Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Amplificator pentru antena
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
bebeko
Am primit bonus un mp3-player , multumita bunavointei dealerului local, si bineinteles ca a fost montat de catre ei. Dar problema este ca uneori nu prea se mai prinde bine frecventele radio, chiar si in oras. Inseamna ca nu am montat acel amplificator de antena ? Ce trebuie sa fac ?
Bogdan76299
Cel mai bine verifici chiar tu.....scoti mp3 playerul si vezi daca cablul de antena "trece" printr-un adaptor si se conecteaza la player. Acel adaptor trebuie sa fie alimentat cu un cablu albastru.

Eu am ales sa mi se monteze mp3 playerul meu si evident ca baietii din service NU mi-au pus acest amplificator. Aveam semnal slab si instabil la radio.

Am gasit la Olmar si m-a costat 40Ron cu tot cu montat. Detalii aici:
http://www.olmarshop.ro/products_/46_49/53...tena_auto/8/539

Dupa montare s-a simtit o imbunatatire evidenta a calitatii receptiei FM.
bebeko
Am inteles ca toate modelele Skoda au acel amplificator antena exterioara. Deci oricum am nevoie de acel adaptor. Poti sa fi mai explicit cum se leaga acel adaptor ( eventual schema ) ? Un capat la cablul coaxial de antena + celalalt capat la cdplayer, dar unde firul acela albastru ? blink.gif

P.S. Sau mai bine poate sa-mi spuna cineva de unde as putea cumpara si monta acest adaptor in zona Cluj / Bistrita ??? :wave:
Bogdan76299
Cred ca poti comanda si la Olmar, acolo unde am pus link-ul de mai sus. ce-ti trebuie tie este chiar modelul din poza.

Montatul e banal........La un capat intra mufa de la antena si celalat capat se infige in mp3 player.
Inafara de antena in mp3 player mai sunt 2 conectori. Unul e cu firele de la boxe si celelat e cu alimentari. In acesta din urma se insereaza firul albastru in dreptul corespondentului, tot albastru, ce iese din mp3 player.

Pe orice documentatie ce insoteste un mp3 player nou exista si schema cu cele explicate de mine.
bebeko
Multumesc pentru explicatii. De la olmar din pacate nu se poate comanda decat daca depasesc 100ron iar adaptorul este doar 45 ron. Dar, am nevoie de un adaptor special ? Stii cumva un cod de la el, sau este bun numai cel de la olmar ?
Bogdan76299
Adaptorul e standard. Evident ca il poti lua si din alta parte. In special la service-uri VW dar acolo o sa te coste mai mult cred.

Din ce mi s-a explicat mie.....la orice skoda ce vine cu alt cd player (mp3 player) decat cel din fabrica, acest adaptor este necesar si se monteaza de catre dealer.

Daca gasesti pe cineva ce vine pe la Buc. da-mi un semn si ii explic eu cum sa ajunga sa iti cumpere adaptorul. Daca nu gasesti pe nimeni atunci fa o imprimare la poza adaptorului (8/539) din link-ul de mai sus si vezi in zona ta pe la magazine de alarme auto, tunning, audio sau service-uri skoda sau VW.......
bebeko
Cam asa arata legaturile la mp3playerul meu. Firul de la adaptor trebuie legat la firul albastru ( antena de putere ), parca asa ai zis. Deci practic ma leg direct de el , inainte de legatura cu mufa de la masina ? :angel:
Bogdan76299
Trebuie sa pui firul albastru al adaptorlui chiar in mufa masinii ce intra in mp3 player in dreptul pozitiei "Antena de putere". Adaptorul chiar are la capatului firului albastru "papuc" ca sa poata fi montat in mufa.
bebeko
Multumesc mult... :wave:
tudor83320
Imi puteti spune si mie cu ce fel de mufa pentru casetofon/mp3 vine masina?e mufa din asta standard,sau e ceva mai deosebit?
Andrei55037
este mufa ISO.
onet_bogdan
La Skoda Fabia sunt Iso...una pt boxe 8 fire(4 in linie) si inca una cu alimentarile.
bebeko
Tot nu m-am putut lamuri exact cum sa leg firul albastru de la adaptorul de antena auto. Am reusit sa scot mp3playerul si am vazut ca mufa de la masina intra direct in pinii de la mp3. Acum , unde ar trebui sa leg eu firul de la adaptor direct in mufa masinii ? Deci sa scot firul albastru existent in mufa , care vine din masina, si sa leg acolo firul de la adaptor ??? :wave:
Bogdan76299
Trebuie sa montezi firul de la adaptor in mufa masinii. In aceasta mufa vei vedea ca nu sunt ocupate toate locasurile. Tu trebuie sa pui firull de la adaptor in mufa masinii in dreptul pinului de la mp3 player care "se ocupa" cu amplificatorul de antena ("power antena"). In mod normal trebuie sa gasesti locasul neocupat in mufa masinii in dreptul acestui pin.

