar de ce nu mi-au spus in momentul can dm-am interesat de masina k plata se face in lei.

pentru ca nu este obligatia lor sa te informeze asupra regulamentelor si legilor fiscale din romania smile.gif
vezi cum evolueaza lucrurile - daca masina nu e o urgenta, poti face un depozit la banca pentru cateva luni si dobanda care iti vine (nu e foarte mare, dar nici de neglijat) iti amortizeaza pierderile din curs valutar!
sau platesti un avans acum si din restul faci depozit.
bafta multa in cumpararea masinii!
a3des
Daca intrebai dealerul despre modalitatea de plata sunt convins ca erai informat corect pentru ca se intampla des cazuri cand clientii fara sa intrebe de nimeni isi schimba banii in euro si dupa aia se supara ca nu au fost informati. De obicei modalitatea de plata este ultimul lucru care se stabileste, iar daca clientul ii face "supriza" dealerului sa vina cu banii pe masa pur si simplu nu are cand sa fie informat.
claudiu86974
am intrebat dealer-ul si nu mi-a spus nik despre modalitatea de plata.oricum pana la urma am gasit un schimb bun unde nu am pierdut prea mult si mi-am luat o octavia tour. sper k am facut o alegere buna.
mersi pentru pareri
F L O R i N
Bine ca ai rezolvat o pana la urma.Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea. beer.gif
bebeko
Bafta cu noua masinuta ... in euro sau lei ca tot aia e :cheers:
Pe82036
Bafta!
Ai platit doar avansul, sau ai si luat-o? Eu pe 12 septembrie am platit avans 30% si astept 8 saptamani (..!!..)
claudiu86974
eu am platit masina vineri si luni o iau.probabil u i-ai pus mai multe optiuni pe ea si de asta.
bebeko
Luni iei masina ??? Era pe stoc sau cum ?
claudiu86974
da masina era pe stoc
am platit avansul si luni cd platesc diferenta iau si masina.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.