Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PARERI DESPRE NOILE DACII DIESEL
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
COSMIN1
CREDETI CA MERITA BANII?NU CER PERFORMANTE COMPARABILE CU MARCI DIN AFARA DAR PT O FIRMA MICA E O OPTIUNE VIABILA SAU SA STAU DEOPARTE?EVENTUAL,CE ALTE AUTOUTILITARE MI-ATI RECOMANDA PE DIESEL?
costinel
motor RENAULT modificat (in sensul rau), cutie de viteze DACIA, insonorizare si pt. a pune capac, capac de plastic pe capota pt. a incapea motorul. Daca nu-ti este suficient: motorului (de Megane) i-sa eliminat turbosuflanta deci putere ioc si i-sa adaptat o pompa de injectie mai mica.
Marius4

Cred ca este o idee buna , apreciez consumul dar nu inteleg de ce nu este prevazuta cu turometru!!!
[addsig]
Laurentiu_007
Nu cred ca pt. un motor Renault si ala destul de slab la toate capitolele de merita sa-ti iei o Dacie.
iulian3
Majoritatea masinilor cu motosre DIESEL nu sunt dotate cu turometru..asa cum e si dacia D,opel kadett D,Wolsk..D...s.a La autoturismele diesel de conceptie mai noua se gaseste...Turometru se preteaza la masinile cu tenta sportiva.Pt ce ar fi nevoe de turometru la dacia!!??
Alin1
Turometrul este o componenta care te poate ajuta sa folosesti corespunzator masina (asta daca stii sa-l folosesti). In plus, te ajuta si la calcularea consulmului (tot daca stii sa-l folosesti). E bun si pentru soferii mai tineri carora le place sa mearga cu cas-ul la maxim!
Comprende?
Sorin1
Dacia Diesel?...o porcarie...bine a zis si konu' Costinel...si consumul e exagerat de mare pt. o masina asa ushoara...gandeste-te cat consuma incarcata...nici gratis nu as accepta-o !...Sau ba da, as accepta-o si as cauta un fraier sa i-o vand !
Augustyn
nu stiu mai nimic de dacia disel dar mi se pare o idee bunicica dar daca ziceti ca , consuma prea mult atunci am sa-mi revizui parerea
Catalin7
Aline eu unul nu vad utilitatea unui turometru la o utilitara...oricum asta este o masina "pentru carat". Iar in ceea ce priveste cas-ul ma maxim....pai ce faci? schimbi vitezele in functie de turometru? poate cei incepatori fac asta...tu asa faci? urmaresti turometrul cind schimbi vitezele? sau te-ai referit la altceva?
Numai sotia mea statea cu ochii pe vitezometru cind schimba vitezele...asta la inceput cind a luat carnetu' la un moment dat s-a dus cablu si ma tot batea la cap sa-l schimb. Nu prea intelegeam eu de ce...
Augustyn

dap e si asta un motiv
Caragheorghiev
Eu am facut cateva ture cu Dacia D, si parerea mea este ca e naspa. Nu stiu de consum, dar sigur si cand porneste si cand se opreste zici ca se rupe.Nu cred ca saiul de papuc a fost reproiectat(corect) ca sa faca fata unui motor diesel. Parerea mea.
FLORIN2
Deci eu raman la parerea mea ca o DACIE tot DACIE ramane orice corcire si imbarligare i-ai face Atata timp cat mai ramane o veche componenta din DACIA arhicunoscuta tuturor mai bine lipsiti-va de ea.... si cum dreq de nu si-au dat seama nici inteligentii ashtia de 'CREATORS D'AUTOMOBILE' de la Renault ca la noi tre schimbat tot nu doar motoru????

OMEGA
din cate stiu eu tremura rau cand porneste n-am testo in rest daca mai iesi si 4x4 este super
orha
si eu am condus asa animal...asa e ...cand o opresti zici ca sa oprit pentru ultima oara!!!
turometru este bun...nu pentru a sti cand sa schimbi vitezele ci pentru o groaza de reglaje relanti, avans,etc ..pentru conducerea economica s.a.m.d.tehnic este foarte simplu de realizat...cu un senzor montat pe alternator la unele masini la altele mai noi pe volanta.
apropo eu am un ESCORT 89 de 1.6 diesel si nu l-as da pe 2 dacii noi cu motorase renault
am uitat asa ca sa ii enervez pe unii a mea desi este asa veche are turometru...si sincer imi pare bine...hahaha

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-04 00:29 ]
admin
mie mi se pare turometru necesar daca ai o masina silentioasa.Io am o vecitura de Ford Scorpio dar motorul nu se aude deloc.Pai cum naiba ati vrea sa schimb vitezele daca nu aud motorul???
serban1
FRATILOR ASCULTATI LA MINE CA SUNT MECANIC AUTO.
NUI BUNA DE NIMIC SE RUPE CATALIZATORUL DI LUNA IN LUNA
SE RUPE MASINA LA FIECARE PORNIRE SI OPRIRE
NU ARE STABILITATE IN MERS
NU MERITA BANI
CONSUMA DUBLU DECI IN CARTE
RCS
Cand am auzit ce vor ai nostri sa faca (motor diesel pe ,,saraca'' dacie) am zis din start : nu o sa iasa nimic bun din toata chestia asta (nu am dreptate ?). Totusi stau si ma intreb: francezii de la Renault nu s-au gandit ca vor fi probleme daca pun diesel pe sarmana Dacie? Poate da poate nu! Parerea mea este ca au facut o chestie de tot.....(intelegeti voi !)
G e o r g e
eu pot sa spun ca sunt incantat de noul papuc diesel. am avut de mutat niste mobila acum vreo 2 luni si am imprumutat de la un prieten doi papuci un diesel si unul normal. cum sunt nebun dupa masini am vrut sa vad cum merg amandoi. cel pe benzina merge f bine fara sarcina si consuma cu sarcina cam 17 l / 100 km , cel diesel merge f bine in sarcina si consuma cam 10 l / 100 km acum faceti si voi calculele... eu nu am dat cu burta de pamant si cred ca la o exploatere constienta a masinii isi merita banii. hai sa fim seriosi ca nici papucii vechii nu traiau f mult, si la banii care ii dai pe el nu ai alta alternativa ... asa ca parerea mea este ca isi merita banii.
RCS
Dieselul este un motor caracterizat in general prin vibratii(mai puternice decat la benzinare) si raportat la cat de slabut este compartimentul motor la dacie(chiar daca pt.varianta cu motor diesel s-au facut niste modificari) ma intreb daca in timp nu vor aparea si la daciile diesel aceleasi probleme ca la ARO pe motor diesel (trepidatii puternice si in cel mai rau caz rupturi in zona compartimentului motor?). O alta problema este greutatea motorului care impreuna cu trepidatiile motorului cred ca vor crea probleme serioase (sper sa ma insel).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.