Atentie, dupa ce te lamuresti care-i locasul, ca sa poti "infige" firul de la adaptor trebuie sa scoti o siguranta din mufa masinii altfel nu va intra papucul in locasul mufei.
bebeko
Bun dar mie mi se pare ca deja exista un fir albastru in mufa masinii , fir care vine in manunchi impreuna cu celelate fire blink.gif

Cum adica sa scot o siguranta ? Este o siguranta langa mufa dar am putut sa o scot si sa o pun inapoi fara nicio problema .
Bogdan76299
La mine locasul din dreptul pinului "power antena" era liber. Asa ar trebui sa fie si la tine. Sa nu confunzi firul albastru cu firul alb-albastru!

Legat de siguranta ma refer la o bucata de plastic care are rolul de nu lasa papucii sa sara afara din mufa........
bebeko
Ok, cel mai bine ar fi sa fac o poza la conexiunile mele cu mufa masinii si apoi sa ma lamuresti mai exact. Apropo , cum se numeste exact acest adaptor pentru ca am vazut si pe alt forum mai multe denumiri ? :wave:
bebeko
Am reusit sa fac si niste poze la conexiunile mele la mp3 . Se pare ca la mine toate locurile din mufa masinii sunt ocupate. Chiar am si un fir albastru pe acolo , in dreptul locului nr. 5. Conform cartii mp3playerului, acel loc corespunde antenei de putere ( vezi mai sus ). Deci cam ce ar trebui sa fac sa acum sa scot acel fir albastru de la mufa masinii si sa leg acolo firul de la adaptor ???
bebeko
Si inca ceva : siguranta aceea de la mufa pe care trebuie sa o scot ar putea fi chestia aceia galbena ?
Bogdan76299
Da siguranta este "chestia" galbena. Trebuie scasa ca sa poti scoate/baga papucii din mufa.
Daca tu ai deja un fir albastru in mufa nu ai decat sa il scoti si sa il pui pe cel de la adptor. Fara sa pui mp3 playerul la loc porneste radio si vezi daca functioneaza.
ionut83652
bai fratilor ce ecu prostia sta cu amplificatorul de antena?antene de putere(power antena)inseamna antena automata si naire nici otreba cu mufa iso vezi ca pe spatele mp-3 ului intrun colt este o gaura in care trebuie sa intre u ncablu coaxial problema e ce la vw mufa de antena e diferita da cea a aparatelor din comert asa ca trebue sa tai doar firul si sa il inlocuesti cu mufa corespunzatoare iar aia de imi aratati voi pe olmar e doar un convertor de la un tip de mufa la altu nu e nici un aplificator desemnal e doar un convertor de mufa care deschide semnalul la comutarea pe radio asta e scopul firului albastru de pe chestia aia de la olmar .dute la un magazin de piese cumapra o antena cu tot cu mufa e cam 10 ron baga mufa de antena si pune antena undeva in bord si nu mai ai probleme!orice casetofon are amplificatorul de antena incorporat merge si cu un fir daca nu stiti nu mai invatati oamnei de aiurea cat despre mufa pe care ai pozato tu e mufa de la difuzoare nu are nici otreaba cealalta mufa e cea cu alimetarea ,ntena ,si handefree
ionut83652
asta e mufa de antena vezi daca e legata de cablul care duce in bord care duce la antena sa sa vezi legaturile unde au inlocuit mufa in rest nu ai nevoie de nici un amplificator .aia trebuie sa intre in cd plaier!
bebeko
Nu Ionut mufa de la boxe e cealalta. Adaptorul pentru amplificatorul de antena este necesar doar la player-urile montate aftermarket. Sigur ca toate masinile din grupul vag au acel amplificator de antena , dar repet este necesar de un adaptor pentru a si functiona .

