Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nightvision
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Exterior
Iulian HondaFan
deschid un topic pe acest subiect ca veni vorba de asta intr-o paruiala forumistica:

QUOTE(impulse)
Cosmine stai linistit ca TL din America nu are nici piele galbena si nici televizoare. Umbla aricii cu abureli. TL din America este o Honda cu plasticuri de kkt si cu piele gaurita pe care se percep 10.000 in plus. Nothing more. blush.gif
Nightvision? pai de-abia au aflat si ei ce este. biggrin.gif Asta nu inseamna insa ca nu il vei vedea peste cateva luni pe vreun Lexus. Nu este japonezul hotul numarul 1? :angel:

Tribeca, Honda, laolalta cu BMW? blink.gif
Gluma zilei! laugh.gif


din nou ai flight of ideas si desigur e inexact ce spui. si ti-am mai spus sa mai citesti si altceva in afara brosurelelor publicitare ale BMW. blush.gif


am spus TL si Legend. Legend are NightVision de la lansare in 2004. tongue.gif

Honda are night-vision dinaintea nemtilor. Primii care au introdus-o au fost cei de la Cadillac in 2002, adaptand tehnologia militara americana lansata inca din razboiul din Vietnam (americanii sunt primii care au facut astfel de dispozitive care oricum acum sunt disponibile si pe videocamere de 200$ biggrin.gif ) deci Fritz n-a inventat el apa calda biggrin.gif... ci a copiat dupa americani si japonezi. tongue.gif

QUOTE
Intelligent Night Vision System http://world.honda.com/HDTV/IntelligentNightVision/200408/(07:19)[/url]Released: September, 2004

Honda has developed the world's first Intelligent Night Vision System, which uses "far infrared" cameras to detect pedestrians in or approaching the vehicle's path and provides the driver visual and audio cautions to help prevent accidents involving pedestrians.


serie7 cu Night Vision a fost lansat la sfarsitul anului trecut.

deci Honda 2004, BMW 2005 si Mercedes inceputul 2006 ( noul S klasse fiind primul model de la ei cu NightVision). cine a copiat dupa cine?

cine rade la urma rade mai bine! laugh.gif
Jeff
Independent de existenta primordiala a oului sau gainii, gasesc ca e un gadget util.
http://www.automotoportal.com/article/BMW_Night_Vision_video
Iulian HondaFan
fara indoiala. mai ales in Ro unde o groaza de biciclisti si de carute circula pe drumuri noaptea fara a fi semnalizati corespunzator.
mike.omega
Si unde-i noutatea daca Honda tot a inventat nightvision-ul in 2004? smile.gif
Topicul se muta la generalitati(masini.ro) si incercati sa nu ajungeti in combat zone cu el biggrin.gif
Iulian HondaFan
am mai gasit niste linkuri interesante despre introducerea tehnologiei nightvision:

primul model dotat cu asa ceva a fost Cadillac Deville 2000 ( lansat in 1999, iote ca mai introduc si americanii inovatii pe piata auto :angel: ).

http://www.vxm.com/Impact.cadillac.nitevision.html

http://www.marlow.com/Applications/DSP/cad...sion_system.htm

furnizorul de camere infrarosu pentru Cadillac si Honda este Raytheon Systems ( firma de high tech din Boston care este si unul din furnizorii Pentagonului).

http://www.ivsource.net/modules.php?name=I...icle&sid=78

mai multe detalii despre sistemele producatorilor germani in acest foarte interesant articol ( unde se spune ca urmatorul producator dupa Cadillac care a introdus nightvision a fost Lexus in 2003).

http://www.aidc.co.za/index.php?pid=236&ct=1&dc=6

BMW foloseste un sistem similar celui al Delphi-Cadillac dezvoltat de Siemens.

Mercedes foloseste un sistem dezvoltat de Automotive Lighting, companie formata prin fuziunea diviziilor de profil ale Bosch si Magnetti-Marelli. acest sistem a fost lansat si pe Fiat Multipla.

Ford are o versiune proprie definitivata, probabil o vom vedea mai intai pe Volvo si Jaguar ( ultimul daca nu va fi vandut asa cum circula un zvon prin Detroit) dat fiind ca piata americana nu a fost foarte entuziasmata de aceasta tehnologie. GM deja nu mai ofera sistemul pe Cadillac ci numai pe Hummer.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.