Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ulei negru dupa schimbare
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
eddie
Tocmai am venit de la revizia de 3 ani (am numai 21.200 km).
Am schimbat numai uleiul si filtrul de ulei.Filtrele celelalte le schimb la 2 ani.Dupa ce mi-au scos afara masina cei de la Di-Bas,ce imi vine mie,sa vad si eu nivelul si transparenta uleiului pe joja...
Imi lasase mecanicul si 500 de grame de ulei in sticla de 1 l de ulei(original GM semisintetic 10W40).Am facut comparatia cu uleiul din sticla care era transparent.Cel de pe joja era negru,de parca nu fusese schimbat.
M-am intors si am vorbit cu seful de service si cu inca un baiat de acolo.Mi-au spus ca asa se face la diesel.Totusi ,imi aduc aminte ca acum un an si acum 2 ani cand am schimbat uleiul,uleiul era transparent pe joja.
Mi-au spus ca nu eram primul client care reclama chestia asta...Au spus ca au mai avut un client care nu a crezut si au mai facut odata schimbul de ulei dar pe cheltuiala acestuia,cand s-a convins ca s-a inegrit lafel !
Mi-au dovedit si mie,tocmai bagau o Astra break cu motor de 2.0 ca al meu.Au bagat ulei in fata mea,a schimbat filtrul de ulei si dupa ce au pornit masina 1 minut,uleiul era negru....
Noroc ca mi-am lasat loc de intoarcere,nu i-am acuzat pe fata,i-am intrebat cum e posibil asa ceva ? Oricum seful de-acolo ma stie ca pe un cal breaz....mi-a promis ca la anul,cand voi schimba multe la masina,filtre,ulei,antigel,lichid de frana,va face o exceptie sa ma lase sa stau langa masina ! Daca sunt Toma Necredinciosul,ce sa-mi faca,ca sa nu mai avem discutii,mai bine ma lasa sa stau sa vad tot ce face mecanicul la masina.

P.S. De fapt asta e politica GM de a nu lasa clientii langa masini.Cred ca din acest motiv exista inca multe motive de suspiciune.
A K U
Asa se intampla cu uleiul de diesel, se "murdareste" imediat. Asta nu inseamna ca nu pot sa-ti lase acelasi ulei si sa-ti spuna ca l-au schimbat, dimpotriva, e mult mai usor decat la motoarele pe benzina unde vezi imediat daca e curat sau nu. Cunosc cazuri de masini (si nu Dacii) cu motorul varza la 100.000 km din aceasta cauza. Omul e de buna credinta, pleaca din service incredintat ca i-au schimbat uleiul, cand de fapt e acelasi ulei vechi. Ca sa te asiguri, fa in asa fel incat sa vezi cand iti schimba uleiul sau orice altceva. Eu nu ma mai duc in service pentru nimic in lume. Nu fac altceva decat sa-si bata joc de oameni, de timpul si de banii lor.
florin55503
la diesel ileiul se inegreste in 15 min. daca ai pornit motorul gata e negru
florin58588
Nu am stiut chestia asta cu uleiul negru imediat ce pornesti masina, eu am un astra si am bagat un semisintetic mabil 10W40 dar nu am stat sa iau seama daca s-a inegrit imediat sau nu...l-am schimbat eu cu manutzele mele asa ca am incredere ca nu este manarit, cat despre service ce sa mai zic...sunt dusmani pe buzun arul nostru...cer si pe ma-sa si pe ta-su de iti vine sa le zici ceva dupa ce iesi de la ei[ si de ce sa nu recunoastem de cele mai multe ori le zicem]
ionut83652
intradevar la diesel uleiul se ingreste detul de repede dar cam dupa 100 km doar uleiul sintetic nu se inegreste ff tare si ramane trensparent oricum e prima oara cand schimbi uleiul?
ca 20000km nu prea duce uleiul semisintetic 10w40 ci doar ala sintetic0w40

o modalitate inedita de a verifica calitatea uleiului am vazut la un prieten de al meu el lua 100 grame de ulei din motor si il punea in frigider iar dupa 2-3 ore rasturma uleiul dintrun vas in altul iad daca uleiul curegea destul de usor zicea ca e bun daca uleiul devenea vascos insemna ca tre schimbat nu stiu in ce masura te va ajuta aceasta solutie dar mai bine e sa fii si tu in hala la schimbul de ulei eu am ramas cu bmw in drum la 80000 km pentru ca aia de la service nu sau strofocat sa schimbe filtrul de combustibil nici o data doar miau luat banii pentru dar de schimbat pauza si de atuncia la fiecare reparatie sau revizie is in hala langa mecanici(desigur de fiecare data fac scandal ca sa ma lase sa intru )dar asa is sigur deci mai multa atentie caci traim in romania!!!!!
eddie
Numai ulei semisintetic 10W40 am avut bagat de cand am luat-o.Scrie si in cartea de service.Pana acum a fost ECOTECH,acum a bagat GM.Tot dracul ala,dar va spun ca dupa 1 minut s-a inegrit si la mine si la Astra aia,doar am vazut cu ochii mei ! blink.gif blush.gif :evil:
TLS-09
La mine au schimbat uleiul cu mine de fata dar m-au avertizat ca asa se intimpla tocmai ca sa nu ma ingrijorez.Asadar este ceva normal.
stef86875
Salut
Eu lucrez intr-un service (reprezentanta nu conteaza care) destul de mare iar clientii nu au acces langa masini decat la inceput (la constatare) si daca vor la finalul lucrarii. Este un lucru perfect normal tinand cont ca au posibilitatea sa vada de la barul service-ului tot ce se face la masina.
Uleiul la motorul diesel se inegreste dupa cca 100 km, dat tinand cont ca motorul nu se spala la fiecare schimb de ulei "negreala" care ramane in motor si baia de ulei il face pe cel pus sa se inchida la culoare. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.