Cel putin asa am inteles de pe vwforum.ro :wave: Uita-te aici :

http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=156

Sau totusi mufa care am pozat-o nu e cea buna. Cum imi dau seama exact care e ?
bebeko
Ai MARE dreptate Ionut cu privire la mufa alimentare/mufa boxe !!! :wave:
Dar acum sunt intr-o si mai mare confuzie : am gasit pe net urmatoarea schema de conectare a mufei oem a masinii, care este exact cu ce am si eu pe Fabia ( adica am aceleasi culori a firelor ). Acum marea intrebare este unde ma leg eu cu firul de la adaptor ??? :evil:
ionut83652
pimul 6 dar nu e pentru amplificarea senmalului ci pentru a deschide acel convertor ala nu a fost conceput pentru asa ceva normal ala da impulsuri pentru a ridica antene automata atunci cand comuti pe radio (ex cielo)iar convertorul ala are un sistem de intrerupere a semnalului radio si de aia are firul dupa el in mod normal tu aveai nevoi doar de mufa aia cu centrul ca un cui mai lung nu de cea standard . cat despre forum vw e adevarat ca vw e diferit puti al doile plus e decalat cu un pin dar cei care fac casetofoane au luat in calcul si lucru asta cand cumperi un cas iti dau si un manunchi de fire la care tu poti schimba alimentarea celui deal doile plus doar prin mutarea uni papuc asta e diferenta majora l amufele iso intre vw si alte marci si automat locul in care normal sat antena automata la vw e concetat cel deal doilea plus antena e decalata oricum daca mai alte nelamuriri da un mail la ionut 1410@yahoo.com si iti dau nr meu de tel si vb sa te lamuresc
ionut83652
cat despre faza cu semnalul nu e de la antena daca ai mufa aia caream incercuito eu in poza bagat in casetofon si 1 m de cablu nelegat la antena casul functioneaza ff bine problema e din setarea cd-ului si am luat um mp3 panasonic si lam montat pe un vw si in prima faza am avut aceiasi problema faza e ca undeva in setarile cdului este o chestie care mareste aria de semnal radio de ex la mine se cheama ,,TA,,cand dezactivez functia aia nu mai prind radio mai deloc daca e activata prind ff radio si doar cu firul de antena fara antena la mine antena e pe parbriz si cand sa spart ultima data nu am gasit pe stoc parbriz cu antena si am pus unul fara antena si am lasat firul de antena sub bord si prind radio ff bine
ionut83652
cel mai frecvent chestia ai pentru semnal se gaseste pe tastele numerice 1-6,1-19 etc una din ele face asta cand e pe radio daca nu reusesti fa o poza la cd din fata aproape poate te pot ajuta
bebeko
Da, am setat chestia aia cu TA din mp3, Stiam si eu de ea, dar parca uneori tot pierd semnalul in oras. De aceea eram asa de interesat de acel adaptor semnal antena :wave:
ionut83652
dac tot pirzi semnalul vezi ca mufa de la cd de antena sa fie conectata pe antena sar putea ca aia cand au pus alt cd sa nu fi conectat mufa la antena masini .Oricum ala e doar un adaptor cu deschidere automata daca leci firul albastru la un plus oricare va capta semanl radio mereu daca il legi la antena automata va capta semnalul doar cand treci pe radio deci dac ai mufa bagata bine vezi in setarile cd-ului eu asa am rezlvat problema daca nu ma insel pe langa TA mai este si ceva de genul ,,loud ,,vezi si ala tre sa mearga oricum ala e doar un adaptor dar daca vrei neaparat fa o poza a mufei si o poza pe cd la conectarea mufelor si iti spun exact unde sa il pui
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.